Η αλήθεια για τη Νέα Ορλεάνη Μετά την Κατρίνα

Τα γεγονότα για το τι συνέβη

Ο τυφώνας Κατρίνα ήταν η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι γυναίκες της θύελλας, μια οργάνωση που σχηματίστηκε από τις γυναίκες της Νέας Ορλεάνης συγκέντρωσαν τα ακόλουθα στατιστικά στοιχεία. Το 80% της Νέας Ορλεάνης πλημμύρισε, δηλαδή μια περιοχή ίση με το μέγεθος των SEVEN Νήσων του Μανχάταν. 1.500 άνθρωποι πέθαναν. 134 έλειπαν ακόμα δύο χρόνια μετά την καταιγίδα. 204.000 επιπλέον σπίτια σοβαρά κατεστραμμένα.

Περισσότεροι από 800.000 πολίτες αναγκάστηκαν να ζήσουν έξω από τα σπίτια τους, τη μεγαλύτερη διασπορά από το σκουπιδότοπο της δεκαετίας του '30. Δεκάδες χιλιάδες Νέα Ορλεάνη εξακολουθούν να κατοικούν έξω από τη Λουιζιάνα. 81.688 Τα ρυμουλκούμενα FEMA είχαν αρχικά καταληφθεί, πολλά από τα οποία έχουν δειχθεί ότι έχουν μη ασφαλή επίπεδα τοξικότητας φορμαλδεΰδης. 1.2 εκατομμύρια οικογένειες έλαβαν βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό. 33.544 άτομα διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή. Τα 34 χρόνια σκουπιδιών και συντριμμιών διαδόθηκαν γύρω από τη Νέα Ορλεάνη και μόνο. Υπήρχαν 900.000 ασφαλιστικές απαιτήσεις με κόστος 22,6 δισ. Δολάρια.

Προστασία τυφώνα

Η Νέα Ορλεάνη πλημμυρίστηκε κυρίως επειδή οι κακοδομημένοι λόφοι έσπασε. Τον Ιούνιο του 2006, ο Αντιστράτηγος Carl Strock του Σώματος των Μηχανικών του Στρατού, δέχθηκε την ευθύνη εξ ονόματος των Μηχανικών του Σώματος Στρατού για την αποτυχία της προστασίας από τις πλημμύρες στη Νέα Ορλεάνη, αποκαλώντας το "σύστημα με όνομα μόνο". Είπε επίσης ότι η έκθεση έδειξε ότι «χάσαμε κάτι στο σχεδιασμό».

Η απώλεια των φυσικών υγροτόπων που προηγουμένως μας προστατεύει από την υπερχείλιση των πλημμυρών ήταν επίσης ένας παράγοντας που συνέβαλε στην καταστροφή μας. Το γεγονός αυτό επιδεινώθηκε από την έξοδο του ποταμού του Μισισιπή (MR GO) που χτίστηκε από τις πετρελαϊκές εταιρείες μέσω των υγροτόπων για τα συμφέροντά τους. Το MR GO διέσχισε την άνοδο της καταιγίδας απευθείας στο St.

Bernard Parish και Ανατολική Νέα Ορλεάνη.

Από τον τυφώνα Κατρίνα, πολλά δάση έχουν ανακατασκευαστεί, ο κ. Go έχει κλείσει και ο αγώνας μας για να σώσουμε τους υγροτόπους μας έχει παρατηρηθεί τελικά σε όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους υγροτόπους της Λουιζιάνας και τον αγώνα μας για τη διατήρησή τους, πηγαίνετε στον ιστότοπο του Ιδρύματος υγροτόπων της Αμερικής.

Νέα Ορλεάνη Τώρα

Εάν σκέφτεστε να ξοδέψετε χρόνο στη Νέα Ορλεάνη, είτε για ευχαρίστηση είτε για επιχειρήσεις, εδώ είναι μερικές πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε. Αυτό είναι από την άποψη ενός δια βίου κατοίκου, όχι πολιτικού ή δημοσιογράφου. Η μόνη ατζέντα μου παρουσιάζει την πραγματική εικόνα. Συνειδητοποίησα πρόσφατα ότι άνθρωποι σε πόλεις πολύ κοντά μας μας ρωτούν πώς κάνουμε - ένας κύριος από το Baton Rouge, περίπου 70 μίλια έξω από τη Νέα Ορλεάνη, έθεσε πρόσφατα αυτή την ερώτηση.

Νέα Ορλεάνη είναι ζωντανή!

Η γαλλική συνοικία, την οποία οι περισσότεροι τουρίστες συσχετίζουν με τη Νέα Ορλεάνη, δεν καταστράφηκε δομικά από την Κατρίνα. Η παλιά πόλη φρόντισε για τον εαυτό της και η συνοικία μοιάζει πολύ όπως έχει εδώ και χρόνια. Η πλατεία του Jackson Square είναι ακόμα όμορφη και φιλόξενη, περιτριγυρισμένη από καλλιτέχνες ζωγραφική, περιπέτειες βλέποντας το μέλλον, μίμους, μουσικούς και χορευτές. Είναι ζωντανό με το πνεύμα. Τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τα κλαμπ είναι ζωντανά και φιλόξενα, όπως πάντα.

Είναι σχεδόν αδύνατο να απογοητευτείτε αν είστε ένας επισκέπτης που επιστρέφει, γιατί ξέρετε τι να περιμένετε - γοητεία, μουσική, φαγητό και διασκέδαση.

Το St. Charles Streetcar έχει λειτουργήσει εδώ και αρκετό καιρό και η ομορφιά της Λεωφόρου είναι σχεδόν άθικτη. Δοκιμάστε να κάνετε μια περιήγηση στην πόλη σε ένα τραμ ή μια περιήγηση στην περιοχή του Κήπου, που είναι ακόμα πιο ενημερωτική καθώς και ένας ευχάριστος τρόπος να δείτε αυτό το τμήμα του Αμερικανικού Τομέα. Οι περισσότερες εκδρομές ξεκινούν από το νεκροταφείο του Lafayette απέναντι από το παλάτι του αρχαίου διοικητή. Το Uptown είναι γεμάτο από υπέροχα εστιατόρια και ακόμη και ο σεβάσμιος Camellia Grill άνοιξε εκ νέου, προκαλώντας μεγάλη χαρά στους ντόπιους.

Η Warehouse District, με τα μουσεία, τις γκαλερί τέχνης και την ψυχαγωγία, είναι πολύ όπως ήταν ποτέ - λιγότερο μποέμ από το Quarter, όχι τόσο όμορφη όσο η Uptown και πάντα πολύ διασκεδαστική.

Νέες θέσεις ανοίγουν και παλιές θέσεις ακμάζουν. Η σύμβαση των επιχειρήσεων συμβαδίζει με την άνθηση και όσοι βρίσκονται στη βιομηχανία είναι περισσότερο από ό, τι μέχρι εκείνη τη στιγμή - σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη συζήτηση, διακρίθηκαν για την παροχή όλων των απαραίτητων υπηρεσιών για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων και την προσφορά διασκέδασης στην πορεία.

Υπάρχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές ανάγκες στη μετά την Κατρίνα Νέα Ορλεάνη;

Ενδέχεται να δείτε μερικές παραθυρόφυλλες σε ορισμένες περιοχές της πόλης. Είναι αλήθεια - οι μικρές επιχειρήσεις υπέφεραν μετά τον τυφώνα λόγω ασφαλιστικών ζητημάτων, προβλημάτων προσωπικού και άλλων οικονομικών ανησυχιών. Ενώ πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν αγωνιστεί, πολλά άλλα ανθίζουν. Ορισμένα νέα καταστήματα άνοιξαν στην οδό Magazine, για να ενώσουν τα παλιά σας αγαπημένα, καθιστώντας την την πιο επιτυχημένη περιοχή λιανικής πώλησης στην πόλη. Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε τις υψηλής ποιότητας αντίκες και τα κομψά ρούχα σας και στο τετράγωνο. Το λιμάνι έχει ξανανοίξει για μεγάλο χρονικό διάστημα και κρουαζιερόπλοια τακτικά αποπλέουν από τον ποταμό κοντά στο πάρκο Woldenberg. Υπάρχουν περισσότερα εστιατόρια που ανοίγουν τώρα από ό, τι πριν από την Κατρίνα. Νέοι χώροι μουσικής έχουν ανοίξει. Ο Bourbon Street φαίνεται να επιστρέφει στις τζαζ ρίζες του - ο Irvin Mayfield έχει ένα club, The Jazz Playhouse, στο Royal Sonesta. Ο Γάλλος Street, φημισμένος από τη σειρά HBO "Treme" είναι ανοιχτό και γεμάτο με προστάτες.

Είναι η Νέα Ορλεάνη ακόμα καταθλιπτική;

Η περιοχή Lakeview και ο ενάτος θάλαμος, συνήθως εκτός τουριστικής διαδρομής, επιστρέφουν έντονα. Η περιοχή Lakeview είναι γεμάτη με αποφασισμένους κατοίκους που έχουν εργαστεί σκληρά για να ανοίξουν ξανά σχολεία και επιχειρήσεις και πολλοί έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Πολλοί έχουν επίσης μετεγκατασταθεί στην περιοχή Lakeview, καθώς υπήρξαν ευκαιρίες για την απόκτηση μεγάλων κατοικιών σε τιμές ευκαιρίας. Ο κατώτερος Ninth Ward επέστρεψε χάρη στον Brad Pitt και την αγάπη του για τη Νέα Ορλεάνη. Ο Μπραντ ξεκίνησε το Ίδρυμα για να δημιουργήσει ένα νέο οικολογικό προσιτό σπίτι σε αυτόν τον τομέα. Κάποια αρχοντικά έχουν ξεσπάσει εκεί όπου τα ερείπια συνήθως εξασθενούσαν. Ενώ υπάρχει πολύς δρόμος, οι γειτονιές ανανεώνονται καθημερινά. Η Ανατολή επιστρέφει, ακόμα σιγά σιγά, καθώς επιστρέφουν περισσότεροι κάτοικοι και είναι σε θέση να ξανακτίσουν. Είναι ακόμα δύσκολο για τους ντόπιους να επισκεφθούν αυτά τα μέρη της πόλης, τουλάχιστον είναι για αυτό το τοπικό.

Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε τη Νέα Ορλεάνη;

Παρά την αποφασιστικότητα των μέσων ενημέρωσης να απεικονίσουν την πόλη ως επικίνδυνη, η αλήθεια είναι ότι δεν είστε πλέον ούτε λιγότερο ασφαλής εδώ από ότι είστε σε οποιαδήποτε μεγάλη μητροπολιτική περιοχή. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι οι προσπάθειες για τη μείωση του εγκλήματος στη Νέα Ορλεάνη παρουσιάζουν αποτελέσματα. Το 2008 το έγκλημα μειώθηκε σε όλες τις κατηγορίες εκτός από την κλοπή αυτοκινήτων. Το ποσοστό δολοφονιών μειώθηκε κατά 15%, ο βιασμός κατά 44% και η ένοπλη ληστεία μειώθηκαν κατά περίπου 5%. Το σύνολο του εγκλήματος μειώθηκε κατά 6,76% το 2008 σε σχέση με το 2007 και η πτωτική τάση του ποσοστού εγκληματικότητας συνεχίζεται μέχρι το 2010. Έχουμε έναν νέο δήμαρχο και έναν νέο αρχηγό της αστυνομίας, και οι δύο από τους οποίους δεσμεύονται να κάνουν τη Νέα Ορλεάνη το καλύτερο που μπορεί να είναι.

Σε κάθε πόλη, υπάρχουν μέρη της πόλης που πρέπει να μείνετε μακριά, και το ίδιο, δυστυχώς, είναι αλήθεια εδώ. Οι τουρίστες έχουν πάντα συμβουλές να μην πάνε στα νεκροταφεία εκτός από περιηγήσεις (με εξαίρεση το St. Louis Number 3 και το νεκροταφείο Lafayette.) Η κεντρική πόλη δεν είναι το καλύτερο μέρος για να είναι, αλλά ειλικρινά, ο τουρίστας ή ο επισκέπτης δεν είναι πιθανό να ανάγκη ή θέλετε να πάτε εκεί. Η κοινή λογική είναι ο κανόνας στη Νέα Ορλεάνη, όπως στη Νέα Υόρκη ή στο Σαν Φρανσίσκο ή οπουδήποτε και σήμερα.

