Τρινιντάντ και Τομπάγκο ταξιδιωτικό οδηγό

Το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο είναι ένα συναρπαστικό ζευγάρι νησιών, με ένα μείγμα ινδικών, ασιατικών, αγγλικών και αφρικανικών πολιτισμών, μοναδική χλωρίδα και πανίδα και ζωντανή νυχτερινή ζωή που παρήγαγε μουσική τυμπάνου calypso, soca και χάλυβα. Το σπίτι για το μεγαλύτερο γλέντι καρναβαλιού στην Καραϊβική , η χώρα έχει την ισχυρότερη οικονομία από οποιαδήποτε στην Καραϊβική, και η πρωτεύουσα είναι μια πολυσύχναστη πόλη μισού εκατομμυρίου. Το Τρινιντάντ έχει απίστευτη άγρια ​​φύση, ενώ το Τομπάγκο παραμένει ένα μικρό κόσμημα παρθένο από τον μαζικό τουρισμό.

Βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Τοποθεσία: Μεταξύ της Καραϊβικής και του Ατλαντικού, βορειοανατολικά της Βενεζουέλας

Μέγεθος: Τρινιντάντ, 850 τετραγωνικά μίλια? Τομπάγκο, 16 τετραγωνικά μίλια.

Πρωτεύουσα: Λιμάνι της Ισπανίας, Τρινιντάντ

Γλώσσα: Αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και χίντι

Θρησκείες: Καθολική, προτεσταντική, ινδουιστική, ισλαμική, εβραϊκή

Νόμισμα: δολάριο Τρινιδάδ και Τομπάγκο. Δολάριο ΗΠΑ ευρέως αποδεκτό

Κωδικός περιοχής: 868

Ανατροπή: 10-15%

Καιρός: Βροχερή περίοδος Ιούνιος-Δεκέμβριος Μέση θερμοκρασία 82 μοίρες. Βρίσκεται έξω από τη ζώνη τυφώνα.

Δραστηριότητες και Αξιοθέατα

Το λιμάνι της Ισπανίας είναι μια μεγάλη, πολυσύχναστη σύγχρονη πόλη των 500.000 και το επίκεντρο της ετήσιας γιορτής του Καρναβαλιού του έθνους. βγείτε στη χώρα και θα βρείτε φυσικά αξιοθέατα και άγρια ​​φύση. Ένα συναρπαστικό σημείο είναι η λίμνη Pitch , 100 στρεμμάτων μαλακής, κολλώδους πίσσας που είναι η πηγή πολλών άσφαλτων στον κόσμο. Το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο είναι γνωστά για την απίστευτη ποικιλία της άγριας πανίδας, ιδιαίτερα των πτηνών.

Μπορείτε να δείτε το εθνικό πουλί, το κόκκινο ibis, στο ιερό του πουλί Caroni. Ο ρυθμός είναι λίγο πιο αργός στο Tobago. Στις κορυφαίες δραστηριότητες περιλαμβάνονται η κατάδυση για να δείτε τα μεγαλύτερα κοράλλια του εγκεφάλου στον κόσμο και η ψάρεμα βαθέων υδάτων για μεγάλα ψάρια.

Παραλίες

Παρόλο που το Τρινιντάντ έχει μεγάλο αριθμό παραλιών, δεν είναι τόσο τέλεια όσο το Tobago.

Εκείνοι στη βόρεια ακτή, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου Balandra, είναι καλύτεροι για κολύμπι. Ο κόλπος Maracas είναι δημοφιλής στους ντόπιους, έχει καλές εγκαταστάσεις και φιλοξενεί τα περίφημα περίπτερα Bake και Shark. Στο Tobago, το Pigeon Point Beach είναι ιδιαίτερα γοητευτικό. Ο μεγάλος κόλπος του Courland έχει κρυστάλλινα νερά και ο παρθένος κόλπος του Άγγλου είναι κάπως άγριο - πιθανότατα, θα έχετε όλα αυτά στον εαυτό σας.

Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Πολλοί επισκέπτες στο Τρινιντάντ έρχονται στην επιχείρηση, οπότε η πλειοψηφία των ξενοδοχείων σε αυτό το νησί τους φροντίζει και βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, όπως το Hilton Trinidad και το κομψό Hyatt Regency Trinidad. Μια εξαίρεση και μια συνιστώμενη επιλογή για τους λάτρεις της φύσης είναι το Asa Wright Nature Centre Lodge, μια εγκατάσταση παρακολούθησης πτηνών που είναι μια πραγματική υποχώρηση της άγριας φύσης. Το Tobago είναι περισσότερο τουριστικό προορισμό και έχει μερικά πολυτελή θέρετρα όπως το Le Grand Courlan Resort & Spa και το Magdalena Grand Beach Resort , καθώς και τους λιγότερο δαπανηρούς ξενώνες και βίλες.

Εστιατόρια και Κουζίνα

Η κουζίνα σε αυτά τα νησιά είναι ένα ευχάριστο στρώμα τήξης αφρικανικών, ινδικών, κινεζικών, αγγλικών, γαλλικών και ισπανικών επιρροών.

Μπορείτε να δοκιμάσετε roti, ένα σάντουιτς που αποτελείται από μαλακό περιτύλιγμα τύπου tortilla και ένα γέμισμα. πικάντικα πιάτα από την Ινδία για κρέας και λαχανικά vindaloo. και pelau, κοτόπουλο σε γάλα καρύδας με μπιζέλια και ρύζι. Βεβαιωθείτε ότι το πλένετε όλα με ένα φυσικό χυμό φρούτων ή μια κρύα μπύρα Carib. Στο Τομπάγκο, δοκιμάστε Kariwak Village Restaurant, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο δείπνο την Παρασκευή και το Σάββατο σε μπουφέ.

Ιστορία και Πολιτισμός

Οι Ισπανοί αποικίζουν αυτά τα νησιά, αλλά αργότερα βρισκόταν υπό βρετανικό έλεγχο. Η δουλεία καταργήθηκε το 1834, ανοίγοντας την πόρτα για εργάτες από την Ινδία. Το πετρέλαιο ανακαλύφθηκε στο Τρινιντάντ το 1910. τα νησιά έγιναν ανεξάρτητα το 1962. Ο εθνοτικός συνδυασμός αυτών των νησιών, κυρίως της Αφρικής, της Ινδίας και της Ασίας, κάνει για μια ιδιαίτερα πλούσια κουλτούρα.

Αυτός είναι ο τόπος γέννησης του calypso, των τύμπανων και των χαλύβων. Τα νησιά επίσης διεκδικούν δύο νικητές βραβείων Νόμπελ για τη λογοτεχνία, VS Naipaul, ένας ντόπιος Τρινιντάντ και ο Derek Walcott, που μετακόμισε εκεί από την Αγία Λουκία .

Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Το Καρναβάλι του Τρινιδάδ, το οποίο πραγματοποιείται είτε τον Φεβρουάριο είτε τον Μάρτιο, είναι ένα τεράστιο φεστιβάλ και ένας από τους καλύτερους λόγους για να κατευθυνθείτε προς αυτό το νησί. Το Φεστιβάλ Κληρονομιάς Τομπάγκο από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο γιορτάζει τη μουσική, το φαγητό και το χορό του νησιού.

Νυχτερινή ζωή

Όπως θα περιμένατε από τη χώρα που γέννησε τέτοιες μουσικές παραδόσεις της Καραϊβικής, όπως η καλύψο, η σοκά και το χαλύβδινο τύμπανο, η νυχτερινή ζωή - ειδικά στο Τρινιντάντ, κοντά στο λιμάνι της Ισπανίας - προσφέρει πολλές επιλογές. Μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, συναντήσεις στα καταστήματα ρούμι, χορός και ακρόαση μουσικής είναι μερικές από τις επιλογές. Δοκιμάστε το 51 ° Lounge για χορό ή Trotters, μια pub σε αγγλικό στιλ, εάν είστε στη διάθεση για μπύρα και αθλήματα. Η νυχτερινή ζωή στο Tobago τείνει να επικεντρώνεται στα θέρετρα.