Πειρατές της αναθεώρησης της βόλτας στην Καραϊβική

Το κλασικό αξιοθέατο της Disney

Οι νεκροί άνδρες δεν μπορούν να πουν ιστορίες, αλλά οι Πειρατές της Καραϊβικής της Disney έχουν διασκεδάσει εκατομμύρια με τις αλμυρές ιστορίες τους. Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην αφήγηση του θεματικού πάρκου όταν έκανε το ντεμπούτο του το 1967, οι Πειρατές παραμένουν ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της Disney's και όλων των πάρκων. Οι πρώτοι χρονομετρητές και όσοι επιστρέφουν με νοσταλγικές μνήμες, λατρεύουν τα διαχρονικά τους ιστορίες και την τέλεια παρουσίαση.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής μπορεί να είναι το βασικό θεματικό πάρκο έλξης. Πρόκειται για ένα αριστοτεχνικό μείγμα φανταστικών παραμυθιών και μαγείας υψηλής τεχνολογίας - αλλά όπως συμβαίνει με τα καλύτερα αξιοθέατα, τα τελευταία δεν επισκιάζουν ποτέ τα πρώτα. Η ρομποτική, τα ειδικά εφέ, το σύστημα μεταφοράς, η μουσική και άλλα στοιχεία συνδυάζονται άψογα για να σαρώνουν τους επισκέπτες μακριά σε έναν μυθικό, τρισδιάστατο πειρατικό κόσμο.

Η εμπειρία ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με το πάρκο. Η αρχική έκδοση Disneyland, προσωπικά υπό την επίβλεψη του Walt Disney, έχει μια εκτεταμένη ακολουθία "grotto" στην αρχή της έλξης. Εκεί βρίσκεται ο πολυπόθητος θησαυρός. Επίσης, μοναδική στην Καλιφόρνια, οι Πειρατές βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας της Νέας Ορλεάνης και τα σκάφη της μετακινούνται στο εστιατόριο Blue Bayou . (Το περίπτερο του Epcot στο Μεξικό χρησιμοποιεί μια παρόμοια αντίληψη με το εστιατόριο του και την έλξη που μεταφέρει με πλοίο.) Στο Παρίσι, οι βάρκες ανεβαίνουν σε ράμπα για να ξεκινήσουν την έλξη και να παραδώσουν την εκτόξευση ως φινάλε.

Οι άλλες πειρατικές βόλτες ξεκινούν με την αποστολή των καραβιών των επιβατών τους κάτω από μια μικρή, αλλά την προσοχή-πιάνοντας, πτώση. (Η Καλιφόρνια και το Παρίσι διαθέτουν δύο μικρούς καταρράκτες.) Είναι σαν η Disney να μεταφέρει τους επισκέπτες σε ένα μυστηριώδες υπόγειο περιβάλλον, όπου οι σκελετοί ζωντανεύουν και σπάζουν σε χορωδίες του θεματικού τραγουδιού των πειρατών .

(στην πραγματικότητα, η βόλτα της Disneyland μεταφέρει τους επισκέπτες υπόγειο σε ένα υπόγειο κτίριο εκτός του berm, επειδή το πάρκο δεν είχε κανένα περιθώριο να επεκταθεί στο εσωτερικό του berm.)

Η πρώτη μεγάλη σκηνή τοποθετεί τους επιβάτες ευθέως στη μέση μιας μαχητικής μάχης. Οι Πειρατές, προφανώς προσπαθώντας να λεηλατήσουν μια πόλη κάτω από το εξώφυλλο της νύχτας, πυροβόλησαν τα κανόνια τους. Οι κάτοικοι φωτιάζουν όμως, και το νερό γύρω από τα σκάφη των φιλοξενούμενων αντηχεί από τις εκρήξεις.

Προχωρώντας στην πόλη, οι πειρατές στρογγυλεύουν στον δήμαρχο και προσπαθούν να τον αποκαλύψουν για να αποκαλύψουν τη θέση της λείας, κάνοντάς τον να κατακλύζεται σε ένα πηγάδι. Η εξαιρετική λεπτομέρεια του αξιοθέατου έρχεται στη ζωή εδώ.

