Μπορώ να φέρω ΔΩΡΕΑΝ Λικέρ και Αρώματα στις ΗΠΑ ως Carry-On Items;

Τα διεθνή αεροδρόμια διαθέτουν συνήθως αφορολόγητα καταστήματα που πωλούν ποτά, αρώματα και άλλα είδη πολυτελείας σε εξερχόμενους ταξιδιώτες. Αυτά τα είδη ονομάζονται "αφορολόγητα", επειδή οι ταξιδιώτες δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν τελωνειακούς φόρους ή δασμούς για τις αγορές τους, επειδή οι ταξιδιώτες παίρνουν τα αγαθά αυτά έξω από τη χώρα.

Κανόνες TSA και αγορές χωρίς χρέωση

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) επιβάλλει αυστηρά τους κανονισμούς της σχετικά με τη μεταφορά υγρών, πηκτωμάτων και αερολυμάτων σε μεταφερόμενες αποσκευές.

Οποιοδήποτε αντικείμενο περιέχει περισσότερο από 3.4 ουγκιά (100 ml) υγρού, αεροζόλ ή πηκτής πρέπει να μεταφέρεται σε ελεγμένες αποσκευές μόλις φτάσετε στις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε αφορολόγητα υγρά (αρώματα, ποτά, κ.λπ.) σε ένα αφορολόγητο κατάστημα εκτός των ΗΠΑ και να τα τοποθετήσετε στις χειραποσκευές σας για το διεθνές σκέλος του ταξιδιού σας μόνο. Εάν αλλάζετε αεροπλάνα στις ΗΠΑ, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε αντικείμενα που δεν περιέχουν υγρά ή γέλη σε δοχεία που περιέχουν πάνω από 3.4 ουγκιές (100 χιλιοστόλιτρα) στις αποσκευές που έχετε κάνει, αφού τελειώσετε τα τελωνεία στο σημείο εισόδου σας.

Ωστόσο, εάν αγοράζετε τα αντικείμενα σε ένα κατάστημα χωρίς δασμούς εκτός των ΗΠΑ, είναι σε διαφανή δοχεία και το κατάστημα έχει συσκευάσει τα μπουκάλια σε μια ασφαλή σακούλα που μπορεί να παραβιαστεί, μπορείτε να τα κρατήσετε στη τσάντα μεταφοράς μέχρι τη μέση στον προορισμό σας στις ΗΠΑ, ακόμη και αν είναι μεγαλύτερες από 3,4 ουγκιές (100 ml). Πρέπει να έχετε μαζί σας την απόδειξη για αυτή την αγορά σε όλα τα σκέλη της πτήσης σας και τα αντικείμενα χωρίς δασμούς πρέπει να έχουν αγοραστεί εντός των τελευταίων 48 ωρών.

Το TSA τροποποίησε αυτόν τον κανόνα για να επιτρέψει τη χρήση ασφαλών, σαφών σφραγίδων σακούλες τον Αύγουστο του 2014.

Πού πρέπει να αγοράσετε τα αφορολόγητά σας αρώματα και αρώματα;

Δεν θα έχετε τη δυνατότητα να εισάγετε αφορολόγητα ποτά και αρώματα σε δοχεία μεγαλύτερα από 3,4 ουγκιές / 100 χιλιοστόλιτρα μέσω ενός σημείου ελέγχου ασφάλειας TSA στις ΗΠΑ και παρόμοιες συνθήκες ισχύουν σε πολλές άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντ 'αυτού, πρώτα να περάσει από το σημείο ελέγχου ασφαλείας, και να αγοράσετε αφορολόγητα αντικείμενα μόλις βρίσκεστε στην ασφαλή περιοχή του αεροδρομίου. Βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα συσκευάζονται σε σάκους ασφαλείας που είναι προφυλακτικοί, προτού εγκαταλείψετε το κατάστημα αφορολόγητων ειδών.

