Δημιουργία του μνημείου Eisenhower στην Ουάσιγκτον DC

Εθνικό μνημείο του Προέδρου Dwight D. Eisenhower

Το μνημείο Eisenhower, ένα εθνικό μνημείο για να τιμήσει τον πρόεδρο Dwight D. Eisenhower, θα κατασκευαστεί σε τετραώροφη περιοχή μεταξύ του 4ου και 6ου δρόμου SW, νότια της λεωφόρου της Ανεξαρτησίας στην Ουάσινγκτον. Ο Αϊζενχάουερ υπηρέτησε ως 34ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και παρείχε αποφασιστική ηγεσία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, έληξε τον Κορεατικό πόλεμο και διατήρησε τις ενεργές επικοινωνίες με τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου



Το 2010, η Επιτροπή Μνήμης του Eisenhower, επέλεξε μια σχεδίαση από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Frank O. Gehry. Ο προτεινόμενος σχεδιασμός προκάλεσε κριτική από την οικογένεια Eisenhower, μέλη του Κογκρέσου και άλλους. Από τον Δεκέμβριο του 2015, το Κογκρέσο δεν έχει εγκρίνει κεφάλαια για το έργο. Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι τα στοιχεία του μνημείου είναι ακατάλληλα και ασέβεια. Το μνημείο Eisenhower σχεδιάστηκε για να χαρακτηρίσει έναν ελαιώνα, τεράστιους κίονες ασβεστόλιθου και έναν ημικυκλικό χώρο από μονολιθικούς λίθους. Θα υπάρχουν γλυπτά και επιγραφές που απεικονίζουν εικόνες της ζωής του Αϊζενχάουερ. Η Επιτροπή Memorial στοχεύει σε μια ημερομηνία έναρξης για το 2019, την 75η επέτειο της Ημέρας D. Η κατασκευή δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρι να διατεθούν τα κεφάλαια.

Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού μνήμης του Eisenhower


Τοποθεσία

Το Memorial Eisenhower θα είναι ένα αστικό πάρκο που βρίσκεται κατά μήκος της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας, μεταξύ 4ου και 6ου Δρόμου, SW της Ουάσιγκτον DC, ακριβώς νότια του National Mall, κοντά στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος του Smithsonian , το Υπουργείο Παιδείας, Τις υπηρεσίες, την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας και τη Φωνή της Αμερικής. Οι πλησιέστεροι σταθμοί του μετρό είναι το L'Enfant Plaza, το Federal Centre SW και το Smithsonian. Ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ περιορισμένος στην περιοχή και προτείνονται τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Για προτάσεις πάρκων, δείτε οδηγό για στάθμευση κοντά στο National Mall.

Σχετικά με τον Dwight D. Eisenhower

Ο Dwight D. (Ike) Eisenhower γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1890 στο Denison του Τέξας. Το 1945 διορίστηκε αρχηγός του αμερικανικού στρατού. Έγινε ο πρώτος ανώτατος συμμαχικός διοικητής του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) το 1951. Το 1952 εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ. Υπηρέτησε δύο όρους. Ο Αϊζενχάουερ πέθανε στις 28 Μαρτίου 1969 στο Νοσοκομείο Στρατού του Walter Reed στην Ουάσινγκτον.

Σχετικά με τον αρχιτέκτονα Frank O. Gehry

Ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Frank O. Gehry είναι μια αρχιτεκτονική εταιρεία πλήρους υπηρεσίας με μεγάλη διεθνή εμπειρία σε μουσεία, θέατρο, επιδόσεις, ακαδημαϊκά και εμπορικά έργα.

Τα αξιοσημείωτα έργα του Gehry περιλαμβάνουν: το Μουσείο Guggenheim Μπιλμπάο στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. το Μουσικό Έργο Experience στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον και το Μέγαρο Μουσικής Walt Disney στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Ιστοσελίδα : www.eisenhowermemorial.org