Μια ανασκόπηση της συναρπαστικής αποστολής του Epcot: SPACE

Από την αρχή, τα θεματικά πάρκα Disney έχουν παντρευτεί την τεχνολογία και την αφήγηση για να μεταφέρουν τους επισκέπτες μακριά σε φανταστικά μέρη. Και από τις πρώτες ημέρες της Disneyland, οι Imagineers που σχεδιάζουν τα αξιοθέατα βρίσκονται σε μια προσπάθεια να μας μεταφέρουν μακριά στις απομακρυσμένες περιοχές του διαστήματος. Είχαν διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας, από τα εντυπωσιακά Star Tours με προσομοιωτή πτήσης με τα γεμάτα δονητικά καθίσματα της αποστολής στον Άρη.

Τώρα, η Disney Imagineers έχει φιλοδοξεί να την υπεροχή. Αποστολή: Το SPACE είναι ένα πρωτοποριακό, ενθουσιώδες αξιοθέατο που προσφέρει αίσθηση σε αντίθεση με όσα έχετε αισθανθεί (αν δεν είστε αστροναύτης) και αναπαράγει το διαστημικό ταξίδι με έναν εκπληκτικό βαθμό πραγματικότητας. Είναι απεικονιστικά - και κυριολεκτικά - σας κόβει την ανάσα.

Αποστολή: SPACE με μια ματιά

Διατηρημένη ιστορία

Αν οι Πειρατές της Καραϊβικής και το Haunted Mansion αντιπροσωπεύουν την επιτομή των κλασικών θεματικών πάρκων Disney, η Mission: SPACE είναι ο διάδοχός τους νέας ηλικίας. Μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια εναλλακτική πραγματικότητα για μια μαγευτική, μαγευτική εμπειρία. Από τη στιγμή που βλέπετε την κομψή πρόσοψη με τις μεταλλικές αποχρώσεις, τις καμπύλες γραμμές και τις πλανητικές σφαίρες που ευθυγραμμίζουν την αυλή της, σπαταλάτε στην εμβληματική έλξη και την υπόσχεσή της να σας ρίξουμε σε τροχιά.

Εδώ είναι η ιστορία: Έχετε έρθει στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Διαστήματος (ISTC) το έτος 2036 (προφανώς, η NASA και η Ρωσική Αεροδιαστημική Υπηρεσία θα συγχωνευθούν στο όχι πολύ μακρινό μέλλον) και η διαστημική πτήση έχει γίνει συνηθισμένη. Η αποστολή σας είναι να συμμετάσχετε σε μια ομάδα συναδέλφων εκπαιδευόμενων και να μάθετε πώς να πιέσετε ένα διαστημόπλοιο στον Άρη.

Η αφήγηση γίνεται λίγο μπερδεμένη. Τις περισσότερες φορές η αποστολή: SPACE ενισχύει το θέμα ότι οι φιλοξενούμενοι είναι στρατοί που προετοιμάζονται για μια άσκηση κατάρτισης στο έδαφος? περιστασιακά, η έλξη φαίνεται να υποδηλώνει ότι οι εκπαιδευόμενοι θα ξεκινήσουν πραγματικά στο διάστημα και θα ταξιδέψουν στον Άρη. Η εικασία μας για την εξήγηση για την καθυστέρηση στη συνέχεια θα μπορούσε να είναι ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ISTC θέλει να κάνει την εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

Big Bucks; Ελήφθη ασύρματου.

Στην είσοδο του αξιοθέατου, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν την αναμονή, την αναβάτη ή την ουρά Fastpass . Αποστολή: Το SPACE είναι ένα από τα πρώτα αξιοθέατα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να φιλοξενήσουν τις επιλογές διαχείρισης της Disney. Εάν οι επισκέπτες οδηγούν μόνοι τους ή εάν είναι διατεθειμένοι να σπάσουν τα πάρτι τους, η ουρά ενός αναβάτη μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο αναμονής στο δημοφιλές αξιοθέατο.

