Διεθνείς πόλεις που δεν θέλετε να βρίσκεστε κατά τη διάρκεια φυσικής καταστροφής

Η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ινδία βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών

Όσον αφορά την ασφάλεια των ταξιδιών, ορισμένες καταστάσεις εκθέτουν τους ταξιδιώτες σε υψηλότερο επίπεδο κινδύνου από τους άλλους. Η εγκληματική δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας), ο πνιγμός και τα τροχαία ατυχήματα θέτουν όλους τους ταξιδιώτες σε υψηλό επίπεδο κινδύνου στις διακοπές. Ωστόσο, παρά τον καλύτερο προγραμματισμό μας, ορισμένες καταστάσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να προετοιμαστούν.

Οι φυσικές καταστροφές μπορούν να αναπτυχθούν ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, θέτοντας τους ταξιδιώτες σε άμεσο κίνδυνο όσο μακριά από το σπίτι τους.

Οι κίνδυνοι μπορεί να προέρχονται από τη γη, τη θάλασσα ή τον αέρα, καθώς οι σεισμοί, τα τσουνάμι ή οι καταιγίδες μπορούν αμέσως να απειλήσουν τη ζωή και το βιοπορισμό του ταξιδιώτη.

Το 2014, ο διεθνής ασφαλιστικός φορέας Swiss Re ολοκλήρωσε μια ανάλυση των προορισμών που κινδυνεύουν περισσότερο από μια φυσική καταστροφή . Λαμβάνοντας υπόψη πέντε διαφορετικά είδη συμβάντων, αυτές οι τοποθεσίες υπόκεινται σε υψηλότερο κίνδυνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σεισμοί: Ιαπωνία και Καλιφόρνια σε υψηλό κίνδυνο

Από όλες τις φυσικές καταστροφές, οι σεισμοί μπορεί να είναι το πιο δύσκολο να προβλεφθούν. Ωστόσο, όσοι ζουν σε ή κοντά σε γραμμές φθοράς κατανοούν τον κίνδυνο που μπορεί να δημιουργήσει ένας σεισμός. Όπως ανακαλύφθηκε στο Νεπάλ , οι σεισμοί είναι σε θέση να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι σεισμοί αντιπροσωπεύουν τη δεύτερη μεγαλύτερη απειλή φυσικών καταστροφών στον κόσμο, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει μέχρι και 283 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι σεισμοί ισοδυναμούν με μια μεγάλη απειλή για διάφορους προορισμούς κατά μήκος του "δακτυλίου της φωτιάς" στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αν και η Τζακάρτα, η Ινδονησία κατατάσσεται ως πολύ υψηλός κίνδυνος για σεισμούς , οι μεγαλύτερες περιοχές που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεαστούν βρίσκονται στην Ιαπωνία και την Καλιφόρνια.

Η ανάλυση δείχνει ότι σε περίπτωση μεγάλου σεισμού, τρεις ιαπωνικοί προορισμοί διατρέχουν υψηλό κίνδυνο: Τόκιο, Οσάκα-Κόμπε και Ναγκόγια. Οι τρόμοι είναι επίσης η κύρια απειλή φυσικών καταστροφών σε δύο προορισμούς στην Καλιφόρνια: το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.

Οι ταξιδιώτες προς αυτούς τους προορισμούς θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια ασφάλειας σεισμών πριν από το ταξίδι.

Τσουνάμι: Ισημερινός και Ιαπωνία σε υψηλό κίνδυνο

Πηγαίνοντας χέρι-χέρι με σεισμούς είναι τα τσουνάμι. Ένα τσουνάμι σχηματίζεται από μεγάλους σεισμούς ή κατολισθήσεις στη θάλασσα, αυξάνοντας την παλίρροια και στέλνοντας κύματα νερού προς τις παράκτιες πόλεις μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως μάθαμε το 2011, τα τσουνάμι αποτελούν σοβαρή απειλή για πολλά μέρη της Ιαπωνίας. Η ανάλυση αποκάλυψε ότι τα τσουνάμι αντιπροσώπευαν υψηλό κίνδυνο τόσο στη Ναγκόγια όσο και στην Οσάκα-Κόμπε της Ιαπωνίας. Guayaquil, ο Ισημερινός ανακαλύφθηκε επίσης ότι διατρέχει υψηλό κίνδυνο να βιώσει ένα τσουνάμι.

Ταχύτητα ανέμου: Η Κίνα και οι Φιλιππίνες βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο

Πολλοί ταξιδιώτες εξισώνουν τις καταιγίδες με βροχοπτώσεις ή συσσώρευση χιονιού, σε αντίθεση με την ταχύτητα του ανέμου. Και οι δύο βροχοπτώσεις και οι άνεμοι είναι πολύ αλληλένδετοι: όσοι ζουν κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού ή της παράκτιας Ασίας μπορούν να επιβεβαιώσουν τους κινδύνους της ταχύτητας του ανέμου ως τμήμα μιας καταιγίδας. Η ταχύτητα του ανέμου από μόνη της μπορεί να προκαλέσει καταστροφική ζημιά στο πέρασμά τους.

Παρόλο που η ανάλυση δεν έλαβε υπόψη τους ανεμοστρόβιλους, οι καταιγίδες από μόνη της είναι ακόμα ικανές να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές. Τόσο η Μανίλα στις Φιλιππίνες όσο και ο Δέλτα του ποταμού Περλ της Κίνας κατατάσσονται σε υψηλό κίνδυνο για καταιγίδες ταχύτητας ανέμου. Κάθε μία από τις περιοχές βρίσκεται στην ακτή με πολύ πυκνούς πληθυσμούς, όπου φυσικό φαινομενο φαινόμενο μπορεί να δημιουργήσει καταιγίδες υψηλής ταχύτητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παράκτια υπερχείλιση: Νέα Υόρκη και Άμστερνταμ σε υψηλό κίνδυνο

Ενώ οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδέσουν τη Νέα Υόρκη με έναν αριθμό άλλων ταξιδιωτικών κινδύνων, οι επιδείξεις καταιγίδων αντιπροσωπεύουν επίσης υψηλό κίνδυνο για όσους βρίσκονται στη μεγάλη πόλη. Ο τυφώνας Sandy έδειξε τους εγγενείς κινδύνους από τις ογκώδεις καταιγίδες στην μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του Newark, New Jersey. Επειδή η πόλη βρίσκεται πιο κοντά στη στάθμη της θάλασσας, μια απότομη καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόλο που ένας τυφώνας δεν μπορεί να έρθει μέσω της βόρειας Ευρώπης, το Άμστερνταμ βρίσκεται επίσης σε υψηλό κίνδυνο για παράκτιες βροχοπτώσεις λόγω του μεγάλου αριθμού πλωτών οδών που διασχίζουν την πόλη. Ενώ πολλοί από αυτούς τους προορισμούς ενισχύονται έναντι των χειρότερων, ίσως αξίζει να ελέγξετε την αναφορά καιρού ακόμα μια φορά πριν φτάσετε.

Ποταμός Flood: Σαγκάη και Κολκάτα σε υψηλό κίνδυνο

Εκτός από τις παράκτιες βροχοπτώσεις, οι πλημμύρες των ποταμών μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα για τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Όταν η βροχή αρνείται να σταματήσει, τα ποτάμια μπορούν να επεκταθούν γρήγορα πέρα ​​από τις τράπεζες τους, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση ακόμα και για τον πιο έμπειρο ταξιδιώτη.

Δύο ασιατικές πόλεις κατέγραψαν σημαντικά υψηλούς κινδύνους πλημμύρας: Σαγκάη, Κίνα και Καλκούτα, Ινδία. Επειδή και οι δύο αυτές πόλεις εγκαταστάθηκαν κοντά σε μεγάλους δελτίους και πλημμυρικές πεδιάδες, ένα συνεχές ρεύμα βροχής μπορεί να βάλει γρήγορα μία από τις πόλεις αυτές, υποβαθμίζοντας ενδεχομένως εκατομμύρια. Επιπλέον, η ανάλυση εντόπισε αρκετές άλλες πόλεις που εγκαταστάθηκαν στις πλωτές οδούς για να αντιμετωπίσουν υψηλό κίνδυνο από τις πλημμύρες των ποταμών, όπως το Παρίσι, η Πόλη του Μεξικού και το Νέο Δελχί.

Ενώ οι φυσικές καταστροφές είναι δύσκολο να προβλεφθούν, οι ταξιδιώτες μπορούν να προετοιμαστούν για το χειρότερο πριν ταξιδέψουν. Με την κατανόηση των προορισμών που είναι επιρρεπείς σε μια φυσική καταστροφή, οι ταξιδιώτες μπορούν να προετοιμαστούν με την εκπαίδευση, τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και την ταξιδιωτική ασφάλιση πριν από την αναχώρηση.