Τρέχοντα αθλήματα

Εάν είστε αθλητικός ανεμιστήρας, υπάρχουν πολλά που θα σας κρατήσουν ευτυχισμένους. Η σύμβαση των Αγίων ανανεώθηκε μέχρι το 2025. Απονεμήθηκε το 10ο έξοχο κύπελλο για το 2013, ένα ρεκόρ NFL. Και, φυσικά, οι Άγιοι της Νέας Ορλεάνης είναι τώρα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μετά τη νίκη του Super Bowl XLIV. Το Data Who Nation είναι ζωντανό και καλά. Για να αναφερθώ στον ιδιοκτήτη των Αγίων Tom Benson, «Από κάθε άποψη, αυτό δείχνει ότι η πόλη μας είναι σε άνοδο, βιώσιμη και ακμάζουσα και έχω μεγάλη πίστη σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε και ο αντίκτυπος που θα έχει από σήμερα. η Νέα Ορλεάνη είναι πίσω ... "Το Superdome έχει υποστεί μια σημαντική ανακαίνιση, ύψους $ 80 εκατομμυρίων δολαρίων - αυτό είναι ένα σημάδι της κανονικότητας, ή τι? Το εμπορικό κέντρο του New Orleans Center που ήταν απέναντι από τον θόλο καταστράφηκε στον τυφώνα Κατρίνα. Έχει αφαιρεθεί και έχει αντικατασταθεί ένας νέος αθλητικός χώρος "Champions Square". Τα κόμματα πριν από τα σπίτια των Αγίων είναι τώρα καλύτερα από ποτέ.

Με το ποδόσφαιρο κολλεγίων, είναι πάντα για το μπολ ζάχαρης, και πιο πρόσφατα, το μπολ της Νέας Ορλεάνης.

Οι Hornets επέστρεψαν το 2007 και η ομάδα ακμάζει εδώ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η βάση των ανεμιστήρων έχει μανιώσει σε ένα αγαπημένο για τους οπαδούς σε όλη την περιοχή. Το 2008, φιλοξένησα το παιχνίδι NBA All-Star όταν πολλοί δήλωσαν ότι η πόλη δεν ήταν έτοιμη. Ήταν μια συντριβή! Το τελικό τετράγωνο μπάσκετ ανδρών κολλεγίων θα παιχτεί εδώ το 2012 και οι γυναίκες το 2013.

Οι οπαδοί του μπέιζμπολ απολαμβάνουν το Zephyrs, μια τριπλή ομάδα αγροκτημάτων για την Florida Marlins. Οι Zephyrs έχουν πάντα ένα καλό ρεκόρ και παίζουν σε ένα υπέροχο γήπεδο.

Η βιομηχανία ψυχαγωγίας

Η Νέα Ορλεάνη είναι ένας αγαπημένος χώρος για κινηματογραφική παραγωγή εδώ και αρκετό καιρό, και τα πράγματα δεν φαινόταν ποτέ καλύτερα. "Η περίεργη περίπτωση του Benjamin Button" είναι ίσως η πιο γνωστή πρόσφατη παραγωγή, αλλά πάνω από 20 ταινίες γυρίστηκαν εδώ το 2007-2008. Στην τηλεόραση, η Disney παρουσιάζει το "The Imagination Movers" και η HBO θα παρουσιάσει το "Treme.", Μια σειρά για την περιοχή Treme διάσημη για τον πλούσιο πληθυσμό μουσικών και καλλιτεχνών.

Μπορείτε να βοηθήσετε τη Νέα Ορλεάνη με τα δολάρια τουρισμού:

Μπορείτε να δείτε ότι δεν είμαστε όλοι για τις χάντρες Mardi Gras και την οδό Bourbon, αν και απολαμβάνουμε απόλυτα και τα δύο. Ίσως πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την έννοια της ζωής στη στιγμή όσο κι εμείς εδώ. Εάν δεν το πάρετε, έλα να πάρετε μια δοκιμή. Επισκεφθείτε τη σκηνή WWOZ στο Jazz Fest. αποφλοιώστε βραστά ράχη σε υπαίθριο καφενείο. πάρτε μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο. Είναι όλα καλά.