Αγγλική κληρονομιά, Ιστορική Σκωτία και Εθνικές Εμπιστοσύνη

Κοιτάζοντας μετά τους ιστορικούς θησαυρούς του Ηνωμένου Βασιλείου

Τώρα, σε αυτές τις σελίδες, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάποια αξιοθέατα διοικούνται από την Εθνική Εμπιστοσύνη ή την Αγγλική Κληρονομιά και αναρωτήθηκαν τι ήταν. Το ένα είναι φιλανθρωπία και το άλλο είναι κυβερνητικό τμήμα. Και οι δύο, μαζί με τις αντίστοιχες οργανώσεις τους στη Σκωτία και την Ουαλία, συμβάλλουν στη διατήρηση ενός μεγάλου μέρους του χαρακτήρα του σύγχρονου Ηνωμένου Βασιλείου και του ιστού χιλιάδων αξιοθέατων.

Αν και έχουν διαφορετικές ευθύνες, από την άποψη του επισκέπτη, πολλά από αυτά που κάνουν μπορεί να φαίνονται να αλληλεπικαλύπτονται.

Αυτή η ανασκόπηση πρέπει να εξηγεί λίγο περισσότερο γι 'αυτούς και τους ρόλους τους.

Η Εθνική Εμπιστοσύνη

Το Εθνικό Εμπιστευτικό ίδρυμα ιδρύθηκε από τρεις βικτοριανούς συντηρητικούς το 1894 και εξουσιοδοτήθηκε με πράξη του Κοινοβουλίου το 1907 για την απόκτηση, κατοχή και διατήρηση περιουσίας στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία προς όφελος του έθνους. Μια φιλανθρωπική οργάνωση συντήρησης και οργάνωση προσχώρησης, η National Trust προστατεύει τα ιστορικά μέρη και τους χώρους πρασίνου, "ανοίγοντάς τα για πάντα, για όλους".

Λόγω του ειδικού καθεστώτος του, το National Trust είναι σε θέση να αποκτήσει ακίνητα που δίνονται από τους ιδιοκτήτες τους αντί των φόρων. Δεν είναι ασυνήθιστο οι οικογένειες να δίνουν τα σπίτια και τα ακίνητά τους στην Εθνική Εμπιστοσύνη διατηρώντας το δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά ή να ελέγχουν πτυχές της δημόσιας παρουσίασής τους.

Το Waddesdon Manor , με τους δεσμούς του με την οικογένεια Rothschild και το καλοκαιρινό σπίτι του Agatha Christie, Greenway , αποτελούν παραδείγματα ιδιοκτησιών του National Trust που εξακολουθούν να έχουν συμμετοχή των οικογενειών των αρχικών ιδιοκτητών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένες ιδιότητες του National Trust είναι ανοικτές μόνο στο κοινό εν μέρει ή σε ορισμένες ημέρες.

Το National Trust είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας του Ηνωμένου Βασιλείου. Απασχολεί 450 κηπουρούς και 1.500 εθελοντές κήπου για να φροντίσει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ιστορικών κήπων και σπάνιων φυτών στον κόσμο. Προστατεύει:

Η Εθνική Εμπιστοσύνη για τη Σκωτία

Παρόμοιο με το National Trust, το National Trust for Scotland ιδρύθηκε το 1931. Είναι εγγεγραμμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα, εξαρτώμενο από δωρεές, συνδρομές και κληροδοτήματα και υπεύθυνο για τη διαχείριση:

Αγγλική κληρονομιά

Η αγγλική κληρονομιά αποτελεί μέρος κυβερνητικού τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει τρεις κύριες αρμοδιότητες:

Σκωτία και Ουαλία

Στην Ουαλία, ο ρόλος της καταχώρισης ιστορικών ακινήτων, η χορήγηση επιχορηγήσεων για τη διατήρηση και τη διαχείριση ορισμένων από αυτές ανήκει στο Cadw, ένα κυβερνητικό τμήμα. Και στη Σκωτία μια παρόμοια λειτουργία εκτελείται από την ιστορική Σκωτία, υποκατάστημα της κυβέρνησης της Σκωτίας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας

Οι αρμοδιότητες αυτών των οργανώσεων και των κυβερνητικών υπηρεσιών αλληλοεπικαλύπτονται και η διαπίστωση του ποια είναι υπεύθυνη για τις ιδιότητες, τα πάρκα και την ύπαιθρο μπορεί να φαίνεται συγκεχυμένη. Γενικά:

  1. Η αγγλική κληρονομιά και τα αντίστοιχα τμήματα της στην Ουαλία και τη Σκωτία φροντίζουν για παλαιότερες ιδιότητες που συνδέονται άμεσα με την πολιτική ιστορία όπως τα κάστρα, τα οχυρά και τα περίφημα πεδία μάχης. Οι οργανώσεις αυτές φροντίζουν επίσης τα αρχαία μνημεία όπως το Stonehenge και το Hill Silbury .
  1. Η Εθνική Εμπιστοσύνη και η Εθνική Εμπιστοσύνη για τη Σκωτία φροντίζουν για κτίρια που συνδέονται με την κοινωνική ιστορία, όπως αρχαία σπίτια , σημαντικές συλλογές τέχνης, κήπους και κήπους τοπίου καθώς και υπαίθριους και παράκτιους ανοικτούς χώρους και καταφύγια άγριων ζώων.
  2. Τα Καταπιστεύματα διατηρούν ένα είδος δημόσιας ιδιοκτησίας. Διαθέτουν τις ιδιότητες που διαχειρίζονται και τους κρατούν σε εμπιστοσύνη για το κοινό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οικογένειες που συνδέονται με ιδιότητες του National Trust μπορούν να διατηρήσουν το δικαίωμα να ζουν σε αυτές. Οι ιδιότητες είναι ανοικτές στο κοινό, τουλάχιστον εν μέρει, αν και μπορεί να κλείσουν για μέρος του έτους για συντήρηση και επισκευές.
  3. Παρόλο που η αγγλική κληρονομιά, η Cadw και η ιστορική Σκωτία κατέχουν μερικά από τα ακίνητα που διαχειρίζονται, είναι οργανισμοί που καταγράφουν και χορηγούν επιχορηγήσεις. Μερικές φορές χορηγούνται επιχορηγήσεις σε ιδιώτες με την προϋπόθεση ότι ανοίγουν το ακίνητό τους στο κοινό. Το κάστρο Lulworth, για παράδειγμα, είναι μια ιδιωτική περιουσία που ανακαινίστηκε με τα funds της αγγλικής κληρονομιάς και έτσι είναι ανοιχτή στους επισκέπτες.
  4. Τα αγγλικά κληρονομιά κυμαίνονται από εντυπωσιακά κάστρα έως ελάχιστα αναγνωρίσιμα ερείπια. Ένα μεγάλο ποσοστό είναι ελεύθερο να επισκεφθείτε χωρίς χρέωση εισόδου και, αν είναι ασφαλές, ανοιχτό σε οποιοδήποτε εύλογο χρονικό διάστημα. Η Εθνική Εμπιστοσύνη σχεδόν πάντα χρεώνει τα τέλη εισδοχής (αν και η ύπαιθρο και η ακτή είναι συνήθως δωρεάν για τους επισκέπτες) και οι χρόνοι επισκέψεων είναι συνήθως περιορισμένοι και ποικίλλουν όλο το χρόνο.

Για να προσθέσετε στη σύγχυση, υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρέσεις σε ποια ομάδα είναι υπεύθυνη για το τι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τόσο το τμήμα εμπιστοσύνης όσο και το τμήμα κληρονομιάς, το National Trust και η αγγλική κληρονομιά, ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για διαφορετικά μέρη της ίδιας ιδιοκτησίας ή να διαχειρίζονται ολόκληρες ιδιότητες μεταξύ τους.

Και γιατί να φροντίζετε;

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί προσφέρουν μια σειρά από πακέτα μελών, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν την ελεύθερη είσοδο σε αξιοθέατα και εκδηλώσεις στις αντίστοιχες οργανώσεις τους και μερικά από τα οποία δεν το κάνουν. Εάν σκέφτεστε να συμμετάσχετε ή να αγοράσετε ένα ετήσιο ή υπερπόντιο δελτίο επισκεπτών, σίγουρα αξίζει να γνωρίζετε ποιος είναι ποιος από αυτούς και ποια λειτουργεί τα αξιοθέατα και τα ορόσημα που θα θέλατε να επισκεφθείτε. Για την εγγραφή σας και τα δελτία, ελέγξτε: