Τι να πίνετε στην Ταϊτή

Ένας οδηγός για κοκτέιλ στην Ταϊτή και τη Γαλλική Πολυνησία

Οι περισσότεροι επισκέπτες στη Γαλλική Πολυνησία είναι σε διακοπές - και πολλοί είναι νεόνυμφοι - έτσι οι γιορτινές γουλιές και τα κοκτέιλ ηλιοβασιλέματος στην παραλία είναι λίγο πολύ νωρίς .

Είτε επισκέπτεστε την Ταϊτή , τη Μουρέα , τη Μπόρα Μπόρα ή ένα νησί μακρύτερα, μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπια αφεψήματα και λικέρ ή να κολλήσετε με την αγαπημένη σας λύπη από το σπίτι σας. Manuia! (Αυτό είναι "Cheers" στο Tahitian.) Εδώ είναι τι να πίνουν στην Ταϊτή:

Μπύρα: Πηγαίνετε τοπικά με μια παγωμένη χρυσή Hinano lager, "την μπύρα της Ταϊτής". Η γεύση του είναι τραγανή και αναζωογονητική, με πινελιά πικρίας και διατίθεται σε βύθισμα και σε φιάλες και κουτάκια. Το ζαχαροπλαστείο της Tahiti από το 1955, το έμβλημά του - ένα προφίλ της νεαρής γυναίκας της Ταϊτής σε ένα floral pareu - είναι για πάντα, από μπύρες cozies μέχρι σουβενίρ μπλουζάκια. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα άλλο παλάμη της Ταϊτής, Tabu. ορισμένοι επισκέπτες την προτιμούν να Hinano, ενώ άλλοι λένε ότι δεν μπορεί να συγκριθεί. Δοκιμάστε και τα δύο και μπορείτε να είστε ο δικαστής.

Rum: Η Moorea φιλοξενεί το εργοστάσιο ανανά και το αποστακτήριο χυμών φρούτων, το οποίο επισκέπτονται πολλοί ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια νησιωτικών περιηγήσεων. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία μιας επίσκεψης είναι η γευστική δοκιμή των ισχυρών ρούμι που έχουν εγχυθεί με φρούτα - από τον ανανά έως την καρύδα μέχρι το τζίντζερ - που μπορεί να αφήσει το κεφάλι σας να στροβιλίζεται στην τροπική ζέστη.

Οίνος: Δεδομένης της υπαγωγής της Ταϊτής στη Γαλλία - ήταν ένα υπερπόντιο έδαφος και τώρα είναι μια υπερπόντια χώρα με αυτοδιοικούμενες εξουσίες - δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το κρασί (στα γαλλικά) και η σαμπάνια είναι και τα δύο πανταχού παρόντα.

Θα βρείτε sommeliers και καλές λίστες κρασιού στα περισσότερα θέρετρα, πολλά βαριά στις γαλλικές ποικιλίες και vintage αλλά προσφέροντας μερικά μπουκάλια από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Καλιφόρνια επίσης. Όσο πιο πολυτελές είναι το θέρετρο (όπως το Four Seasons Resort Bora Bora ή το The St. Regis Bora Bora Resort ), τόσο πιο εκτεταμένες θα είναι οι προσφορές.

Τροπικά κοκτέιλ: Μείνετε μια εβδομάδα σε οποιοδήποτε θέρετρο και μπορείτε να δοκιμάσετε τουλάχιστον επτά φρουτώδη, αφρώδη αλκοολούχα ποτά, καθώς κάθε αυγή φέρνει ένα καινούργιο "κοκτέιλ της ημέρας" στο μπαρ της πισίνας. Πολλοί εμπνέονται από τα τοπικά συστατικά όπως η καρύδα, η μπανάνα και η βανίλια, αλλά θα προσκληθείτε επίσης να γευτείτε δημιουργίες τόσο ποικίλες όσο η Τζίντζερ Μαργαρίτα και η Μπάλσαμ Μάρτινι.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Η Donna Heiderstadt είναι συγγραφέας και συντάκτης ελεύθερων ταξιδιών με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει περάσει τη ζωή της ακολουθώντας τα δύο κύρια πάθη: τη συγγραφή και την εξερεύνηση του κόσμου.