Ένας γρήγορος οδηγός για το Snowdonia National Park στην Ουαλία

Αξιώσεις για φήμη:

Οι οδοντωτές κορυφές της Snowdonia είναι από τους αρχαιότερους βράχους της γης. Ο τοπικός πολιτισμός είναι επίσης αρχαίος, με μουσική και ποίηση που χρονολογείται από την εποχή του Χαλκού. Περίπου το 65% του τοπικού πληθυσμού μιλούν Ουαλίας, μία από τις παλαιότερες ομιλούμενες γλώσσες στην Ευρώπη, ως τη μητρική τους γλώσσα. Το Snowdonia έχει επίσης:

Στατιστικά στοιχεία και στοιχεία υπεραπόδοσης:

Το εθνικό πάρκο Snowdonia καλύπτει 840 σπίτια βορειοδυτικής Ουαλίας, 570 μ² προστατευόμενα για προστασία ή ειδικό επιστημονικό ενδιαφέρον. Το 20% προστατεύεται νομικά λόγω της άγριας ζωής του. Το πάρκο διαθέτει επίσης:

Πόλεις και Χωριά:

Οι περισσότεροι από τους πληθυσμούς της Snowdonia - περίπου 26.000 - συγκεντρώνονται κατά μήκος της ακτής, μεταξύ Barmouth και Harlech.

Τα υπόλοιπα ζουν σε μια διασκορπισμένη μικρή πόλη της αγοράς:

Κάστρα:

Snowdonia είναι διάστικτη με κάστρα, μερικά μόνο ερείπια, μερικά υπέροχα και τουλάχιστον ένα μετατρέπεται σε ένα B & B!

Διαβάστε περισσότερα για τα Κάστρα στην Ουαλία

Περισσότερα Εθνικά Ακίνητα Trust στη Snowdonia:

Μια επιλογή από ιστορικά σπίτια, κήπους και αγροτικές περιοχές που ανήκουν στο National Trust και είναι ανοιχτά στο κοινό:

Ορειβατικά μονοπάτια:

Υπάρχουν εννέα χαρτογραφημένα μονοπάτια μέχρι το Snowdon και το Cader Idris όλα βαθμολογούνται ως δύσκολες βόλτες.

Οδικώς, ο ιστότοπος του Snowdonia National Park περιλαμβάνει βίντεο αναρρίχησης και κατάβασης, ώστε οι περιπατητές να μπορούν να κρίνουν το επίπεδο δυσκολίας για τον εαυτό τους.

Άλλα μονοπάτια:

Μια από τις καλύτερες πτυχές της Snowdonia για πεζοπόρους ενθουσιώδες είναι ότι υπάρχουν μονοπάτια και μονοπάτια σε όλα τα επίπεδα για όλες τις ικανότητες. Το μονοπάτι Mawddach, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μονοπάτια για τους ποδηλάτες καθώς και τους περιπατητές στη Βρετανία, είναι μεταξύ πολλών ευκολότερων περιπάτων κατάλληλων για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα.

Οι σελίδες περπατήματος του Snowdonia National Park περιλαμβάνουν σκληρούς, μετριοπαθείς και εύκολους περιπάτους αναψυχής, αρχαιολογικούς περιπάτους και προσβάσιμες περιπάτους.

Γύρω από το αυτοκίνητο:

Εκτός από την έκταση του M4 στη Νότια Ουαλία, η Ουαλία είναι ελεύθερη από αυτοκινητόδρομο. Υπάρχουν, ωστόσο, καλής ποιότητας "Α" δρόμοι που ζιγκ ζαγκ μέσα από το πάρκο. Το Α470 εκτείνεται βορρά-νότια μέσω της Snowdonia, που διασχίζεται από το A5 (Betws-y-Coed-Bangor), το A494 (Dolgellau-Bala) και το A487 (προς Porthmadog και Caernarvon ). Χρησιμοποιήστε τα A493 και A496 για τις παραλίες.

