Πώς να επισκεφθείτε το Μόναχο σε έναν προϋπολογισμό

Το Μόναχο είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στην Ευρώπη. Από τους κατακόκκινους κήπους του Oktoberfest και της μπύρας μέχρι τα πολύχρωμα ιστορικά μνημεία, αυτό είναι ένα μέρος για να γευτείτε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση του ταξιδιωτικού σας προϋπολογισμού από το άγχος και την πίεση.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Εάν ενδιαφέρεστε για το Oktoberfest, σχεδιάστε να φτάσετε τον Σεπτέμβριο, όταν αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις. Σχεδιάστε επίσης υψηλότερες τιμές και τεράστια πλήθη.

Είναι καλύτερο να επιτρέψετε στον εαυτό σας ένα σχέδιο διαφυγής και η σιδηροδρομική υπηρεσία συνδέει την πόλη με μέρη όπως το Σάλτσμπουργκ (90 λεπτά, μερικές φορές λιγότερο από 20 ευρώ) ή τη Βιέννη (συνήθως ένα ταξίδι διάρκειας μίας ημέρας, περίπου τέσσερις ώρες κάθε φορά, εισιτήρια ξεκινώντας από € 29) .

Εάν δεν σας πειράζει το κρύο και το σκοτάδι του χειμώνα, θα απολαύσετε χαμηλότερες τιμές και πολύ σύντομες γραμμές. Οι χιονοπτώσεις εδώ είναι γενικά μεγαλύτερες από άλλες περιοχές της Γερμανίας.

Που να φάω

Το Μόναχο φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό σπουδαστών της Γερμανίας (περίπου 100.000), ώστε να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά προσιτά τρόφιμα διαθέσιμα στις πανεπιστημιακές συνοικίες. Οι γειτονιές όπως το Maxvorstadt συνορεύουν με πολλές πανεπιστημιουπόλεις. Είναι λογικό μόνο για τα εστιατόρια στην περιοχή αυτή να προσφέρουν χαμηλού κόστους τρόφιμα. Ένας άλλος τομέας για να δοκιμάσετε είναι η Gärtnerplatz.

Οι πολλοί κήποι μπύρας της πόλης εξυπηρετούν μια σειρά προσιτών γευμάτων. Δοκιμάστε το hendl , ένα φθηνό και νόστιμο ψητό κοτόπουλο.

Πολλοί κήποι μπύρας θα σας επιτρέψουν να φέρετε το δικό σας φαγητό αν αγοράσετε ποτά.

Όπως και με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη, υπάρχει στην αγορά μια αφθονία τυριών, φρέσκου ψωμιού και άλλων βασικών πικνίκ. Πολλές φορές, αυτά τα είδη είναι φθηνότερα από ό, τι στη Βόρεια Αμερική.

Που να μείνω

Όπως και με τα τρόφιμα, τα ακριβότερα δωμάτια βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο της πόλης. Καθώς αναζητάτε το Μόναχο για καταλύματα, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορα είδη δωματίων στη Βαυαρία.

Τα μικρότερα καταλύματα για πρωινό και πρωινό εδώ ονομάζονται συντάξεις. Οι ιδιοκτήτες συχνά απολαμβάνουν την παροχή φιλοξενίας, καλές συμβουλές για εκδρομές και ένα άνετο κρεβάτι. Υπάρχουν ορισμένοι αποκλίσεις στον ορισμό της σύνταξης, αλλά γενικά, σημαίνει ότι ο τόπος είναι μικρός σε παροχές όπως πισίνες, θεραπείες spa, και μερικές φορές, εγκαταστάσεις μπάνιου στο δωμάτιο.

Αναζητήστε το σήμα "I" στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλους δημόσιους χώρους. Οι άνθρωποι σε αυτά τα περίπτερα πληροφοριών μπορούν μερικές φορές να βοηθήσουν να βρουν ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια πολυάσχολων περιόδων σε λογικές τιμές. Θα χρεώσουν ένα ονομαστικό τέλος. Αν χρησιμοποιείτε το περίπτερο πληροφοριών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ( Hauptbahnhof ), ίσως να μην χρειαστεί να περπατήσετε μακριά. Πολλά από τα οικονομικά δωμάτια της πόλης βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή. Τα μικρότερα σπίτια σε στιλ συνταξιοδότησης προσφέρουν συνήθως ένα πλήρες πρωινό με την τιμή ενός δωματίου. Εγώ

Μερικές φορές είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τη Priceline ή κάποιο άλλο ιστότοπο διαδικτυακής προσφοράς για να εξασφαλίσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου επιχειρηματικής κατηγορίας. Το Residence Inn επέλεξε το Μόναχο για ένα από τα πρώτα του ευρωπαϊκά ακίνητα και το ξενοδοχείο αντλεί καλές κριτικές και προσφέρει μια θέση στις γραμμές μαζικής μεταφοράς αλλά έξω από το κέντρο της πόλης.

Μια αναζήτηση του αποθέματος Airbnb.com του Μονάχου θα εμφανίσει πολλές επιλογές προϋπολογισμού. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε 117 συμμετοχές για λιγότερο από $ 25 USD / night και η επιλογή πολλαπλασιάζεται γρήγορα με ένα άλμα στα $ 50- $ 75 / night.

Τριγυρίζω

Το U-Bahn του Μονάχου είναι ένας οικονομικός τρόπος να δείτε την πόλη. Εάν θα είστε στην πόλη για λίγες μέρες, σκεφτείτε να αγοράσετε το Mehrfahrtenkarte , που σημαίνει "πολλαπλά εισιτήρια ταξιδιού". Τα μπλε εισιτήρια είναι για ενήλικες και κόκκινα για παιδιά. Το Tageskarte ή τα "εισιτήρια ημέρας" προσφέρουν απεριόριστο ταξίδι για 24 ώρες. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου απέχει περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη και τη λεωφόρο Marienplatz.

Για όσους ξοδεύουν μεγαλύτερες περιόδους, τα S-Bahn, U-bahn και τα λεωφορεία συνδέονται μεταξύ τους στο λεγόμενο δίκτυο MVV. Μια εβδομαδιαία IsarCard κοστίζει € 15 για δύο ζώνες (που ονομάζονται δακτύλιοι) και αυξάνει την τιμή καθώς προσθέτετε μια ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Νυχτερινή ζωή στο Μόναχο

Για χρόνια, ο Schwabing ήταν η καλλιτεχνική συνοικία του Μονάχου που ενθουσιάστηκε πιθανούς ηθοποιούς, ζωγράφους ή γλύπτες. Πολλοί λένε ότι έχει χάσει κάποια από τη γοητεία του, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές σημείο μετά το σκοτάδι.

Τα μοντέρνα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια αφθονούν. Δεν υπάρχει η ποικιλία εδώ που θα βρείτε στο Βερολίνο ή το Άμστερνταμ, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας κρατήσει απασχολημένος για λίγο.

Ο οδηγός πόλεων της Νυχτερινής Ζωής είναι ένας πόρος που μπορείτε να συμβουλευτείτε για πληροφορίες σχετικά με τις λέσχες, τις ώρες υπηρεσίας και τις σπεσιαλιτέ.

Κορυφαία αξιοθέατα

Η πλατεία Marienplatz είναι η καρδιά της παλιάς πόλης του Μονάχου. Δίπλα σε αυτούς τους λιθόκτιστους θησαυρούς βρίσκεται η Frauenkirche ή η Εκκλησία της Μητέρας μας, αποκατασταθεί με προσοχή μετά από βλάβη του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Στα νότια, μέσω της Πύλης Isar βρίσκεται το γιγαντιαίο Ντέκις Μουσείο. Είναι η μεγαλύτερη έκθεση επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο. Από εκεί, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Tierpark και το ζωολογικό κήπο. Πηγαίνετε βόρεια στην στάση Olympiapark U-bahn για να δείτε την τοποθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1972 και της BMW World Headquarters.

Περισσότερες Συμβουλές του Μονάχου