Πλήρης οδηγός για τη ζυθοποιία Weihenstephan

Φυσικά η Γερμανία έχει το παλαιότερο ζυθοποιείο στον κόσμο

Υπάρχουν μερικές ελίτ ζυθοποιίες που ξεχωρίζουν ότι είναι το παλαιότερο και πιο σεβαστό στον κόσμο. Grolsch από την Ολλανδία, Yuengling από την Πενσυλβανία, Guinness από την Ιρλανδία ...

Αλλά τίποτα από αυτά δεν έχει ασχοληθεί με τη ζυθοποιία Weihenstephaner. Αυτό το βαυαρικό ζυθοποιείο είναι το παλαιότερο ζυθοποιείο που λειτουργεί συνεχώς στον κόσμο. Ανακαλύψτε τη μακρά και μακρά ιστορία της γερμανικής ζυθοποιίας και σχεδιάστε μια επίσκεψη στη ζυθοποιία Weihenstephaner στη Γερμανία .

Ιστορία της ζυθοποιίας Weihenstephaner

Όπως και πολλά γερμανικά ζυθοποιεία , ο Weihenstephaner ξεκίνησε ως Βενεδικτίνικο αβαείο το 725. Αυτό είναι σωστό - μόνο τριπλάσιο και πάνω από χίλια χρόνια! Ο St Corbinian (Korbinian) έβαλε τις πρώτες πέτρες με 12 συντρόφους και η ζυθοποιία άρχισε το 768. Ωστόσο, μέχρι το 1040, ο ηγούμενος Arnold είχε επίσημα άδεια να ετοιμάσει και να πουλήσει μπύρα Weihenstephan από την πόλη Freising. Το επίσημο διάταγμα έχει αμφισβητηθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που ο Βαυαρός νόμος για την καθαρότητα της μπίρας τέθηκε σε εφαρμογή το 1516, ο Weihenstephaner είχε ήδη ζυθοποιεί εδώ και χρόνια.

Μέσα από όλες αυτές τις αλλαγές, η ζυθοποιία υπέστη επίσης αρκετές περιόδους καταστροφής και ανοικοδόμησης. Οι εισβολές από τους Ούγγρους, Σουηδοί, Γάλλοι και Αυστριακοί, πυρκαγιές, τρεις επιδημίες μολύνσεως και ακόμη και ένας σεισμός το 1348 έπληξαν το ζυθοποιείο. Αλλά συνέχισαν τη ζυθοποιία.

Η Γερμανία υπέστη σημαντικές αλλαγές με την εκκοσμίκευση και το μοναστήρι διαλύθηκε το 1803.

Όλες οι ιδιοκτησίες και τα δικαιώματα της ζυθοποιίας - όπως όλη η μπύρα - μεταφέρθηκαν στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Το 1921 έγινε το Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan (Βαυαρική κρατική ζυθοποιία Weihenstephan) και χρησιμοποίησε τη σφραγίδα του βαυαρικού κράτους ως εταιρικό λογότυπο.

Η ζυθοποιία Weihenstephaner συνέχισε να απονέμει διακρίσεις όπως το Βραβείο "Καλύτερη Μεγάλη Ζυθοποιία" από τα Αυστραλιανά Βραβεία Διεθνούς Μπύρας το 2010 και χρυσά μετάλλια για τα Hefeweizen και Kristallweißbier για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπύρας το 2016.

Παρά την τεράστια ιστορία της, το ζυθοποιείο κατάφερε να παραμείνει μπροστά στην καμπύλη με το ζυθοποιείο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ακόμη και τα κοινωνικά μέσα. Έχουν ενεργούς λογαριασμούς twitter, Facebook και instagram που συχνά εκτοξεύουν κάτι που ακούγεται σαν χιούμορ. Ναι - χιούμορ από τους Γερμανούς! Για παράδειγμα, αυτό το βίντεο από το ζυθοποιείο των Αμερικανών που προσπαθεί να προφέρει "Weihenstephaner" ("whiny steven" είναι το αγαπημένο μου).

Εκπαίδευση Ζυθοποιείο Weihenstephaner

Η Ζυθοποιία Weihenstephaner δεν κάνει απλώς μεγάλη μπύρα, διδάσκει την τέχνη της μπύρας. Μια κίνηση το 1852 στο Weihenstephaner επέτρεψε στο σχολείο να εξελιχθεί σε πανεπιστήμιο μέχρι το 1919. Το 1930 ενσωματώθηκε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) και εξακολουθεί να εκπαιδεύει σήμερα τους κυρίους ζυθοποιούς.

Ο χώρος περιλαμβάνει ένα μικρό ερευνητικό ίδρυμα με τεχνολογία μπύρας υψηλής τεχνολογίας. Οι μαθητές μαθαίνουν την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής ζυμαρικών βήμα προς βήμα, καθώς και όλες τις μικροβιολογικές αρχές που καθιστούν δυνατή την μπύρα.

Μπύρες ζυθοποιίας Weihenstephaner

Το ζυθοποιείο περιλαμβάνει τόσο την παραδοσιακή όσο και την προηγμένη τεχνολογία μπύρας και έχει κερδίσει πολλά βραβεία.

Weihenstephaner Weissbier

Δοκιμάστε την πελώρια βαυαρική μπύρα Hefeweizen (μπύρα σιταριού). Μια ελαφριά χρυσοκίτρινη μπύρα, είναι γήινη με φινάλε και δεν χρειάζεται πρόσθετο λεμόνι για να το φωτίσει.

Παρασκευάζεται σύμφωνα με την αρχική συνταγή.

Η παράδοση Bayrisch Dunkel

Αυτό το κοκκινωπό καφέ λέιζερ είναι γεμάτο φρυγμένη γεύση με φινίρισμα καραμέλας. Συνδυάζει ζεστά γερμανικά πιάτα , όπως τα ψητά και το παιχνίδι.

Weihenstephan Vitus

Το Vitus δεν είναι μια τυπική μπύρα Bock. Έχει γεύση σαν μια φρουτώδη, αφρώδη μπύρα σιταριού, αλλά ζυγίζει σε 7,7%. Είναι ένας κορυφαίος νικητής του βραβείου που παίρνει στο σπίτι μια παλαιότερη μπύρα στον κόσμο, καθώς και την καλύτερη μπύρα σίτου στον κόσμο, την καλύτερη μπύρα σιταριού στον κόσμο και την καλύτερη δυνατή μπύρα σιταριού της Ευρώπης.

Weihenstephaner 1516

Αυτή η βαυαρική Kellerbier σημάδεψε την 500ή επέτειο του νόμου για την καθαρότητα της μπίρας . Χρησιμοποιώντας μια συνταγή από το 1516, είναι φυσικά θορυβώδης μπύρα ωριμάζει για μια πολύ μακρά περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η προσφορά αποδείχθηκε δημοφιλής και τώρα θα είναι μια κανονική εποχιακή μπύρα τον Μάρτιο στη Γερμανία.

Weihenstephaner Korbinian

Ονομασμένος για τον ιδρυτή του μοναστηριού, αυτό το σκούρο Doppelbock έχει υπαινιγμούς βύνης από δαμάσκηνα και σύκα, καθώς και καβουρδισμένο καραμέλα, καρύδια και σοκολάτα.

Διαβάστε για όλες τις μπύρες της Weihenstephaner.

Επισκεφθείτε τη Ζυθοποιία Weihenstephaner

Επισκεφθείτε τη Ζυθοποιία Weihenstephaner στην πόλη Freising της Βαυαρίας, μόλις 20 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Οι εκδρομές προσφέρουν μια σε βάθος ματιά στο παλαιότερο ζυθοποιείο συνεχώς λειτουργούσα στον κόσμο από το "Origin of Beer" του μουσείου μέχρι την ιστορία του 1.000 χρόνων.

Οι εκδρομές κοστίζουν € 8 (και περιλαμβάνουν ένα κουπόνι αξίας € 2 για το κατάστημα ποτών Weihenstephaner) και εκτελούνται για περίπου μία ώρα. Θέλετε περισσότερη περιοδεία; Υπάρχει μια έκδοση δύο ωρών για € 11 που περιλαμβάνει επίσης το κουπόνι, μια γεύση του προϊόντος - τη θρυλική μπύρα σιταριού - ένα pretzel και ένα ποτήρι για να πάρετε το σπίτι ως αναμνηστικό .

Οι επισκέπτες κάτω των 16 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες και παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπονται. Φορέστε τα κλειστά δάχτυλα των παιδιών και εγγραφείτε στο διαδίκτυο εκ των προτέρων.

Πρόγραμμα περιηγήσεων:

Weihenstephaner Website: https://www.weihenstephaner.de/en/

https://twitter.com/weihenstephan

Υπάρχει επίσης μια παραδοσιακή brewpub στο χώρο, καθώς και ένα γραφικό Biergarten επάνω στο λόφο.

Υπάρχουν δύο θέσεις στο Friesing και σε διάφορους κλάδους σε όλη τη χώρα:

Weihenstephaner τοποθεσίες στο Freising
Braustüberl Weihenstephan
Weihenstephaner Berg 10
D-85354 Freising

Weihenstephaner am Dom
Domberg 5a,
D-85354 Freising

Weihenstephaner στο Βερολίνο
Neue Promenade 5
D-10178 Βερολίνου

Weihenstephaner στο Βισμπάντεν
Taunusstrasse 46-48
D-65183 Wiesbaden

Άλλα αξιοσημείωτα ζυθοποιεία στη Γερμανία

Δεν υπάρχει έλλειψη διάσημων ζυθοποιών στη Γερμανία. Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να επισκεφθείτε:

Welteburg Abbey Brewery

Το Weltenburger Klosterbrauerei βρίσκεται επίσης κοντά στο όνομα του παλαιότερου ζυθοποιείου. Έχει λειτουργήσει από το 1050 και έχει επίσης κερδίσει βραβεία από τα βραβεία του World Beer Cup. Συνδυάστε μια επίσκεψη με τη Weihenstephaner για πιο ιστορική γερμανική μπύρα που αγαπάτε από ό, τι μπορείτε να χειριστείτε.

Bolten Brewery

Ιδρύθηκε το 1266, ο Bolten-Brauerei κάνει το παλαιότερο Altbier στον κόσμο.

Gaffel Brewery

Ο παλαιότερος ζυθοποιός σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Γερμανίας, ο Gaffel είναι ο υπερήφανος παραγωγός του Kölsch . Ιδρύθηκε το 1302 και σήμερα είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών μπύρας στη Γερμανία.