Η Disney έθεσε κυριολεκτικά και σε εικαστική βάση τη σκηνή για τα μελλοντικά αξιοθέατα θεματικών πάρκων με τους Πειρατές, ενσωματώνοντας φωτισμό, μουσική, διάλογο, κοστούμια, σκηνικά και άλλες τεχνικές για να μιλήσουν στην ιστορία. Μερικοί δανείζονται από την ταινία και το θέατρο. άλλες τεχνικές είναι μοναδικές για την ανάπτυξη έλξης.

Ο καπετάνιος Τζακ φεύγει στην Ride

Η σκηνή δημοπρασιών μπορεί να είναι η πιο περίπλοκη. Μέχρι το 2018, χρησιμοποίησε για να προσφέρει "wenches" στον υψηλότερο πλειοδότη και χαρακτήρισε ένα busty κοκκινομάλλα στο μπλοκ δημοπρασιών. Οι άλλες πιθανές «νύφες» που τίθενται για τους πειρατές, ενώ ένας δημοπράτης που προήδρευσε την εκδήλωση με εξουσία και εκπληκτική σαφήνεια.

Σύμφωνα με τον Marty Sklar της Disney, οι Imagineers ενημέρωσαν τα στοιχεία των δημοπρασιών κατά τη διάρκεια των ετών για να τους δώσουν πιο ρευστό και εκλεπτυσμένο αρθρωτό. (Για περισσότερες παρατηρήσεις πίσω από τις σκηνές, κάντε κλικ στον Πειρατές της Ιστορίας της Καραϊβικής .)

Αλλά το 2018, προφανώς υποκλίνοντας σε μεταβαλλόμενα όνειρα, η Disney τροποποίησε τη σκηνή δημοπρασιών και την έκανε πιο πολιτικά σωστή. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Disney ενημέρωσε την κλασική διαδρομή. Στην επόμενη σκηνή, οι επισκέπτες βλέπουν γυναίκα με κυλιόμενες καρφίτσες και σκούπες που κυνηγούν πειρατές σε έναν ατελείωτο κύκλο. Αρχικά, οι πειρατές κυνηγούσαν τις γυναίκες, αλλά στη δεκαετία του 1990, η Disney άλλαξε τη σκηνή. Υποθέτω ότι εξακολουθεί να είναι εντάξει για να απεικονίσει δημόσια μεθυσμό, λεηλασίες και εμπρησμοί, εντούτοις.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, καθώς η φωτιά διαπερνά την πόλη. Οι αγνοούμενοι πειρατές φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο να πίνουν το ρούμι τους παρά να ξεφύγουν από τον κίνδυνο.

Το διάσημο «τριχωτό πόδι» πειρατής κάθεται αγκαλιά σε μια γέφυρα πάνω από τους καλεσμένους καθώς η φωτιά καταναλώνει το χωριό. Ένα τρίο πειρατών κρατουμένων σκοπεύει να ξεφύγει από την κόλαση. Προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να ομολογήσουν έναν σκύλο να τους φέρει το κλειδί στο κελί τους.

Το 2006, οι χαρακτήρες από τις δημοφιλείς ταινίες των Πειρατών της Καραϊβικής, οι οποίες ήταν, φυσικά, εμπνευσμένες από την πορεία, ήρθαν πλήρης και ενσωματώθηκαν στην έλξη. Παραμένοντας αληθινός και ευσεβής στην αρχική ιστορία, η διαδρομή διαθέτει τώρα εντυπωσιακές εικόνες animatronic του καπετάνιου Jack Sparrow καθώς και μερικούς από τους ναυτικούς του.

Η έλξη τελειώνει ακριβώς όπως η φωτιά απειλεί να εκραγεί μια αποθήκη κούτσουρων σκόνης. Στη συνέχεια, είναι στην πραγματική λεία: το τεράστιο κατάστημα δώρων της Disney που γεμίζει με τα πολεμικά σκάφη των Πειρατών.

Ενώ οι πορείες των πειρατών παραμένουν αγαπημένες και σχεδόν σε κάθε λίστα των καλύτερων θεματικών πάρκων, έχουν ξεπεραστεί από μια επόμενη γενιά πειρατών. Οι Πειρατές της Μάχης της Καραϊβικής για τον Ηλιοβασιλέα Θησαυρό στη Σαγκάη Disneyland είναι η σπάνια συνέχεια που ξεσηκώνει το πρωτότυπο.