Τι συνέβη με τις ανώτερες αεροπορικές πτήσεις;

Δεν ήταν πολύ καιρό πριν ότι οι ανώτεροι αεροπορικοί ναύλοι αποτέλεσαν το επίκεντρο της αγοράς διαφημίσεων αεροπορικών εταιρειών. Σε μια εποχή κατά την οποία οι μεγάλες εκπτώσεις είναι δημοφιλείς και επεκτείνονται στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τι συνέβη σε αυτά τα ανώτερα αεροπορικά εισιτήρια;

Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ανταγωνιστική επιχείρηση και τείνουν να λειτουργούν με μια νοοτροπία πακέτων. Για παράδειγμα, όταν κάποιοι άρχισαν να χρεώνουν τα τέλη για τις αποσκευές που είχαν υποβληθεί, οι περισσότεροι από τους άλλους ακολούθησαν. Το ίδιο ισχύει και για τις περικοπές ή τις πεζοπορίες στα αεροπορικά εισιτήρια.

Όταν οι ανώτερες εκπτώσεις έγιναν απλώς ένα άλλο στοιχείο στην πλευρά κόστους των βιβλίων τους, οι κόφτες του προϋπολογισμού των αεροπορικών εταιρειών έλαβαν στόχο. Οι αεροπορικές αεροπορικές εταιρείες δεν τις προσέφεραν ποτέ. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο χαμηλού κόστους προσφέρει ένα χαμηλό ναύλο σε όλους.

Όχι πολύ καιρό πριν, η United είχε ακόμη ένα club για αεροπορικά εισιτήρια για τους ανώτερους ταξιδιώτες που ονομάζονταν SilverWings. Αν και η λέσχη εξακολουθεί να λειτουργεί, θα βρείτε την ιστοσελίδα της θαμμένος βαθιά στο Ηνωμένο site. Το SilverWings δεν αποδέχεται νέα μέλη και "δεν ενεργοποιεί πλέον, ανανεώνει ή επεκτείνει ετήσιες προσκλήσεις".

Οι ανώτεροι αεροπορικοί ναύλοι κλείνουν σχεδόν πάντα μέσω τηλεφώνου. Συχνά, έπρεπε να ζητήσετε από τον αερομεταφορέα την έκπτωση, παρόλο που μερικοί μεταφορείς θα διαφημίζουν τους χαμηλότερους ναύλους. Τώρα, εστιάζει το ενδιαφέρον τους στους πελάτες να κάνουν κράτηση μέσω της ιστοσελίδας της αεροπορικής εταιρείας παρά μέσω τηλεφώνου ή μέσω τρίτου φορέα.

Η κατάρρευση των ανώτερων αεροπορικών εισιτηρίων δεν συνέβη εν μία νυκτί. Η Hawaiian Airlines, για παράδειγμα, κάποτε προσέφερε ανώτερες αεροπορικές μεταφορές σε ταξιδιώτες που ξεκίνησαν στην ηλικία των 60 ετών.

Η πολιτική αυτή παρέμεινε σε ισχύ για αρκετά χρόνια αφού οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες είχαν διακόψει την πρακτική. Αλλά όταν κάποιος ζητά σήμερα αεροπορικά εισιτήρια, οι αεροπορικές εταιρείες λένε ότι οι καλύτερες εκπτώσεις στα αεροπορικά εισιτήρια πραγματοποιούνται με online κράτηση. Οι ανώτερες εκπτώσεις έχουν εξαφανιστεί. Ένας άλλος παράγοντας: ορισμένες αεροπορικές εταιρείες που κάποτε προσέφεραν διαλείμματα που σχετίζονται με την ηλικία έχουν συγχωνευθεί από τότε με άλλους μεταφορείς.

