Επισκεφτείτε κάστρα στην Ουαλία

Υπάρχουν εκατοντάδες κάστρα στην Ουαλία. Ποιο θα επισκεφθείτε;

Ο Ουαλός θέλει να σας πει ότι έχουν 427 κάστρα διασκορπισμένα γύρω από το μέρος τους, αν το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιθανόν να το κάνουν, αλλά τουλάχιστον 200 από τα κάστρα στην Ουαλία είναι λίγο περισσότερο από θρυμματισμένα ερείπια ή χωματουργικά έργα που, στο μη εκπαιδευμένο μάτι, μοιάζουν με φυσικά χαρακτηριστικά στο τοπίο.

Ακόμα, αυτό αφήνει 200 ​​κάστρα στην Ουαλία αξίζει να επισκεφθείτε. Από πού αρχίζετε;

Μια προσέγγιση είναι να καταλάβετε λίγο για τις διαφορετικές περιόδους της κατασκευής του κάστρου και στη συνέχεια να επιλέξετε μερικά καλά παραδείγματα των τύπων κάστρων στην Ουαλία που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Έτσι, εδώ είναι μια γρήγορη κατάρρευση των οικοδόμων της Ουαλίας, μαζί με τις συστάσεις των καλύτερων παραδειγμάτων.

Norman κάστρα

Αφού ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής έγινε κυβερνήτης το 1066, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να εξασφαλίσει τη χώρα δίνοντας γη στους πιστούς ευγενείς του. Αυτά τα πρώτα κάστρα στην Ουαλία ανέβηκαν γρήγορα. Οι περισσότεροι ήταν ένας συνδυασμός χωματουργικών έργων και κλειστών ξύλινων αυλών που ονομάζονταν κάστρα "motte" και "bailey". Αργότερα, οι αρχαίοι Νορμανδοί άρχοντες έχτισαν περίτεχνα πέτρινα έργα και πέτρα διατηρεί. Η περίοδος του κτιρίου του Νορμανδικού κάστρου στην Ουαλία διήρκεσε στις αρχές του 13ου αιώνα. Norman Κάστρα αξίζει να επισκεφθείτε περιλαμβάνουν:

Κάστρα των ουαλικών πριγκήπων

Η ιστορία, όπως ίσως γνωρίζετε, γράφεται από τους νικητές - οι οποίοι επίσης κάνουν μια πολύ καλή δουλειά για να προχωρήσουν σε κάτι καλό που έχουν χάσει οι ηττημένοι. Οι πρίγκιπες της Ουαλίας έχτισαν πέτρινους κάστρους στην Ουαλία για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τους εισβολείς Νορμανδοί και, αργότερα, τους Άγγλους.

Οι περισσότεροι κατέληξαν να ενσωματώνονται και να χτίζονται από διαδοχικά κύματα των νικητών - αν και ο ουαλικός εθνικός ήρωας Owen Glendower κέρδισε μερικά. Ένα από αυτά που κατέλαβε πίσω ήταν το θεαματικό καταρράκτη καταστράφηκε Κάστρο στην Ουαλία Carreg Cennan.

Κάντε κλικ εδώ για έναν χάρτη που θα σας βοηθήσει να βρείτε τα ερείπια κάποιων ακόμα κάστρων των ουαλικών πρίγκιπες.

Τα Κάστρα του Εδουάρδου Ι

Ο Έντουαρντ Ι της Αγγλίας οδήγησε δύο στρατιωτικές εκστρατείες εναντίον της Ουαλίας στα τέλη του 13ου αιώνα. Τελικά περιχώρησε την επαρχία Gwynedd της Βόρειας Ουαλίας με κάστρα. Αυτά που παραμένουν σήμερα είναι μερικά από τα πιο διάσημα και καλά διατηρημένα κάστρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο:

Αργότερα κάστρα

Μετά τον 15ο αιώνα, οι Ουαλλοί και οι Άγγλοι σταμάτησαν να αγωνίζονται μεταξύ τους και η ανάγκη για οχυρωμένα κάστρα στην Ουαλία εξαφανίστηκε. Κάποια σημαντικά κάστρα ανακατασκευάστηκαν σε μεγάλα σπίτια για τους ευγενείς και τους βασιλείς. Μερικοί εξακολουθούν να καταλαμβάνονται μέχρι σήμερα. Μεταξύ των καλύτερων από αυτά τα αργότερα κάστρα είναι: