Τι είναι το Masseria Lodging στην Ιταλία;

Κοινή διαμονή σε Apuglia

Για τους τουρίστες που θέλουν να απομακρυνθούν από τα συνηθισμένα καταλύματα ενώ βρίσκονται σε διακοπές, τα κρεβάτια και τα πρωινά και τα πανδοχεία της χώρας είναι ένα φυσικό go-to. Εάν ταξιδεύετε στην Ιταλία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Puglia, μπορεί να συναντήσετε τον όρο " masseria" ή τον πληθυντικό της, το οποίο είναι ένας άλλος τρόπος να πείτε ένα γραφικό κατάλυμα σε μία από τις ιστορικά αναστηλωμένες αγροικίες που γκρεμίζουν την περιοχή Puglia. Πολλά μασέρ είναι bed and breakfasts τώρα.

Ορισμός της Masseria

Μια μασέρ είναι μια οχυρωμένη αγροικία ή εξοχική κατοικία σε μια εξοχική κατοικία που συνήθως βρίσκεται στην ιταλική περιοχή της Απουλίας . Μια μάζα είναι παρόμοια με μια hacienda στην Ισπανία ή μια φυτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μαζέρα ήταν σαν ένα αρκετά μεγάλο αγροτικό συγκρότημα, όπου οι γαιοκτήμονες αποθηκεύονταν το φαγητό και τα υπάρχοντά τους από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα στην Ιταλία.

Ιστορία της Masseria

Η μασέρ ήταν κάποτε η καρδιά των τεράστιων κτημάτων, που περιβαλλόταν από τροχαία πεδία, ελαιώνες και βοσκοτόπους, που κατοικούνταν τους καλοκαιρινούς μήνες από τους γαιοκτήμονες και τους εργαζόμενους σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις που τείνουν να καλλιεργούν και τα αγροτικά ζώα. Το συγκρότημα περιλάμβανε συνήθως αρκετά άλλα κτίρια ειδικότητας για τη στέγαση ζώων, την αποθήκευση καλλιεργειών ή την παρασκευή κρασιού ή τυριού. Ορισμένες μασέρες εξελίχθηκαν σε ουσιαστικά μικρά χωριά που περιβάλλουν και προστατεύουν τους ψηλούς τοίχους με κεντρική αυλή που περιβάλλεται από όλες τις άλλες κατασκευές. Οι μασέρ ήταν ενισχυμένες για να προστατεύουν από τις επιθέσεις Τούρκων ή πειρατών.

Η λέξη "masseria" προέρχεται από την ιταλική λέξη masserizie, που σημαίνει οικιακές έπιπλα, καταστήματα τροφίμων ή αντικείμενα.

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική της μασέρ είναι ταυτόχρονα λιτή και πολυτελή. Τα απλά αλλά ευρύχωρα δωμάτια διατηρούν την αρχική τους γοητεία, συμπεριλαμβανομένων τζάκι από πέτρινη κουζίνα, καμαροσκέπαστες διάδρομους και ανακαινισμένα μαρμάρινα δάπεδα.

Τα ρουστίκ κόκκινα, τα χρυσά κίτρινα και τα μπλε της αραβοσίτου της κλασικής ιταλικής ποπ, όταν βρισκόταν ενάντια στα άσπρα λευκά σκηνικά του μεσαιωνικού γύψου και της πέτρας.

Masseria Σήμερα

Στη δεκαετία του 1990 υπήρξε μια τάση να αποκατασταθεί η φθίνουσα μαζέρα πίσω στις αγροικίες και να μετατραπούν σε ξενώνες , μπουτίκ ξενοδοχεία, ενοικιάσεις ή εστιατόρια για να φιλοξενήσουν τουρίστες. Το Masseria διατίθεται από ρουστίκ έως πολυτελή. Τα περισσότερα από τα μαγαζιά έχουν πισίνα και κήπο. Ορισμένα μαγαζιά έχουν ένα εστιατόριο που σερβίρει τυπικά πιάτα της Απουλίας και μερικά μαθήματα μαγειρικής για τους επισκέπτες. Άλλες πολυτελείς ανέσεις μπορούν να περιλαμβάνουν πλήρεις υπηρεσίες σπα, γκολφ και beach clubs. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε εργατικές εκμεταλλεύσεις που παράγουν ελαιόλαδο, κρασί ή παράγουν. Μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα μασέρ σε γραφικές, τοπικές ρυθμίσεις.

Επίσης, πολλά μαγαζιά βρίσκονται κοντά στην ακτή μεταξύ Μπάρι και Μπρίντιζι. Αυτή η περιοχή αναφέρεται μερικές φορές ως "ακτή Masseria". Πρόκειται για μια καλή τοποθεσία για να επισκεφθείτε τις παραλίες, το Trulli Alberbello, άλλες γραφικές πόλεις και τον μεγάλο αρχαιολογικό χώρο της Egnazia. Το Masserie βρίσκεται στη χερσόνησο του Salento (μια καλή τοποθεσία για τις παραλίες), στις παραθαλάσσιες πόλεις Gallipoli και Otranto, καθώς και στην μπαρόκ πόλη Lecce.

Ρίξτε μια ματιά στον χάρτη της Puglia για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας και να κάνετε περισσότερες έρευνες για τις επιλογές σας για διαμονή στη Μαγνησία στην Απουλία .