Κατανόηση των κωδικών βάσης των αεροπορικών ναύλων

Η βάση των ναύλων, επίσης γνωστή ως τιμοκατάλογος, είναι τα γράμματα ή οι αριθμοί που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες για τον καθορισμό των κανόνων που σχετίζονται με διαφορετικούς τύπους αεροπορικών εισιτηρίων ή εισιτηρίων.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες (ή πράκτορες πύλης) μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν για σας όσον αφορά την αναβάθμιση ή την πραγματοποίηση αλλαγών στο εισιτήριό σας, συχνά ελέγχονται από τους συγκεκριμένους κωδικούς και τη βάση των ναύλων που βασίζεται στο εισιτήριό σας. Εάν σκέφτεστε να πιέσετε την τύχη σας απαιτώντας επιπλέον υπηρεσίες, ίσως είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε αυτόν τον κατάλογο των κορυφαίων 10 μύθων σχετικά με τα ταξίδια αεροπορικών εταιρειών .

Η κατανόηση των κωδικών ναύλων είναι σημαντική μόνο για να κατανοήσετε ποιοι κανόνες συνδέονται με τον τύπο του εισιτηρίου που αγοράσατε, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει το αν μπορείτε ή όχι να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την προσφορά σας

Βασικές τιμές: Μια μέθοδος στενογραφίας περιγραφής των κανόνων τιμολόγησης

Η αεροπορική βιομηχανία είναι σίγουρα μια βιομηχανία που έμαθε πολύ καιρό πριν από άλλους την αξία των πολύ εξειδικευμένων αλγορίθμων τιμολόγησης και των επιλογών τιμολόγησης. Οι πιθανότητες είναι ότι πιθανότατα ήσασταν σε μια πτήση αεροπορικής εταιρείας όπου το άτομο που κάθεται δίπλα σας έχει πληρώσει περισσότερα (ή ίσως λιγότερα) από όσα έχετε, και αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κωδικούς βάσης των ναύλων.

Εκτός από τους αλγόριθμους και τις στρατηγικές δυναμικής τιμολόγησης που επιτρέπουν στις αεροπορικές εταιρείες να δοκιμάσουν και να βελτιστοποιήσουν τις τιμές καθισμάτων με βάση τη μεγάλη ζήτηση για ορισμένες πόλεις, πτήσεις, ημερομηνίες, ώρες και καθίσματα, οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποίησαν επίσης διαφορετικούς ναύλους και ναύλους να διαφοροποιήσετε όλες αυτές τις παρόμοιες θέσεις σε ένα μόνο αεροπλάνο.

Οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους κώδικες για να κατανοήσουν τι είναι διαθέσιμο σε αυτές όσον αφορά τις αναβαθμίσεις πτήσεων και να καθορίσουν εάν η πτήση στην οποία πρόκειται θα πωληθεί ή θα είναι πλήρης. Επίσης, αντί να σπαταλάμε χρόνο αναμονής στη γραμμή για την εξυπηρέτηση των πελατών, καταλαβαίνω ταξιδιώτες που ξέρουν πώς να διαβάσουν τον κωδικό βάσης των ναύλων μπορούν γρήγορα να αξιολογήσουν εάν μπορούν ή όχι να μπουν σε μια καλύτερη θέση.

Σπάσιμο του Κώδικα Βασικής Φοράς

Η βάση των ναύλων (ή των κωδικών ναύλων) τυπικά προσδιορίζεται από έναν χαρακτήρα, όπως F, A, J, ή Y. Για παράδειγμα, γράμματα όπως "L, M, N, Q, T, V, and X" μειωμένα εισιτήρια οικονομικής θέσης, ενώ οι κωδικοί όπως J και C αναφέρονται στην επιχειρηματική τάξη και F στην πρώτη θέση.

Συνήθως, μετά το πρώτο γράμμα που καθορίζει την κατηγορία των ναύλων (όπως Q ή Y) είναι ένα άλλο σύνολο χαρακτήρων. Αυτοί οι χαρακτήρες παρακολούθησης συνήθως καθορίζουν άλλα χαρακτηριστικά του εισιτηρίου, όπως η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή οι ελάχιστες απαιτήσεις διαμονής. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν μόνο έναν ή δύο χαρακτήρες (όπως το "YL") ενώ άλλοι έχουν περισσότερα.

Η διαδρομή σας μπορεί να περιέχει πολλαπλούς κωδικούς ναύλων εάν έχετε κάνει κράτηση πολλαπλών πτήσεων. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ένα δρομολόγιο που αποτελείται από πολλαπλούς κωδικούς ναύλων, μπορεί να περιοριστείτε από τους περιορισμούς του μεγαλύτερου τμήματος που συνδέεται με κανόνες. Έτσι, εάν ένα τμήμα του ταξιδιού σας δεν επιστρέφεται και ο επόμενος τομέας δεν είναι, ολόκληρο το εισιτήριο μπορεί να μην επιστρέφεται. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον ταξιδιωτικό πράκτορα ή τον αντιπρόσωπο της αεροπορικής σας εταιρείας για να γνωρίσετε σίγουρα.