Τρεις τρόποι υποστήριξης της διεθνούς ανακούφισης χωρίς εθελοντισμό

Σε πολλές περιπτώσεις, ο εθελοντισμός δεν είναι η καλύτερη απόφαση

Κάθε χρόνο, πλήττονται από φυσικές καταστροφές σε χώρες του κόσμου . Οι καταστροφές αυτές αφήνουν ένα μονοπάτι καταστροφής, λαμβάνοντας συχνά εκατοντάδες ζωές, αναγκάζοντας τους ζωντανούς να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια, ενώ εκείνοι που έχουν κολλήσει στις χώρες συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικές καθυστερήσεις, ενώ προσπαθούν να εκκενωθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Μόλις χτυπήσει μια καταστροφή, η προσοχή του κόσμου πηγαίνει προς την υποστήριξη των εκτοπισθέντων από την καταστροφή.

Η ανακούφιση μπορεί να έρθει σε πολλές διαφορετικές μορφές, από τη δωρεά αντικειμένων προς την ανακούφιση, ώστε να προσφερθεί ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσει την αιτία. Επιπλέον, πολλοί μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν ένα ταξίδι "εθελοντισμού" ή να ταξιδέψουν στη χώρα για να δουν το έθνος και να παράσχουν βοήθεια για την ανοικοδόμηση. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη ενός ταξιδιού μπορεί να μην είναι πάντα η σωστή απάντηση.

Όταν πρόκειται να υποστηρίξουμε τις διεθνείς καταστροφές, πρέπει να εξετάσουμε τη διεξαγωγή ενός διεθνούς ταξιδιού; Ακολουθούν τρεις τρόποι με τους οποίους οι ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αποστολής υποστήριξης για διεθνείς καταστροφές πριν από την εθελουσία.

Δωρεά χρήματα σε οργανισμούς ανακούφισης

Αμέσως μετά από μια φυσική καταστροφή, οι διεθνείς οργανώσεις βοήθειας συχνά παρέχουν πρώτες γραμμές υποστήριξης σε όσους έχουν πληγεί. Μέσα από τα τεράστια δίκτυά τους, μπορούν να παρέχουν καθαρό νερό, κουβέρτες και σετ υγιεινής στους κατοίκους της περιοχής. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα πακέτα αγοράζονται και παραδίδονται μέσω χρηματικών δωρεών από όλο τον κόσμο.

Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ανακούφισης θα δέχονται δωρεές μετρητών για να βοηθήσουν άμεσα στην ανασυγκρότηση μετά από φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, οι δωρεές αυτές μπορούν να εκπέσουν από τον φόρο. Πριν από τη δωρεά, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να κατανοούν τα επιλεγμένα αίτια της φιλανθρωπίας τους και να είναι άνετα με τις πολιτικές τους.

Συνεργασία με οργανισμούς για την παροχή αντικειμένων βοήθειας

Για όσους δεν αισθάνονται άνετα να δίνουν μετρητά σε οργανισμούς, ορισμένες ομάδες θα δεχτούν και δωρεές υλικών. Αν και τα μετρητά είναι συχνά η πιο προτιμώμενη δωρεά, η ανακούφιση έρχεται σε όλες τις μορφές - συμπεριλαμβανομένων των περιττών κουβερτών, των ρούχων και άλλων αντικειμένων.

Για όσους προτιμούν να δωρίσουν φυσικά αντικείμενα, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με μια τοπική οργάνωση που συλλέγει δωρεές για να υποστηρίξετε όσους έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Ορισμένες κοινότητες αρχίζουν να δουλεύουν με το τοπικό προξενείο για την πληγείσα περιοχή για να ξεκινήσουν να στέλνουν δωρεές σε όσους έχουν πληγεί. Για άλλη μια φορά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιοι θα είναι οι δωρεές και ανακαλύψτε το ιστορικό τους προτού προχωρήσετε με πρόθεση σε οποιαδήποτε υποστήριξη.

Δώστε μίλια συχνών πτήσεων στους οργανισμούς

Τις ημέρες μετά από μια φυσική καταστροφή που χτυπά μια θέση, τα στοιχεία ανακούφισης είναι εξαιρετικά σημαντικά. Είναι εξίσου σημαντικό να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι υψηλά εκπαιδευμένοι εθελοντές είναι πάντα απαιτητικοί και συχνά καλούνται από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ οι δωρεές μπορούν να πληρώσουν για εξειδικευμένες ομάδες για να παρέχουν ανακούφιση σε μια στιγμή της προειδοποίησης, αχρησιμοποίητα μίλια συχνών μίσθωσης μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο βοηθώντας τις ομάδες να φτάσουν σε κέντρα κρίσης.

Για όσους έχουν πλεόνασμα μιλίων συχνών πτήσεων και δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν μαζί τους, μπορεί να είναι συνετό να εξετάσετε τη δωρεά αυτών των μιλίων σε διάφορες αιτίες. Τόσο η Delta Air Lines όσο και η United Airlines επιτρέπουν στους συχνούς δρομολόγους τους να μεταφέρουν μίλια απευθείας στον αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ η American Airlines επιτρέπει στους ταξιδιώτες να δώσουν στο χαρτοφυλάκιο των αιτιών που επιλέγει η αεροπορική εταιρεία. Εάν τα χρήματα και η υλική υποστήριξη δεν είναι επιλογές, τα μίλια συχνών μιλάνων μπορούν να βοηθήσουν τους ειδικευμένους εθελοντές σε ένα σημείο κρίσης, καθώς και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τι γίνεται αν θέλω να προσφέρω στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω εθελοντισμού;

Για εκείνους τους ταξιδιώτες που εξακολουθούν να είναι σε εθελοντική τουριστική κίνηση, πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν από την κράτηση εισιτηρίου. Πρώτα απ 'όλα, πολλά ταξίδια εθελοντισμού αναζητούν εθελοντές με εξειδικευμένη κατάρτιση.

Εκείνοι που δεν έχουν κατάρτιση σε ιατρικούς τομείς, αναζήτηση και διάσωση ή άλλους ειδικούς τομείς μπορεί να μην χρειάζονται αναγκαστικά σε μια αρχική περιήγηση. Χωρίς ένα απαιτούμενο σετ δεξιοτήτων, μπορεί να είναι συνετό να εξεταστεί μια άλλη μέθοδος δωρεάς πριν από τον εθελοντισμό.

Μετά την υποχώρηση της κρίσης, ο εθελοντισμός μπορεί να είναι μια πιο πραγματική επιλογή - αλλά όχι όλες οι εκδρομές μπορεί να είναι αφιερωμένες στην παροχή ανακούφισης στις πληγείσες περιοχές. Πριν από την εγγραφή σας σε μια περιοδεία, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει έρευνα στο παρελθόν για την οργάνωση και μιλήστε με άλλους που έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιες περιηγήσεις. Εάν ένας ταξιδιωτικός πράκτορας δεν μπορεί να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με ένα συγκεκριμένο έργο ανακούφισης ή τον προορισμό, εξετάστε ένα διαφορετικό σχέδιο εθελοντισμού.

Ενώ ο εθελοντισμός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε άλλους, ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσετε τις περιοχές που πλήττονται από κρίσεις. Πριν από την εγγραφή σας για να βοηθήσετε μετά από μια κρίση, σκεφτείτε να κάνετε μια δωρεά χρημάτων, αντικειμένων ή μίλια συχνών επιβατών ως ένα καλύτερο - και ενδεχομένως πιο χρήσιμο - πρώτο βήμα.