Θυμάμαι τον τυφώνα Κατρίνα

Καταστροφή και αναγέννηση στη Νέα Ορλεάνη και στην ακτή του Κόλπου

Ο τυφώνας Katrina, ο οποίος έπληξε την ακτή του Κόλπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη Αυγούστου του 2005, ήταν μία από τις πιο καταστροφικές φυσικές καταστροφές που επλήγησαν ποτέ από τις ΗΠΑ, με περισσότερους από 1.800 επιβεβαιωμένους θανάτους και ζημίες ύψους 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πιο δύσκολο χτύπημα ήταν η Νέα Ορλεάνη, όπου οι λίμνες έσπασε, πλημμύριζοντας ένα μεγάλο μέρος της πόλης, ειδικά τον Κάτω 9ο θάλαμο. Αλλά υπήρξε άφθονη καταστροφή σε όλη την ακτή του Κόλπου, που εκτείνεται από τη δυτική Λουιζιάνα σε πόλεις όπως το Biloxi, Mississippi.

About.com Οδηγοί για τον τυφώνα Κατρίνα
Αρκετοί από τους οδηγούς μας About.com έχουν πληροφορίες σχετικά με την Κατρίνα, τα επακόλουθά της και την τρέχουσα κατάσταση του τουρισμού μετά την Κατρίνα.

Ο ταξιδιωτικός μας οδηγός της Νέας Ορλεάνης προσφέρει μια ματιά στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα και μια προσωπική μετά την Κατρίνα περιοδεία.

Εκτός από τα διόδια που κατέβαλε η Κατρίνα σε κατοικημένες περιοχές, ο τυφώνας ισοπεδώθηκε επίσης με πολλά κτίρια με ιστορική αξία. Ο οδηγός μας για την Αρχιτεκτονική παρέχει έναν κατάλογο της χαμένης αρχιτεκτονικής στο Μισισιπή και παρέχει συνδέσμους σε διάφορα άρθρα σχετικά με τις πολιτιστικές απώλειες της ακτής του Κόλπου.

Τέλος, ο οδηγός για τον καιρό του About εξηγεί γιατί η Νέα Ορλεάνη χτυπήθηκε τόσο σκληρά από την Katrina

Εκθέματα μουσείων και μέσα ενημέρωσης για τον τυφώνα Κατρίνα
Από τη στιγμή που η Κατρίνα άρχισε να μοιάζει με απειλή στον Κόλπο του Μεξικού χρόνια μετά την αλλαγή του τοπίου της Ακτής του Κόλπου, η καταστροφική θύελλα αποτέλεσε αντικείμενο ντοκιμαντέρ και μουσειακών εκθεμάτων.

Παρακάτω υπάρχουν μερικά εκθέματα, ταινίες και ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε την κατανόησή σας για την Κατρίνα και τι έμεινε στο πέρασμά της.

Οι επισκέπτες της Νέας Ορλεάνης μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι τα επακόλουθα της Κατρίνας σε έκθεση στο Μουσείο του Λουιζιάνα με τίτλο Living with Hurricanes: Katrina and Beyond. Η μόνιμη έκθεση χρησιμοποιεί επιστολές, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα για να αναφέρει την ιστορία της ζωής ανθρώπων που έζησαν - ή πέθαναν - λόγω του τυφώνα. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανέγερση του εθνικού μνημονικού πάρκου Katrina στο χαμηλότερο 9ο θάλαμο της Νέας Ορλεάνης. Το μνημείο θα τιμήσει εκείνους που πέθαναν ή εκκενώθηκαν κατά τον τυφώνα Κατρίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Κατρίνα, μπορείτε επίσης να θελήσετε να δείτε κάποια ντοκιμαντέρ για τον τυφώνα. Οι οδηγοί για την Ανεξάρτητη Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ μας παρέχουν σχόλια για διάφορα ντοκιμαντέρ της Κατρίνας.