Μερικές αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια

Τα νοτιοδυτικά Senior Fares επιστρέφονται πλήρως και μπορούν να γίνονται μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου. Η επαλήθευση της ηλικίας απαιτείται με ένα αναγνωριστικό φωτογραφίας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση. Μόλις εισέλθει στο σύστημα, γίνεται μέρος του αρχείου της αεροπορικής εταιρείας, έτσι ώστε να μην απαιτείται τέτοια απόδειξη για μελλοντικές πτήσεις.

Η United εξακολουθεί να προσφέρει μερικές προνομιακές εκπτώσεις "σε επιλεγμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για επιβάτες ηλικίας 65 ετών και άνω". Θα παρατηρήσετε ότι οι αεροπορικές εταιρείες συχνά παρέχουν ένα πλαίσιο ελέγχου στην περιοχή κρατήσεων τους σε απευθείας σύνδεση για άτομα μιας συγκεκριμένης ηλικίας - είτε μικρά παιδιά είτε ηλικιωμένους. Είναι καλή ιδέα να παρέχετε αυτές τις πληροφορίες για πιθανές εκπτώσεις ναύλων που ίσως δεν έχουν δημοσιευτεί.

Το ίδιο ισχύει για τα online ταξιδιωτικά πρακτορεία μέσω των οποίων μπορείτε να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια. Η Cheapoair.com προσφέρει εκπτώσεις για ταξιδιώτες ηλικίας 65 ετών και άνω σε διάφορες χρονικές στιγμές. Η Travelocity ρωτά πόσοι επιβάτες σε μια κράτηση είναι τουλάχιστον 65 ετών. Το ίδιο ισχύει και στην Expedia, αλλά ούτε φαίνεται να έχει μια μόνιμη ιστοσελίδα πολιτικής που να σχετίζεται με ανώτερες εκπτώσεις.

Η κατάρρευση των ανώτερων αεροπορικών εισιτηρίων δεν είναι καθόλου άσχημη

Αυτό είναι σωστό - οι ανώτεροι αεροπορικοί ναύλοι ίσως έχουν κάνει τόσο πολύ κακό όσο και οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με προϋπολογισμό.

Οι ανώτερες εκπτώσεις συνήθως αφαιρούνται από τις πιο ακριβές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Αυτό το σπάσιμο τιμής - συνήθως 10 τοις εκατό - μπορεί να μην ήταν τόσο φθηνό όσο οι άλλες εκπτώσεις που προσφέρονται σε όλες τις ηλικίες. Ακόμα χειρότερα, τέτοιες αδύναμες εκπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν ικανοποιήσει πολλούς ταξιδιώτες, οι οποίοι νόμιζαν ότι είχαν πάρει μια συμφωνία όταν στην πραγματικότητα είχαν σταματήσει από την επιδίωξη καλύτερων ναύλων αλλού στην αγορά.

Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για τους ναύλους ποινής που οι αεροπορικές εταιρείες επεκτείνουν στους πεθερούς στο δρόμο για τις κηδείες. Οι εκπτώσεις αυτές συχνά δεν είναι τόσο ελκυστικές όσο αυτό που μπορεί να βρεθεί με κάποιες αναζητήσεις συμβατικών ναύλων. Συνήθως πληρώνει για να ψάξει για ναύλωση πώλησης πριν από οποιαδήποτε άλλη εξειδικευμένη έκπτωση.

Κατώτατη γραμμή: Πάρτε μια ανώτερη έκπτωση εάν θα κάνει το airfare ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας. Ελέγξτε για να δείτε ότι είναι το χαμηλότερο δυνατό ναύλο. Καταλάβετε ότι, όπως και με τις κλιμακούμενες αμοιβές των αεροπορικών εταιρειών και τα εμπόδια για την εξαγορά μιλίων συχνών πτήσεων , οι τάσεις δεν ευνοούν τις αεροπορικές μεταφορές αυτές τις μέρες.

Η έλλειψη των εκπτώσεων που σχετίζονται με την ηλικία είναι μόνο ένα άλλο σημάδι των εποχών σε μια αγωνιώδη βιομηχανία.