Για παράδειγμα, ένας ταξιδιώτης που πετάει από το Κανκούν, το Μεξικό, στο Βαλτιμόρη, στο Μέριλαντ, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Hartsfield-Jackson της Ατλάντα, θα μπορούσε να αγοράσει είδη αφορολόγητων ειδών στην εμπορική περιοχή του Κανκούν και να μεταφέρει αυτά τα αντικείμενα στην Ατλάντα σε μια τσάντα μεταφοράς. Μόλις ο επιβάτης καθαρίσει τα έθιμα στην Ατλάντα, οποιαδήποτε ποσότητα υγρού, πηκτής ή αεροζόλ μεγαλύτερης των τριών ουγγιών, ο επιβάτης που αγοράζεται σε κατάστημα απαλλαγμένο από δασμούς, θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ελεγμένη τσάντα πριν επιβιβαστεί στη Βαλτιμόρη, εκτός εάν η τσάντα που περιέχει τα αφορολόγητα αντικείμενα είναι ασφαλές και εμφανές. Εάν η τσάντα δεν ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις, οι υπάλληλοι της TSA θα κατασχέσουν τις φιάλες.

Πώς να συσκευάσετε υγρά αντικείμενα και να τα τοποθετήσετε στις αποσκευές σας

Η τοποθέτηση μπουκαλιών αφορολόγητου υγρού ή αρώματος στις αποσκευές που έχετε ελέγξει μπορεί να είναι επικίνδυνη, για προφανείς λόγους. Ωστόσο, ο προγραμματισμός μπροστά και η συσκευασία μερικών χρήσιμων αντικειμένων μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εμφάνισης θραύσης μπουκαλιών μέσα στην ελεγμένη σακούλα σας.

Φέρτε τα υλικά συσκευασίας, όπως η ταινία συσκευασίας και οι πλαστικές σακούλες τροφίμων, για να ασφαλίσετε τις θραύσιμες φιάλες.

Σκεφτείτε να συσκευάσετε μια παλιά πετσέτα. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε κρασιά, αρώματα ή μπουκάλια αλκοόλ. Μόλις τυλίξετε τα μπουκάλια, βάλτε τα στη μέση της βαλίτσας σας έτσι ώστε ένα άμεσο χτύπημα στο εξωτερικό της τσάντας σας να μην τα σπάσει. Για μέγιστη ασφάλεια, τοποθετήστε γυάλινες φιάλες σε τουλάχιστον δύο πλαστικές σακούλες, τυλίξτε τη δεσμίδα σε μια πετσέτα, τοποθετήστε τη δεσμίδα σε μια άλλη πλαστική σακούλα και τοποθετήστε τη στο κέντρο της μεγαλύτερης βαλίτσας σας. Πλένετε τα αντικείμενα που πλένονται γύρω από τη δεσμίδα, μόνο σε περίπτωση που σπάσει το μπουκάλι.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε προστατευτική συσκευασία, όπως η τσάντα WineSkin ή BottleWise, πριν το ταξίδι σας. Χρησιμοποιήστε ένα από αυτά τα εμπορικά προϊόντα, που διατίθενται σε πολλά αμερικανικά καταστήματα αλκοολούχων ποτών και σε απευθείας σύνδεση, για να σφραγίσετε τα μπουκάλια υγρών σε πλαστικά περιβλήματα. Και πάλι, τοποθετώντας τα τυλιγμένα μπουκάλια στο κέντρο της βαλίτσας σας θα σας βοηθήσει να τα προστατεύσετε από θραύση.

Τυλίξτε πολύ ακριβά υγρά αντικείμενα σε ένα παχύ στρώμα πετσετών ή περιτύλιξης με φυσαλίδες, τοποθετήστε το μπουκάλι σε ένα κουτί (ή ακόμα καλύτερα σε ένα κουτί μέσα σε ένα κιβώτιο). Ταινία κλείστε το κουτί, βάλτε το σε μια πλαστική σακούλα και τοποθετήστε τη δέσμη στο κέντρο της μεγαλύτερης βαλίτσας σας.