Ακριβώς μέσα στην είσοδο, ένα μοντέλο της κάψας εκπαίδευσης XT δείχνει στους επισκέπτες τι είναι στο απόθεμα.

Γύρω από το εργαστήριο προσομοίωσης χώρου, ένας τεράστιος τροχός βαρύτητας γυρίζει σιγά-σιγά. Evoking 2001: Μια διαστημική οδύσσεια , ο τροχός περιλαμβάνει μαγειρείο, υπνοδωμάτια, αίθουσα άσκησης και άλλες περιοχές για να βοηθήσουν τους εκπαιδευόμενους να προσαρμοστούν σε ένα αβίαστο περιβάλλον. Η τεράστια κλίμακα της δομής δείχνει τον πλούσιο προϋπολογισμό (που υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια δολάρια) Disney ντους στην αποστολή ορόσημο: SPACE. Άλλα κομμάτια στο εργαστήριο περιλαμβάνουν μια πραγματική Lunar Rover ευγενική προσφορά του Smithsonian.

Η ουρά περιστρέφεται μέσω μιας αίθουσας χειρισμών που μοιάζει με έλεγχο αποστολής και στην περιοχή αποστολής. Οι επισκέπτες χωρούν σε ομάδες των τεσσάρων και προχωρούν στο έτοιμο δωμάτιο. Εδώ, λαμβάνουν τους καθορισμένους ρόλους τους και μαθαίνουν για την πτήση εκπαίδευσης από τον Communicator της κάψουλας (Capcom). Δεν είναι άλλος από τον κ. Dan του Forrest Gump! (Aka ηθοποιός Gary Sinise, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης - γνωρίζετε ξαφνικά;

- Αποστολή στον Άρη .)

Από το έτοιμο δωμάτιο, οι στρατολόγοι, που τώρα ορίστηκαν ως κυβερνήτες, πιλότοι, πλοηγούς και μηχανικοί, συνεχίζουν στο διάδρομο πριν από την πτήση. Μετά από μερικές πρόσθετες οδηγίες, οι πόρτες του διαδρόμου ανοίγουν και ήρθε η ώρα να επιβιβαστούν οι κάψουλες εκπαίδευσης X-2.

Η Disney δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει την τεχνολογία πίσω από τη μαγεία. Κατά την αναρρίχηση και την έξοδο από τις κάψουλες, οι επισκέπτες μπορούν απλά να δουν τη μεγάλη φυγόκεντρο στο κέντρο της αίθουσας και τα δέκα λοβούς κάψουλας που είναι διατεταγμένα γύρω της. Υπάρχουν τέσσερις από αυτούς τους κόλπους στο συγκρότημα Mission: SPACE. Η έλλειψη προκαταβολής παίζει στην ιστορία. Το Imagineers βασίστηκε στους φυγοκεντρητές και προσομοιωτές στις πραγματικές μεθόδους κατάρτισης της NASA.

G-Whiz

Αφού καθαριστεί για liftoff, η κάψουλα γυρνά πίσω. Τα μέλη του πληρώματος βλέπουν την πλατφόρμα εκτόξευσης μέσω των παραθύρων του φορέα (στην πραγματικότητα οθόνες LCD επίπεδης οθόνης υψηλής ευκρίνειας), αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και - το χέρι! - η κάψουλα σβήνει, οι G-Forces δημιουργούν μια περίεργη και ζοφερή αίσθηση. , Πάνω και μακριά. Είναι μια εκπληκτική ψευδαίσθηση. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι η καμπίνα περιστρέφεται και είναι δεμένη στο έδαφος, όλα συνωμοτούν για να σας πείσουν ότι κινείται προς τον ουρανό.

