Εστιατόριο αναθεώρηση: Soul Food Μια γεύση της Καραϊβικής στο Harlech

Μια εκπληκτική βουτιά της ηλιοφάνειας της Καραϊβικής στη Snowdonia

Το φαγητό της ψυχής ήταν ίσως το τελευταίο πράγμα που περίμενε να έχουμε για δείπνο στη σκιά ενός ουαλικού κάστρου στην ακτή Snowdonia. Αλλά νόστιμο, αυθεντικό ψυχικό φαγητό, σερβίρεται σε γενναιόδωρες μερίδες και συνοδεύεται από ένα ζεστό καλωσόρισμα της Καραϊβικής ήταν αυτό που βρήκαμε στο απλά ονομάζουμε Soul Food στην High Street στο Harlech.

Και το καλύτερο μέρος είναι ότι συνέβη σχεδόν κατά λάθος.

Είχαμε περάσει μια κρύα, υγρή μέρα Ιουνίου προσπαθώντας να εξερευνήσουμε το Betwys-y-Coed και το Beddgelert στην καρδιά του Snowdonia National Park .

(Μάθημα: Δεν θα φορέσω ποτέ τζιν στην Ουαλία χωρίς πλήρη αδιάβροχη προστασία. Η μούσκεψή σας κατευθείαν στο δέρμα ενώ φοράτε τζιν δεν είναι καθόλου διασκεδαστική!) Η ενοικίαση των διακοπών μας ήταν από πολύ απότομο λόφο και σε μια τραχιά αγροτική τροχιά περίπου τρία λίγα χιλιόμετρα από το κάστρο Harlech . Είχαμε προγραμματίσει να το φαγητό αφού είχαμε αλλάξει σε ξηρά πράγματα.

Από τον Ιούνιο στη βορειοδυτική Ουαλία, ήξερα ότι θα είχαμε λογικό φως της ημέρας μέχρι τις 9μμ. Αυτό σήμαινε να μένουμε κοντά στη βάση μας, επειδή βιάζουμε να το ξανακάνουμε πριν από το σκοτάδι, θα χάλαζε το βράδυ και θα οδηγούσαμε πίσω στο εξοχικό, στο σκοτάδι και ενδεχομένως στη δυνατή βροχή δεν ήταν ελκυστική.

Δυστυχώς, ήμασταν πολύ νωρίς για την εποχή. Όλα τα εστιατόρια που μας είχαν συστήσει ήταν μόνο ανοιχτά τα Σαββατοκύριακα για τους ντόπιους και ήταν μια βδομάδα. Το Soul Food είχε αφήσει ένα μενού στο πακέτο καλωσορίσματος. Δεν φαινόταν σκόπιμο στην εποχή του καλού αρνιού άνοιξη της Ουαλίας να δειπνήσουν στυλ Creole, αλλά είχαμε ήδη δοκιμάσει την τοπική παμπ και αποφάσισε μια φορά ήταν αρκετό, έτσι Soul Food κέρδισε την επιχείρησή μας από προεπιλογή.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε μια καλύτερη επιλογή.

Απλή διακόσμηση, ικανοποίηση τροφίμων

Οι ιδιοκτήτες του Soul Food, του Wayne και του Kath άνοιξαν το εστιατόριο τους τον Φεβρουάριο του 2014. Όταν ήμασταν εκεί τον επόμενο Ιούνιο, η διακόσμηση ήταν ακόμα αρκετά βασική - λευκοί πλίνθοι, δάπεδα από σκούρο ξύλο και μαύρα ξύλινα τραπέζια. Ήταν μια ήσυχη νύχτα στο εστιατόριο και την υπέροχη ήσυχη μουσική που έπαιζε μουσική στο παρασκήνιο - ο George Benson στην κλασική τζαζ κλασική κιθάρα.

