Τα εξωτικά νησιά της Ταϊτής, επίσης γνωστά (και αγαπημένα) ως Γαλλική Πολυνησία

Ποιο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας θα ήταν ο ιδιωτικός σου παράδεισος;

Το Ταϊτή είναι ένας πραγματικός προορισμός λίστας

Το Ταϊτή, γνωστό και ως Γαλλική Πολυνησία, είναι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς ταξιδιού πολυτελείας. Είναι ένας θρύλος σε πολυτελή ταξίδια, ένας τόπος που πρέπει να πάτε. Η Ταϊτή είναι τόσο ήρεμη και ρομαντική που περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες της είναι ζευγάρια του μέλιτος.

Αυτό το γαλλόφωνο έθνος αποτελείται από 130 νησιά. Περίπου 20 από αυτούς είναι εξοπλισμένοι για τουρισμό, με τακτικές πτήσεις ή / και πορθμεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και πράγματα να κάνουν.

Οι διεθνείς ταξιδιώτες στη Γαλλική Πολυνησία ταξιδεύουν στο κύριο νησί της Ταϊτής, συνήθως μέσω της Air Tahiti Nui, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις μη απευθείας με το ΛΑΞ.

Μερικοί επισκέπτες παραμένουν στην Ταϊτή, η οποία είναι το πιο αστικοποιημένο από όλα τα νησιά. Αλλά οι περισσότεροι ξοδεύουν μία ή δύο νύχτες στην Ταϊτή και μετά ταξιδεύουν σε άλλα, πιο ήσυχα νησιά.
Όλα τα νησιά της Ταϊτής μοιράζονται τη χαλαρή στάση της Γαλλικής Πολυνησίας, την πλούσια ομορφιά και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Η παραμονή σε ένα ογκώδες μπανγκαλόου στην Ταϊτή είναι ο ουρανός. Αυτά είναι τα καταλύματα του ξενοδοχείου της Ταϊτής και ως ιδιωτικά και επιμελώς ακούγονται. Αυτά τα εξοχικά σπίτια ένωσαν τα πεζοδρόμια και χτίστηκαν ακριβώς στην κορυφή της λιμνοθάλασσας, με σκάλες που οδηγούσαν κατευθείαν στα βαθιά νερά και τα πεζοδρόμια που συνδέουν τα μπανγκαλόου και οδηγούσαν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του παρακείμενου νησιού.

Κάθε νησί της Ταϊτής έχει τη δική του προσωπικότητα. Δείτε ποιος τραγουδάει το τραγούδι της σειρήνας για εσάς.

Το Ταϊτή είναι το κύριο νησί της Γαλλικής Πολυνησίας και το σπίτι της ζωντανής πρωτεύουσας της χώρας, το Papeete. Τα θέρετρα του νησιού της Ταϊτής βρίσκονται στην ακτή έξω από το Papeete, αλλά τα περισσότερα είναι ένα ταξίδι μακριά. Αυτή η τροπική μητρόπολη προσφέρει νυχτερινή ζωή, εστιατόρια και μουσεία.

= Η δημοτική αγορά Papeete's είναι μια μίζα που προσφέρει μοναδική στάση για τα αναμνηστικά σας Tahiti: αρωματισμένο με κραγιόν κραγιόν, μανιτάρια βανίλια Tahitian, ξύλινα χειροτεχνήματα και φθηνά μαύρα μαργαριτάρια της Ταϊτής.

(Τα καταστήματα κοσμημάτων που ειδικεύονται σε μακριές τιμές μαργαριταριών συγκεντρώνονται κοντά). Διαβάστε περισσότερα για το Papeete στο νησί Tahiti.

Το Moorea, το νησί της Γαλλικής Πολυνησίας που είναι εύκολα προσβάσιμο, είναι ορατό από το Papeete και φτάνετε εκεί για μια βόλτα με πλοίο μισής ώρας. Αλλά τα ρολόγια της Moorea έχουν προγραμματιστεί για νυχτερινή ώρα.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Moorea: νοικιάστε ένα σκούτερ για να περιηγηθείτε στην ακτογραμμή των 37 μιλίων του νησιού. πάρτε ένα τατουάζ σε ένα νησιωτικό σαλόνι (τατουάζ προέρχονταν από τους Πολυνησιανούς).
Θαυμάστε την θέα και ξεκουραστείτε το κεφάλι σας στο παρατηρητήριο Belvedere, το οποίο προβάλλει το περίφημο βουνό Μπαλί Χαϊ. Οι επισκέπτες του Moorea μπορούν να μείνουν σε πολλά πολυτελή θέρετρα όπως το Sofitel Ia Ora Moorea.

Το Bora Bora, το πιο ρομαντικό νησί της Γαλλικής Πολυνησίας, κατοικεί σε ένα ονειρεμένο τοπίο: καταπράσινες παραλίες, γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα και λόφους με χαλίκι που ζούγκλα, οι οποίοι κυριαρχούν πάνω από ηφαιστειακές κορυφές. Κλήση του βασιλιά Κονγκ!

Το Bora Bora προσφέρει μια ντουζίνα γαλήνιες θέρετρα πολυτελείας, όπως το Four Seasons Resort Bora Bora, γνωστό για τα ουράνια γαμήλια ταξίδια. Το St. Regis Bora Bora Resort, με μαγειρική εστίαση. και το Bora Bora Pearl Resort.

Το Taha'a, το "νησί βανίλιας" της Γαλλικής Πολυνησίας, φιλοξενεί φυτείες βανίλιας που αρώουν όλο το νησί με το μαλακό μπαχαρικό τους. Το νησί φιλοξενεί επίσης το μοναδικό θέρετρο Relais & Châteaux της Γαλλικής Πολυνησίας, το Le Taha'a Private Island Resort and Spa.

Λίγα λεπτά με τα πόδια από το Le Taha'a είναι ένας από τους πιο γνωστούς χώρους καταδύσεων στον κόσμο, το Coral Garden, ένα στενό κανάλι του οποίου το ρεύμα σας τραβάει πάνω από μια ζούγκλα από εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς σχηματισμούς νέον.

Αρκετά άλλα νησιά που αναπτύσσονται ελάχιστα έχουν επισκεφθεί οι ημερήσιοι ταξιδιώτες που μένουν στα μεγαλύτερα νησιά της Ταϊτής. Το Rangiroa δεν είναι ακριβώς ένα νησί, αλλά η επόμενη στο ακρωτήριο κοράλλι του κόσμου, ένα κολιέ 240 motus ή μίνι νησίδες. Αποτέλεσμα: Το Rangiroa είναι προορισμός τρόπαιου για καταδύσεις, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή για την εύρεση της ευωδιάς στην παραλία. Τα καταλύματα εδώ τείνουν προς ήσυχα ξενώνες.

Το Huahine σε σχήμα bulge ("έγκυος γυναίκα" στην Πολυνησία) είναι γνωστό για τις καλύτερα διατηρημένες πέτρινες μαρίνες της Γαλλικής Πολυνησίας , φυλετικές τελετουργικές πλατφόρμες. Σήμερα, οι νησιώτες λατρεύονται σε κόκκινες λευκές εκκλησίες, αλλά εξακολουθούν να ψαρεύουν σε έξυπνες παγίδες που φτιάχνουν οι πρόγονοί τους.

Τα ξενοδοχεία Huahine τείνουν προς μικρά, απλά, οικογενειακά ξενοδοχεία.

Το Raiatea, το οποίο διαθέτει το αεροδρόμιο, έχει βραχώδη ακτή στις παραλίες. Αυτό το επιχειρηματικό νησί έχει γίνει ναυτική πρωτεύουσα της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου τα ιδιωτικά κρουαζιερόπλοια. (Αρκετά μπορεί να είναι ναυλωμένα, πλήρες με πλήρωμα και μαγειρέψτε.) Το Raiatea διαθέτει ασφαλτοστρωμένους δρόμους για ενοικιάσεις ποδηλάτων και σκούτερ, ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο για περιήγηση στο λιμάνι και μαργαριτάρια για να επισκεφθείτε. Οι μπουτίκ με μαργαριτάρια της Raiatea, που ανήκουν στους αγρότες νησιωτικών μαργαριταριών, απολαμβάνουν τους αγοραστές σύγκρισης.

Τα νησιά Marquesas της Γαλλικής Πολυνησίας είναι τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Γης. Μια πτήση τριών ωρών από την Papeete, επισκέπτονται κυρίως επιβάτες κρουαζιερόπλοιων σε μικρά κρουαζιερόπλοια.

Τα δεκαπέντε τραχιά νησιά Marquesas ανυψώνονται δραματικά από τον Ειρηνικό σε βραχώδεις βράχους, που περιβάλλεται από ομίχλη που μετατρέπει λιλά στα ξημερώματα και το σούρουπο. Η απογύμνωση των νησιών Marquesan προέρχεται από τους άγριους πολεμιστές και είναι υπερήφανη για τον πολιτισμό τους. Έχουν αναβιώσει τις παραδοσιακές τέχνες, όπως η λαξευτή λαβή, το τατουάζ και η αύξηση των γηγενών μαύρων χοίρων και των αλόγων Marquesan. Τα καταλύματα Marquesan περιλαμβάνουν δύο ξενοδοχεία Pearl Lodge και πολλά οικογενειακά πανδοχεία. Μάθετε περισσότερα για τα παρθένα νησιά Marquesas της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ορίστε μια μικρή πτήση από την Ταϊτή, το Tetiaroa είναι ένα ημι-ιδιωτικό νησί που έχει τοποθετήσει στον τουριστικό χάρτη από τον Marlon Brando, ο οποίος κινηματογραφούσε το 1961 κλασικό, Mutiny on the Bounty, εδώ. Ο Μπράντο ερωτεύτηκε έναν από τους ηθοποιούς της Ταϊτής και με την Ταϊτή και αγόρασε το νησί. Άνοιξε ένα ξενοδοχείο που ήταν μοντέρνο για μερικά χρόνια. Ένα νέο θέρετρο που ονομάζεται The Brando άνοιξε το 2015 με 35 υπερχείλισης μπανγκαλόου και όλες τις τιμές.

Το προηγούμενο ιστορικό του Tetioroa είναι εξίσου ενδιαφέρον. Ήταν ιδιοκτησία, όπως τα περισσότερα νησιά, από την βασιλική οικογένεια των Ταϊτών. Στα τέλη του 1800, ο βασιλιάς έδωσε το νησί στον σκωτικό οδοντίατρο της οικογένειας αντί να πληρώσει το λογαριασμό του. Σήμερα, όλα τα Tetioroa είναι ένα καταφύγιο άγριας ζωής που είναι ανοιχτό μόνο στους ημερήσιους ταξιδιώτες και στους επισκέπτες του The Brando.

Για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το νησί των ονείρων σας στη Γαλλική Πολυνησία, ελέγξτε την ιστοσελίδα του Visit Tahiti.