Κινώντας τους επισκέπτες στα καθίσματα, το ισχυρό θετικό Gs του liftoff μειώνεται καθώς η κάψουλα "σφεντόνια" γύρω από τη Σελήνη επιταχύνεται προς τον Άρη. Σε διάφορες συγκυρίες, τα μέλη του πληρώματος λαμβάνουν οδηγίες από την Capcom για να εκτελούν τα συγκεκριμένα καθήκοντά τους και η κάψουλα ανταποκρίνεται πειστικά στις διαδραστικές εισόδους τους.

Σε ένα σημείο, η Capcom ενημερώνει τα μέλη του πληρώματος ότι έχουν φθάσει σε 0Gs ή έλλειψη βαρύτητας. Η φυγόκεντρος επιβραδύνει ή σταματά να περιστρέφεται. Ενώ η κάψουλα και οι επιβάτες της βιώνουν την κανονική βαρυτική δύναμη της γης 1G, η ξαφνική πτώση από τις παρατεταμένες ανώτερες G-Forces κόβει το σώμα να αισθάνεται ένα αίσθημα κνησμού - ή τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία μας.

Αναπόφευκτες καταστροφές θεματικού πάρκου θεάματος. Πριν φθάσει στον Άρη, το πλήρωμα πρέπει να απομακρύνει ένα πεδίο αστεροειδών. Και μια ασφαλή προσγείωση πηγαίνει τρομερά λάθος όταν το έδαφος κάτω από την κάψουλα καταρρέει. Τα μέλη του πληρώματος πρέπει να χρησιμοποιούν τους χειροκίνητους ελεγκτές χειριστηρίων για να περιηγηθούν σε ορισμένους ελιγμούς.

Είναι αποστολή: SPACE για σας;

Μιλώντας για εντόσθια, η Disney έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό σε όλη την ουρά για να προειδοποιήσει τους επισκέπτες επιρρεπείς σε ασθένεια κίνησης ή ευαίσθητο σε περιστροφικούς και προσομοιωτές κίνησης που η Mission: SPACE μπορεί να μην είναι γι 'αυτούς. Είναι για σας; Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε, αλλά είναι μια αξιοθαύμαστη έλξη με μια εμπειρία σε αντίθεση με οτιδήποτε έχετε ποτέ συναντήσει. Εάν βρίσκεστε στη γραμμή, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να ρίξετε ένα Δραμαμινικό για να του δώσετε μια στροβιλισμού.

Ο φυγοκεντρικός μηχανισμός μιμείται μια περιστρεφόμενη βόλτα, όπως το Scrambler, το Tilt-A-Whirl και άλλα συνηθισμένα παλάτια ψυχαγωγικού πάρκου γνωστά με αγάπη στη βιομηχανία ως βόλτες με «στροβιλιστές» και «spin-and-puke». Η διαφορά με την έλξη Epcot είναι ότι οι επισκέπτες δεν έχουν οπτικές ενδείξεις ότι γυρίζουν. Αυτό μπορεί να είναι καλή είδηση ​​για ανθρώπους που ανατρέπονται εύκολα από τέτοιες βόλτες (οι οπτικές πληροφορίες είναι αυτό που συνήθως προκαλεί ναυτία), αλλά κακά νέα για τους ανθρώπους που έχουν σκληρό χρόνο με βόλτες με προσομοιωτή κίνησης όπως το Star Tours. Η αποσύνδεση μεταξύ του τι βλέπετε και της κινητικής κίνησης που βιώνει το σώμα σας μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους.

Παρόλο που δεν περιλαμβάνεται σε καμία από τις προ-καταγεγραμμένες πληροφορίες, τα μέλη της Mission: SPACE cast (που είναι Disneyspeak για τους υπαλλήλους) λένε στους επισκέπτες να μην κλείνουν τα μάτια τους και να τα κρατούν εστιασμένα ευθεία. Η παραβίαση οποιασδήποτε προειδοποίησης μπορεί να αναγκάσει τους αναβάτες να αισθανθούν την αίσθηση περιστροφής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ναυτία. Ωστόσο, είναι δύσκολο να κρατάτε τα μάτια σας μπροστά με τις οθόνες της κάψουλας, τα φώτα που αναβοσβήνουν και άλλα μέλη του πληρώματος σε κάθε πλευρά σας.