Το μενού με μεσαίες τιμές προσφέρει μια επιλογή από δύο ή τρία μαθήματα σε σταθερή τιμή καθώς και a la carte. Μην φοβάστε να παραγγείλετε a la carte εδώ ακόμα και αν είστε πεινασμένοι. Όλα τα κυριότερα μαθήματα μέτριας τιμής έρχονται με τόσες πολλές γαρνιτούρες και πλάγια πιάτα που μπορείτε εύκολα να γεμίσετε δοκιμάζοντας πολλές γεύσεις για λιγότερο από 20 λίρες.

Τι είδους γεύσεις; Ο Wayne, ο οποίος κάνει το μεγαλύτερο μέρος της μαγειρικής, χαιρετά από το Τρινιντάντ όπου έμαθε κρεολικά πιάτα, όπως κάνουν πολλοί κάραβες, από τη μητέρα και τη γιαγιά του. Το μενού συνδυάζει κλασσικά κρεολικά πιάτα - jambalaya, θαλασσινά étouffée (επιλογή μου, γεμάτη με τοπική καραβίδα), κοτόπουλο μαυρόγαλα, με άλλες επιρροές της Καραϊβικής, της Δυτικής Αφρικής, του Μεξικού και της Βόρειας Αμερικής. Το Τρινιδάδ εκπροσωπείται με κατσικίσιο κατσικίσιο, καραμελοποιημένο κοτόπουλο με ασβέστη και Bul-Jol - ένα παραδοσιακό πιάτο που επέλεξα από αλάτι ψωμιζόμενα με κρεμμύδια, ντομάτες, γλυκές πιπεριές και τσίλι, κόλιανδρο και χυμό λάιμ. Αν πεινάτε για μια γεύση από τη βόρεια αμερικανική ψυχική τροφή, υπάρχει το ειδικό σύνθετο του Kath από τηγανητό κοτόπουλο και μπάρμπεκιου. Και αν πεινάτε για μια γεύση από το αρνί της άνοιξης της Ουαλίας, υπάρχουν chilli και τσίχλες από αρνίσιο τζίντζερ, αργά μαγειρεμένα με μπαχαρικά, σκόρδο και σπανάκι. Ο σύντροφός μου το έβλεπε και το πρότεινε νόστιμο.

Μια πλάκα συσσωρευμένη ψηλά

Οι γεύσεις και οι υφές είναι αυθεντικές και συναρπαστικές. Αυτό που κάνει αυτό μια πραγματική εμπειρία ψυχικής τροφής (και εξαιρετική αξία), όμως, είναι οι επιπλέον απολαύσεις που περιλαμβάνονται. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται από σαλάτα, καραϊβική πίτα από μακαρόνια και μια επιλογή από ρύζι καρύδας, ρύζι και μπιζέλια ή σάλτσες πατάτας, καθώς και την προσθήκη ενός ακόμα πιάτου - καλαμποκιού στο καλαμπόκι, το κολοκυθάκι ή το μικτό κάρυ φασολιών.

Για αρχάριους - εκτός από το Cajun μαυρισμένο κοτόπουλο και το Bul-Jol - υπάρχει το χοιρινό κυνήγι, το κατσικίσιο τυρί και τα πακέτα σύκων ή τα γλυκά καραμέλα από πατάτες.

Εάν είσαι το είδος του σκίουρος που έχει χώρο για επιδόρπιο μετά από όλα αυτά, υπάρχουν sorbets, cheesecake και παγωτά με μάνγκο, φρούτα πάθος, καρύδα, λεμόνι και ασβέστη ως χαρακτηριστικά γεύσεις.

Αν ο Wayne, ο συν-σεφ και ο ιδιοκτήτης βγαίνει να κάνει ένα κομμάτι μπροστά από το σπίτι ενώ είστε εκεί, μην είστε πολύ ντροπαλός για να συζητήσετε.

Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που είχε ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες και έφερε μια οικογένεια στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στις μαγειρικές του ρίζες και άνοιξε αυτό το εστιατόριο Harlech.

Μην πάρετε μόνο το λόγο μου για αυτό

Από τότε που επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά το 2014, το Soul Food έχει ξεπεράσει, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες θετικές κριτικές και κερδίζοντας ένα Πιστοποιητικό Αριστείας του TripAdvisor.