Μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε τις ηλεκτρικές πρίζες στη Σουηδία

Χρησιμοποιώντας προσαρμογείς ισχύος και μετατροπείς κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Όταν ταξιδεύετε στη Σουηδία, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα ηλεκτρικά καταστήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη σκανδιναβική χώρα είναι διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σουηδία χρησιμοποιεί το Europlug (τύπος C και F) για ηλεκτρική ενέργεια, η οποία διαθέτει δύο στρογγυλά πτερύγια και εκπέμπει 230 βολτ ισχύος στη Σουηδία.

Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν πρίζες Τύπου Α και Β, οι οποίες διαθέτουν δύο επίπεδες ακίδες ή δύο επίπεδες ακίδες και έναν στρογγυλό πείρο, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμερικανικές συσκευές στη Σουηδία χωρίς να τις συνδέσετε σε προσαρμογέα και πιθανώς σε μετατροπέα πρώτα. και μετασχηματιστές βηματισμού (μετατροπείς ισχύος) είναι σχετικά φθηνοί και γενικά μπορείτε να τις αγοράσετε ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό εξίσου εύκολα με το σπίτι σας.

Ακόμα, είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές για το ταξίδι σας και να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας μπορούν να δεχθούν 230 βολτ πριν πάτε.

Προσαρμογείς ισχύος ταξιδιού USB

Ουσιαστικά όλοι όσοι ταξιδεύουν έχουν κινητό τηλέφωνο που θα χρειαστεί καθημερινή χρέωση, ενώ πολλοί παίρνουν επίσης ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές που θα πρέπει επίσης να συνδεθούν από καιρό σε καιρό. Αυτές οι συσκευές προσαρμόζονται γενικά αυτόματα σε ό, τι είναι η τάση, οπότε πιθανότατα δεν θα χρειαστείτε μετατροπέα ισχύος για να φορτιστεί στη Σουηδία, αλλά θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα τροφοδοσίας USB για να ταιριάζει στα βύσματα στη Σουηδία. Απλά συνδέστε το άκρο USB του φορτιστή της συσκευής σας στον προσαρμογέα ταξιδιού USB καθώς συνδέετε κανονικά τον προσαρμογέα βύσματος στο σπίτι. Εάν αυτές οι συσκευές είναι τα μόνα ηλεκτρικά είδη με τα οποία ταξιδεύετε, αυτός είναι ο μόνος προσαρμογέας που χρειάζεστε. (Παρόλο που αυτές οι συσκευές πρέπει να προσαρμόζονται αυτόματα στην υψηλότερη τάση στη Σουηδία και σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι καλή ιδέα να βεβαιωθείτε για τη συγκεκριμένη συσκευή σας προτού πάτε).

Γνωρίζοντας την τάση ισχύος των συσκευών σας

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη όταν επιχειρείται η χρήση αμερικανικών ηλεκτρικών συσκευών στη Σουηδία είναι ότι το ηλεκτρικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών συνήθως λειτουργεί με ισχύ 110 volt, ενώ η Σουηδία λειτουργεί σε 230 volts. (Άλλες χώρες στην Ευρώπη λειτουργούν μεταξύ 220 και 240 βολτ).

Εάν επιχειρήσετε να συνδέσετε μια αμερικανική συσκευή που έχει σχεδιαστεί μόνο για 110 βολτ, θα μπορούσε να τηγανίσει τη συσκευή εντελώς. Θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει μια ηλεκτρική φωτιά, οπότε αυτό δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρώς.

Για να αποφύγετε την πυρκαγιά ή να καταστρέψετε τις συσκευές σας, ελέγξτε την ετικέτα κοντά στο καλώδιο τροφοδοσίας της συσκευής που δείχνει την τάση της τάσης (τυπικά 100 έως 240 volt ή 50 έως 60 Hertz). Εάν η συσκευή σας δεν έχει βαθμολογία έως 240 βολτ ή 50 με 60 Hertz, θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν μετατροπέα ισχύος, ο οποίος θα μειώσει την τάση σε μόλις 110 για τη συσκευή σας. Αυτοί οι μετατροπείς κοστίζουν λίγο περισσότερο από απλούς προσαρμογείς. Εάν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μετατροπέα ισχύος για να περιορίσετε την τάση που ρέει από σουηδική έξοδο, μπορείτε να συνδέσετε εύκολα αυτή τη συσκευή σε μετατροπέα γενικής χρήσης ή μετατροπέα τύπου A και B στον τύπο C και F.

Κατά γενικό κανόνα, είναι κακή ιδέα να φέρετε οποιοδήποτε είδος στεγνωτήρα μαλλιών στη Σουηδία, επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί ένας κατάλληλος μετατροπέας λόγω της υψηλής κατανάλωσης ενέργειας. Αντ 'αυτού, μπορείτε να ελέγξετε αν το κατάλυμά σας στη Σουηδία έχει ένα στο δωμάτιο ή, αν όχι, αγοράστε μόνο ένα φτηνό τοπικά.

Αγοράστε το σωστό μετασχηματιστή

Όταν πρόκειται να αγοράσετε έναν μετασχηματιστή ρεύματος για διεθνή ταξίδια, ειδικά όταν επισκέπτεστε περισσότερες από μία χώρες στο ταξίδι σας, να πάρετε έναν καθολικό προσαρμογέα είναι πραγματικά ο τρόπος να πάτε - αλλά θα πρέπει ακόμα να βεβαιωθείτε ότι δεν το κάνετε πρέπει επίσης να πάρετε έναν μετατροπέα ανάλογα με την ικανότητα τάσης της συσκευής σας.

Τα καταστήματα Τύπου C της Σουηδίας διαθέτουν δύο στρογγυλές τρύπες για το βύσμα και δεν έχουν έδαφος, ενώ οι εξόδους τύπου F έχουν τις ίδιες δύο στρογγυλές τρύπες με ένα τρίτο πείρο γείωσης. Οι αμερικανικές εξόδους λειτουργούν ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο εκτός από το ότι οι εξόδους Τύπου Α έχουν δύο λεπτές ορθογώνιες οπές και οι εξόδους Τύπου Β έχουν μια πρόσθετη τρίτη στρογγυλή οπή για το έδαφος. Οι γενικές έξοδοι σάς επιτρέπουν να μετατρέψετε εύκολα τον Τύπο Α και Β στον Τύπο C και F.