Εθνικό πάρκο Rocky Mountain, Κολοράντο

Το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain μπορεί να είναι το πιο εντυπωσιακό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά στο Ντένβερ (μόνο 2 ώρες μακριά) και είναι γεμάτο από πράγματα να κάνουμε και όμορφα πράγματα για να δείτε. Με τα ογκώδη βουνά ως σκηνικό, τα λουλούδια των κυματιστών αγριολούλουδων και των αλπικών λιμνών, αυτό το πάρκο είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Ιστορία

Το εθνικό πάρκο Rocky Mountain ιδρύθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1915. Ο χαρακτηρισμός Wilderness δόθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1980 και το πάρκο χαρακτηρίστηκε ως αποθεματικό βιοσφαίρας το 1976.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Το πάρκο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο, 24/7. Αν θέλετε να αποφύγετε πλήθη, μην επισκέπτεστε τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου, όταν το πάρκο είναι πιο δημοφιλές. Μάιο και Ιούνιο προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να δείτε τα αγριολούλουδα. Η πτώση είναι μια όμορφη εποχή για να επισκεφθείτε, ιδιαίτερα τον ηλιόλουστο Σεπτέμβριο. Η γη γίνεται κόκκινο και χρυσό και προσφέρει απίστευτη προβολή φύλλων πτώσης . Για όσους αναζητούν χειμερινές δραστηριότητες, επισκεφθείτε το πάρκο για χιονοπέδιλα και σκι.

Τα Κέντρα επισκεπτών είναι ανοιχτά σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά τη διάρκεια του έτους. Ελέγξτε τους χρόνους παρακάτω:

Alpine Visitor Centre
Άνοιξη και πτώση: 10:30 π.μ. έως 4:30 μ.μ. καθημερινά
Ημέρα Μνήμης με την Ημέρα Εργασίας: 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

Κέντρο επισκεπτών Beaver Meadows
Όλο το χρόνο: 8 π.μ. έως 4:30 μ.μ. καθημερινά

Κέντρο επισκέψεων ποταμού πτώσης
Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου: 9 π.μ. έως 4 μ.μ. ανοίξτε για την επιλογή αργά το φθινόπωρο και χειμερινές διακοπές.

Κέντρο επισκεπτών Kawuneeche
Όλο το χρόνο: 8 π.μ. έως 4:30 μ.μ. καθημερινά

Πάρκο Επισκεπτών Πάρκου Moraine
Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 9 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ. καθημερινά

Να πάρει εκεί

Για όσους πετούν στην περιοχή, το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ. Μια άλλη επιλογή είναι να ταξιδέψετε με τρένο σε σταθμό Granby. Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία μεταξύ του τρένου και του πάρκου.

Για τους οδηγούς που οδηγούν, δείτε τις παρακάτω οδηγίες, ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία έρχεστε:

Από το Ντένβερ και την ανατολή: Πάρτε US 34 από Loveland, CO ή US 36 από Boulder μέσω Estes Park, CO.

Από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ: Πάρτε τη λεωφόρο Pena στο Διεθνές Αεροδρόμιο 70 δυτικά. Συνεχίστε στο Interstate 70 δυτικά μέχρι να διασταυρώσετε με το Interstate 25 βόρεια. (Μια εναλλακτική διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Interstate 25 είναι ο δρόμος διόδια Interstate 470.) Πηγαίνετε βόρεια στο Interstate 25 για να βγείτε από τον αριθμό 243 - Colorado Highway 66. Στρίψτε δυτικά στην Highway 66 και πηγαίνετε περίπου 16 μίλια στην πόλη της Lyons. Συνεχίστε στην εθνική οδό 36 των ΗΠΑ μέχρι το Estes Park, περίπου 22 μίλια. Η εθνική οδός των ΗΠΑ 36 διασταυρώνεται με την εθνική οδό 34 των ΗΠΑ στο Estes Park. Κάθε εθνική οδός οδηγεί στο εθνικό πάρκο.

Από το δυτικό ή το νότο: Πάρτε το Interstate 70 σε ΗΠΑ 40, στη συνέχεια ΗΠΑ 34 στο Granby, CO μέσω Grand Lake, CO.

Τέλη / Άδειες

Για τους επισκέπτες που εισέρχονται στο πάρκο μέσω αυτοκινήτου, υπάρχει ένα τέλος εισόδου $ 20. Το δελτίο ισχύει για επτά ημέρες και καλύπτει τον αγοραστή και τον αγοραστή. Για όσους εισέρχονται στο πάρκο με τα πόδια, ποδήλατο, μοτοποδήλατο ή μοτοσικλέτα, το τέλος εισόδου είναι $ 10.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το πάρκο πολλές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ίσως να θέλετε να αγοράσετε το ετήσιο πέρασμα του Εθνικού Πάρκου Rocky Mountain. Το δελτίο $ 40 παρέχει απεριόριστη είσοδο στο πάρκο για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς.

