Νάρνι - Ταξίδι στο κέντρο της Ιταλίας

Το Narni είναι μια μικρή πόλη λόφων περίπου 20.000 ατόμων που βρίσκεται στην ιταλική επαρχία Terni στο νότιο όριο της περιοχής της Ούμπριας , πολύ κοντά στο ακριβές γεωγραφικό κέντρο της Ιταλίας.

Μια σύντομη ιστορία του Νάρνι ή της Νάρνια

Παρόλο που υπάρχουν στοιχεία νεολιθικών απομεινιών στην περιοχή, το πρώτο ιστορικό έγγραφο που γνωρίζουμε, χρονολογείται 600 π.Χ., όπου αναφέρεται το Nequinum. Το 299 γνωρίζουμε την πόλη ως Νάρνια, μια ρωμαϊκή αποικία.

Το όνομα προέρχεται από τον κοντινό ποταμό Nar, ο οποίος ονομάζεται σήμερα Νέρα. Ο Νάρνι σημείωσε μεγάλη σημασία με την κατασκευή της Via Flaminia από τη Ρώμη στο Ρίμινι. Τον 12ο και 14ο αιώνα ο Νάρνι έγινε μέρος του παπικού κράτους και ανέπτυξε μια σημαντική σχολή ζωγραφικής και χρυσοχόων.

Να φτάσετε στο Νάρνι με τρένο

Το Narni είναι προσβάσιμο από τη γραμμή της Ρώμης προς την Ανκόνα . Η γραμμή Ρώμης προς Φλωρεντία σταματά στην Ορτέ όπου μπορείτε να πάρετε μια σύνδεση. Ο σταθμός Narni είναι εκτός πόλης, αλλά εξυπηρετείται από το τοπικό λεωφορείο.

Να φτάσετε στο Narni με το αυτοκίνητο

Η λεωφόρος A1 Autostrada del Sole είναι ο γρήγορος (και ακριβός) τρόπος για να φτάσετε εκεί από τη Ρώμη, βγαίνοντας από την Orte για τον οδικό άξονα Orte-Terni. Η ελεύθερη διαδρομή είναι το E45 που πηγαίνει από το Terni-Cresena.

Περιφερειακές εκδηλώσεις στο Narni

Το Umbria Travel προσφέρει ένα περιορισμένο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων για το Narni.

Ενδιαφέρουσες φεστιβάλ στο Narni

Στο Narni στις 25 Απριλίου στο επόμενο Σαββατοκύριακο βρίσκεται το Corsa all'Anello: "Παραδοσιακή γιορτή που χρονολογείται από το Μεσαίωνα, που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια του εορτασμού στην οδό Patron

Η τιμή του Giovanale. Εντυπωσιακός ανταγωνισμός στον οποίο συμμετέχουν νέοι από τα αρχαία συνοικια. Ντυμένοι με την παραδοσιακή φορεσιά, προσπαθούν να τρέξουν ένα δόρυ μέσα από ένα δαχτυλίδι που υποστηρίζεται από σχοινιά που εκτείνονται μέσα από τα σπίτια της Via Maggiore.

Τι γίνεται με τη Νάρνια του CS Lewis;

Πάνω από 50 χρόνια πριν CS

Ο Λιούις εφηύρε ένα μέρος που ονομάζεται Νάρνια. Το Factmonster παρουσιάζει λίγη κερδοσκοπία:

Έχει ειπωθεί ότι ο Lewis ανακάλυψε το όνομα (Narnia) σε έναν άτλαντα ως παιδί, αν και μπορεί να έχει συναντήσει και την πόλη στις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Κατά τύχη, η σημερινή πόλη του Νάρνι (όπως είναι σήμερα γνωστή) τιμά έναν τοπικό άγιο γνωστό ως "ευλογημένη Λούσι της Νάρνια". Σήμερα ο Καθεδρικός Ναός της Νάρνια παραπέμπει σε ένα ιερό σε αυτή την Αγία Λουκή.

Διαμονή στο Νάρνι

Για το μέγεθός της, υπάρχουν πολλά μέρη για να μείνετε στο Narni - και οι τιμές μπορεί να είναι αρκετά λογικές. Ορισμένα βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη στην ύπαιθρο, οπότε δώστε προσοχή στην τοποθεσία, εάν θέλετε να μείνετε στην πόλη.

Νάρνι Αξιοθέατα:

Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κτίρια στο Narni:

Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα βόλτα έξω από την πόλη στον 1ο αιώνα Ponte Cardona, μέρος του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου Formina. Σε αυτή την δασώδη βόλτα, θα περάσετε και το γεωγραφικό κέντρο της Ιταλίας.

Περαιτέρω έξω από την πόλη προς τα δυτικά, υπάρχουν τα ενδιαφέροντα ερείπια του Ocriculum κοντά στη σύγχρονη πόλη του Otricoli.

Αν σας αρέσει η επίσκεψη σε ερείπια, ειδικά σε υπόγειους χώρους, η Νάρνι έχει μια εθελοντική ομάδα που ονομάζεται Subterranea που δίνει περιηγήσεις. Πολλές καλές πληροφορίες για την περιοχή σχετικά με τα πράγματα που πρέπει να επισκεφθείτε επίσης.

Τέλος, οι κοντινές πόλεις Terni και Orte είναι ενδιαφέροντα μέρη για να επισκεφτείτε επίσης.