Η διαδρομή δεν γυρίζει με άγριο ρυθμό. Ενώ η Disney δεν θα αποκαλύψει επίσημα τυχόν στατιστικά στοιχεία, ένας εκπρόσωπος του Mouse House αποκάλυψε ότι η φυγόκεντρος ποτέ δεν υπερβαίνει τα 35 MPH. Και ενώ τα δελτία τύπου της Disney δηλώνουν ότι οι G-Forces είναι λιγότερες από τις τυπικές κυλινδροκεφαλές, έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.

Έχουμε δοκιμάσει στιγμιαίες εκρήξεις θετικών G σε πολλά καστίσματα, αλλά ποτέ δεν έχουμε αισθανθεί κάτι σαν το Mission: Space's sustained Gs. Για τους αναθεωρητές μας, ήταν μια αλλόκοτη, σχεδόν αιθέρια αίσθηση. Ενώ όλοι με τους οποίους μιλήσαμε φάνηκε να το δοκιμάζουν διαφορετικά, αισθανόμασταν ιδιαίτερα ελαφρά σφίξιμο στο στήθος μας και κάποια πίεση στα εσωτερικά μου όργανα. Άλλοι είπαν ότι οι μύες του προσώπου τους έφεραν το κύριο βάρος του Gs. Ο ανεπιβεβαίωτος βόμβος γύρω από την αποστολή: SPACE είναι ότι η διαδρομή δεν ξεπερνά ένα σχετικά ευχάριστο 3Gs. Και πάλι, είναι η διάρκεια που κάνει τη διαφορά.

Όχι πολύ SPACE

Για όλες τις προειδοποιήσεις και για όλα τα νερά που δεν έχουν δοκιμαστεί Αποστολή: SPACE πλοηγείται, σχεδόν κανείς αναβάτες πραγματικά χάνουν τα γεύματα τους στην έλξη. Πολλοί αισθάνονται λίγο κουρασμένοι τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την πορεία. Υπάρχουν σάκοι ασθενείας στον αέρα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε μια εμπειρία μη περιστρεφόμενης πορείας.

Εάν είστε κλειστοφοβικός, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι, ανεξάρτητα από το αν οι λοβοί περιστρέφονται ή όχι, η αποστολή: SPACE τοποθετεί τους επισκέπτες σε εξαιρετικά στενά μέρη. Ένα από τα μέλη της ομάδας μας έχει ένα μικρό πρόβλημα με περιορισμένους χώρους και πήρε λίγο αίσθηση όταν η αποστολή της ομάδας μας καθυστέρησε για περίπου τέσσερα λεπτά. Μόλις άρχισε όμως η πορεία, ήταν ωραία. Οι κάψουλες έχουν πολύ ψυχρό αέρα που κυκλοφορεί, γεγονός που βοηθά να κρατήσουν τα κλειστοφοβικά συναισθήματα στον κόλπο. αν μη τι άλλο, η καμπίνα ήταν λίγο κρύα.

Μετά την αποστολή εκπαίδευσης, οι επισκέπτες μετακινούνται στην περιοχή μετά την εμφάνιση του Advance Training Lab. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ένα εξελιγμένο βιντεοπαιχνίδι με τίτλο Expedition: Mars, το διαδραστικό παιχνίδι πολλών παικτών Mission Space SPACE Race, το χώρο παιχνιδιού Space Base για παιδιά και το Postcards from Space, ένα πρόγραμμα υπολογιστή που επιτρέπει στους επισκέπτες να στέλνουν email φωτογραφίες από τους εαυτούς τους, γαλαξίας. Πέρα από το εργαστήριο κατάρτισης είναι το υποχρεωτικό κατάστημα λιανικής πώλησης.