Πώς να πω "Καλά Χριστούγεννα" στα σουηδικά

Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στη Σουηδία για Χριστουγεννιάτικη περίοδο, ίσως να μην βλάψετε να μάθετε να λέτε "Καλά Χριστούγεννα" στα σουηδικά , που είναι ο Θεός Ιουλ. Αν και οι περισσότεροι Σουηδοί μπορούν να μιλούν αγγλικά, είναι ωραίο να επιχειρήσετε να αναβάλλετε την τοπική γλώσσα.

Ενώ είστε σε αυτό, μάθετε πώς να πω το λαϊκό χαιρετισμό διακοπών στις άλλες γλώσσες από τη σκανδιναβική περιοχή.

"Καλά Χριστούγεννα" στις γλώσσες των σκανδιναβικών περιοχών

Εάν βρίσκεστε στη Σκανδιναβία ή στη Σκανδιναβία, οι περισσότεροι άνθρωποι από την περιοχή είναι πολύγλωσσοι ή χαλάζι από γειτονικές χώρες, δεν μπορεί να βλάψει να ξέρει πώς να πει «Καλά Χριστούγεννα» σε πολλές γλώσσες.

Γλώσσα "Καλά Χριστούγεννα" Χαιρετισμός
Νορβηγός Θεός Ιουλ ή Gledelig Ιουλ
δανικός Θεός Ιουλ ή Glaedelig Ιουλ
ισλανδικός Gleđileg Jól
φινλανδικός Hyvää Joulua

Οι περισσότερες σκανδιναβικές γλώσσες σχετίζονται

Εάν παρατηρήσετε από το χαιρετισμό για τα Καλά Χριστούγεννα, οι περισσότερες από τις χώρες, με εξαίρεση τη Φινλανδία, φαίνεται και ο ήχος πολύ παρόμοιος. Αυτή η ομοιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι γλώσσες μοιράζονται έναν κοινό κλάδο της γλώσσας. Αναφέρονται ως σκανδιναβικά ή βόρεια γερμανικά υποκαταστήματα που προέρχονται από τη γερμανική οικογένεια.

Αυτό που καθιστά τη Φινλανδία μοναδική από τις άλλες γλώσσες των περιοχών της Σκανδιναβίας είναι ότι η γλώσσα της ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την οικογένεια γλωσσών της Φινλανδικής Ουαλίας. Τα φινλανδικά συνδέονται στενότερα με τις γλώσσες της Εσθονίας και τις λιγότερο γνωστές γλώσσες που ομιλούνται γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Η αγγλική είναι σχετική με τη σουηδική

Το αγγλικό είναι επίσης μια γερμανική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, αν κοιτάξετε τα σουηδικά λόγια, τον Θεό Ιουλ , ίσως παρατηρήσετε πόσο στενά συσχετίζονται οι λέξεις "Good Yule", είναι στα αγγλικά - έχουν το ίδιο νόημα.

Στην πραγματικότητα, η σουηδική και η αγγλική μοιράζονται περίπου 1.500 λέξεις. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τις λέξεις, την προφορά , την ψηφιακή και το αλάτι . Ωστόσο, οι σουηδοί που μαθαίνουν αγγλικά πρέπει να προσέχουν τους «ψεύτικους φίλους». Αυτός ο όρος σημαίνει λέξεις που είναι λέξεις που μοιάζουν με αγγλικές λέξεις αλλά με διαφορετικές έννοιες, όπως για παράδειγμα η Σουηδική λέξη σουτιέν , που σημαίνει «καλό» και « γυαλί » , "Που σημαίνει" παγωτό ".

Όπως και το αγγλικό, το σουηδικό χρησιμοποιεί το λατινικό αλφάβητο, με την προσθήκη τριών φωνηέντων με διακριτικά (ένα σημάδι, όπως μια προφορά ή cedilla, γραμμένο πάνω ή κάτω από ένα γράμμα για να επισημάνει μια διαφορά στην προφορά). Αυτά είναι å , ä, και ö .

Η δομή της σουηδικής πρότασης, όπως και στην αγγλική γλώσσα, τείνει να είναι βασισμένη στο αντικείμενο-ρήμα-αντικείμενο. Αυτό σημαίνει ότι όταν ένα σουηδικό πρόσωπο μιλά σε σπασμένα αγγλικά, μπορείτε ακόμα να πάρετε την ουσία αυτού που λένε.

Κοινές παραδόσεις Χριστουγέννων στη Σουηδία

Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές στη Σουηδία ξεκινούν την Ημέρα της Αγίας Λουκίας στις 13 Δεκεμβρίου και συνεχίζονται με εκκλησιαστικές εκκλησιαστικές πομπές μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων. Πολλά εικονικά Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα γνωστά στους Αμερικανούς εκτίθενται επίσης στη Σουηδία-χριστουγεννιάτικα δέντρα, λουλούδια αμαρυλλίδας και άφθονο μελόψωμο.