Ιαπωνική Τελετή Φωτισμού Φανάρι Φανάρι στην Ουάσιγκτον DC

Η ιαπωνική Τελετή Φωτισμού Φανάρια Πέτρας είναι ένας επίσημος τελετουργικός φωτισμός του Ιαπωνικού Φανταστικού Πέτρου κοντά στα δέντρα άνθη της κερασιάς στην Τρεχούμενη Λεκάνη της Ουάσινγκτον. Το φανάρι ήταν σκαλισμένο πριν από 360 χρόνια και πρωτοεμφανίσθηκε το 1651 για να τιμήσει τον Τρίτο Σογκούν της περιόδου Tokugawa. Δόθηκε στην πόλη της Ουάσιγκτον ως δώρο το 1954 και συμβολίζει τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ Ιαπωνίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φανάρι φωτίζεται μόνο μία φορά το χρόνο ως ετήσια παράδοση κατά τη διάρκεια του Εθνικού Φεστιβάλ Κερασιάς. Η τελετή είναι ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.

Ημερομηνία και ώρα: 2 Απριλίου 2017 3 μ.μ.

Τοποθεσία: Βόρεια πλευρά της λεκάνης απορροής, στο δυτικό άκρο της γέφυρας Kutz στη λεωφόρο της Ανεξαρτησίας και 17η οδός SW. Ουάσιγκτον. Ο πλησιέστερος σταθμός του μετρό στην περιοχή είναι ο σταθμός Smithsonian. Δείτε ένα χάρτη. Σε περίπτωση έντονων καιρικών συνθηκών, η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα γυναικών στη στρατιωτική υπηρεσία για το Αμερικανικό Μνημείο στην τελετή εισόδου στο Εθνικό Νεκροταφείο του Arlington, στο Arlington της Βιρτζίνια.

Το Ιαπωνικό Πέτρινο Φανάρι στην Ουάσιγκτον είναι στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων και έχει διατηρηθεί ως το ιστορικό κέντρο του ετήσιου Φεστιβάλ Cherry Blossom. Τα αργυρά και πέτρινα φανάρια στην Ιαπωνία χρονολογούνται από το 600 μ.Χ. όταν χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για να φωτίζουν τις ιαπωνικές παγόδες και τους ναούς.

Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν σε κήπους σπιτιού για παραδοσιακές ιαπωνικές τελετές τσαγιού. Αυτές οι ειδικές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν συνήθως τα βράδια και οι φανοί χρησιμοποιήθηκαν για την παροχή υποτονικού φωτισμού. Συνήθως, τοποθετούνται κοντά στο νερό ή κατά μήκος μιας καμπύλης σε μια διαδρομή.

Η τελετή φωτισμού είναι μία από τις πολλές ειδικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ της άνοιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο φεστιβάλ, δείτε ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων για το φεστιβάλ Cherry Blossom