Η οδήγηση είναι εύκολη και οι δρόμοι είναι συνήθως ήσυχοι αλλά δεν είναι γρήγοροι και μπορεί να τους μοιράζεστε με ποδηλάτες, πεζούς και, περιστασιακά, πρόβατα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις αργίες και τα σαββατοκύριακα, οι δρόμοι γύρω από το Betwys-y-Coed μπορούν να είναι απασχολημένοι.

Γύρω από το τρένο:

Ελέγξτε τις εθνικές σιδηροδρομικές έρευνες για δρομολόγια και χρονοδιαγράμματα σε αυτούς τους κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς εντός του Εθνικού Πάρκου:

και στις πόλεις της πύλης Snowdonia:

Στο εσωτερικό του πάρκου λειτουργούν τρεις γραφικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες:

Το Snowdon Sherpa - Η καλύτερη ταξιδιωτική συμφωνία στο Snowdonia:

Τα λεωφορεία Sherpa διασχίζουν το βόρειο (Gwynedd) τμήμα του Εθνικού Πάρκου Snowdonia, συνδέοντας χωριά, περιοχές αναψυχής και μονοπάτια. Μια ημέρα πέρασμα, για απεριόριστο, hop hop-off από το ταξίδι την ημέρα του κόστους αγοράς μόνο £ 4 (£ 2 για τα παιδιά).
Περισσότερες πληροφορίες και χρονοδιαγράμματα για το Snowdon Sherpa.

Επτά πιο δροσερά πράγματα να κάνουμε στη Snowdonia

  1. Πάρτε το ποδήλατό σας Ποδηλασία βουνού είναι δημοφιλές στο δάσος Gwydyr κοντά στο Betws-y-Coed.
  2. Έχετε τσάι στον κήπο Επισκεφθείτε τον παγκοσμίου φήμης κήπο Bodnant, που ανήκει στην εθνική Trust , για τα όμορφα δάση του, τις απόψεις του Snowdon, τους κήπους της αζαλέας. Στη συνέχεια, σταματήστε για ένα φλιτζάνι τσάι με εγχώρια καλούδια.
  3. Πηγαίνετε κάτω τα ορυχεία στα σπήλαια σχιστόλιθου Llechwedd. Βγείτε από τον πιο απότομο σιδηρόδρομο επιβατών της Βρετανίας για έναν υπόγειο γιο και φωτισμό στα βικτοριανά μεταλλεία.
  4. Πάνω από το βουνό Climb Snowdon ο εύκολος τρόπος στο Snowdon Mountain Railway ένα πραγματικά θεαματικό ταξίδι 2,5 ωρών στη σύνοδο κορυφής.
  5. Ride 'em Cowperson Η πεζοπορία Pony είναι ένας ήρεμος τρόπος να δείτε τα καλύτερα του Εθνικού Πάρκου. Το Snowdonia Riding Stables διαθέτει πληροφορίες για το πώς μπορείτε να οργανώσετε διακοπές με άλογο.
  6. Πάρτε πολύ, πολύ βρεγμένο λευκό νερό rafting στο στο Tryweryn από το Εθνικό Κέντρο Λευκού Νερού. Πρόκειται για φράγμα που κυκλοφόρησε ποταμό, που ρέει όταν άλλοι ποταμοί του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ξηροί και παρέχουν εμπειρίες γύρω από το λευκό νερό.
  7. Πάρτε Φυσικό , απογυμνώστε μια καμάρα στο Morfa Dyffryn επιλέγονται τακτικά ως μία από τις καλύτερες, επίσημες, γυμνές παραλίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε τις απόψεις της Snowdonia

Δεν είστε σίγουροι αν θα επισκεφθείτε τη Snowdonia; Αυτές οι εικόνες θα σας δώσουν μια ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε:

Βρείτε ένα μέρος για κατασκήνωση στη Snowdonia

Να είστε ασφαλείς και να ελέγχετε τον καιρό πριν το Snowdonia Walk σας