Διατίθεται σε όλους τους σταθμούς εισόδου στο εθνικό πάρκο Rocky Mountain ή καλώντας το 970-586-1438.

Για $ 50, μπορείτε να αγοράσετε το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain / Εθνικό Πάρκο Αναψυχής Arapaho Ετήσιο Pass που παρέχει απεριόριστη είσοδο και στις δύο περιοχές για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς. Διατίθεται σε όλους τους σταθμούς εισόδου του Εθνικού Πάρκου Rocky Mountain και του Εθνικού Χώρου Αναψυχής του Arapaho.

Πραγματα να κανεις

Το Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain προσφέρει πολλές υπαίθριες δραστηριότητες όπως ποδηλασία, πεζοπορία, κατασκήνωση, ψάρεμα, ιππασία, κάμπινγκ στην εξοχή, θέαση άγριας ζωής, γραφικές κινήσεις και πικ-νικ. Υπάρχουν επίσης πολλά προγράμματα που διοικούνται από ranger, ακόμα και διαθέσιμους χώρους για γάμους. Αν έχετε παιδιά, μάθετε για το πρόγραμμα Rocky Mountain Junior Ranger.

Σημαντικά αξιοθέατα

Δάσος Canyon: Ελέγξτε έξω αυτή την παγετώνα-σκαλιστή κοιλάδα για μια εκπληκτική θέα στο πάρκο.

Grand Ditch: Χτισμένο μεταξύ 1890 και 1932, αυτό το χαντάκι δημιουργήθηκε αρχικά για να εκτρέψει το νερό από τη δυτική πλευρά του ηπειρωτικού διαιρέτη στις μεγάλες πεδιάδες της ανατολής.

Cub Lake: Πάρτε Cub Lake Trail για άφθονες ευκαιρίες για παρατήρηση πουλιών και αγριολούλουδα.

Long Peak, Chasm Lake: Μια πολύ δημοφιλής ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή του πάρκου - Long Peak. Το μονοπάτι για τη λίμνη Chasm είναι ελαφρώς λιγότερο προκλητικό και προσφέρει όμορφη θέα.

Λίμνη Sprague: Ένα μονοπάτι προσβάσιμο από αναπηρική καρέκλα με θέα στο Flattop και το Hallett.

Διαμονή

Υπάρχουν πέντε κατασκηνωτικοί χώροι και ένας χώρος κατασκηνώσεων εντός του πάρκου. Τρία από τα campgrounds - Πάρκο Moraine , Glacier Basin, και Aspenglen - κάνουν κρατήσεις, όπως και η ομάδα-camping τομέα. Άλλα κατασκήνωση είναι τα πρώτα που έρχονται, τα πρώτα σερβίρονται και γεμίζουν γρήγορα το καλοκαίρι.

Για όσους ενδιαφέρονται για κατασκήνωση στην εξοχή, πρέπει να λάβετε άδεια από το Κέντρο Επισκεπτών Kawuneeche. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει ένα τέλος στο στρατόπεδο. Καλέστε (970) 586-1242 για περισσότερες πληροφορίες.

Τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια επιτρέπονται στο πάρκο, ωστόσο δεν επιτρέπονται σε μονοπάτια ή στην ύπαιθρο. Επιτρέπονται μόνο σε περιοχές στις οποίες έχουν πρόσβαση τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, των χώρων στάθμευσης, των χώρων πικ-νικ και των χώρων κατασκήνωσης. Πρέπει να κρατήσετε το κατοικίδιο ζώο σας σε ένα λουρί όχι περισσότερο από 6 πόδια και να παρακολουθήσετε ανά πάσα στιγμή. Αν σκοπεύετε να κάνετε μεγάλες πεζοπορίες ή να ταξιδέψετε στην πατρίδα, ίσως θελήσετε να εξετάσετε τις εγκαταστάσεις επιβίβασης για κατοικίδια που διατίθενται στο Estes Park και τη Grand Lake.

Τομείς ενδιαφέροντος έξω από το πάρκο

Τα Rocky Mountains προσφέρουν πολλές δραστηριότητες στη γύρω περιοχή. Το Εθνικό Δρυμό Roosevelt είναι ένα όμορφο μέρος για να επισκεφθείτε, ειδικά το φθινόπωρο όταν αλλάζει το φύλλωμα. Μια άλλη επιλογή είναι το εθνικό μνημείο δεινοσαύρων - ένα διασκεδαστικό μέρος για να ελέγξετε τα πετρογλυφικά και τους απολιθωμένους βράχους.

Πληροφορίες επαφής

Με ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ:
Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain
1000 αυτοκινητόδρομος 36
Estes Park, Κολοράντο 80517
(970) 586-1206