Πώς να φωτογραφίσετε τα βόρεια φώτα

Για να φωτογραφίσετε τα Northern Lights (Aurora Borealis) , ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και συμβουλές για να έχετε τις καλύτερες φωτογραφίες. Δοκιμάστε διαφορετικές ρυθμίσεις που εμφανίζονται εδώ και μάθετε τι είναι καλύτερο για τη λήψη φωτογραφιών από τα Northern Lights σε όλη τη νυχτερινή τους ομορφιά.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: ποικίλλει.

Εδώ είναι πώς:

  1. ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Πρώτα απ 'όλα ένα τρίποδο, κατά προτίμηση χρησιμοποιείται με απομακρυσμένη σκανδάλη, ώστε να μην χρειαστεί να αγγίζετε την κάμερα. Η κάμερα θα πρέπει να είναι μια φωτογραφική μηχανή SLR 35mm με χειροκίνητη εστίαση (ρυθμισμένη στο "άπειρο"), η οποία λειτουργεί καλά για τη φωτογραφία του Northern Lights. Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές θα πρέπει να έχουν ρυθμίσεις ρυθμίσεων ISO και μεγέθυνσης χειροκίνητα.
  1. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: Πέρα από τον βασικό εξοπλισμό φωτογραφίας, θα πρέπει να φέρετε την ακόλουθη ταχύτητα για εξαιρετικά αποτελέσματα: Ένας ευρυγώνιος φακός zoom f2.8 (ή χαμηλότερος αριθμός), θα δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στη φωτογράφηση των βόρειων φώτων. Μια ασύρματη σκανδάλη είναι επίσης πολύ ωραία, οπότε δεν σπρώχνετε καθόλου την κάμερα. Εάν διαθέτετε βασικό φακό (σταθερού εστιακού μήκους) για τη φωτογραφική σας μηχανή, φέρτε το.
  2. ΛΗΨΗ ΕΙΚΟΝΑ: Δεν θα μπορείτε να τραβήξετε καλές φωτογραφίες των βόρειων φώτων με σύντομους χρόνους έκθεσης. Ο καλός χρόνος έκθεσης για αυτό είναι 20-40 δευτερόλεπτα ανά εικόνα (το τρίποδο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την ανακίνηση της κάμερας - δεν μπορείτε να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή με το χέρι.) Ο χρόνος έκθεσης του δείγματος για φιλμ ISO 800 με f / 2.8 θα είναι 30 δευτερολέπτων.
  3. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ: Μπορεί να είναι δύσκολο να προβλέψετε τα βόρεια φώτα, ώστε να μπορείτε να είστε μέσα για λίγες ώρες αναμονής κατά τη διάρκεια μιας κρύας νύχτας. Ρίξτε μια ματιά στο προφίλ του Northern Lights (Aurora Borealis) για να μάθετε περισσότερα για τις καλύτερες τοποθεσίες και ώρες για να βρείτε και να φωτογραφίσετε τα Northern Lights ! Επίσης, μάθετε περισσότερα σχετικά με το είδος των καιρικών συνθηκών που μπορούν να περιμένουν οι φωτογράφοι της Σκανδιναβίας .

Συμβουλές:

  1. Οι μπαταρίες δεν διαρκούν τόσο πολύ τις κρύες νύχτες. Φέρτε τις εφεδρικές μπαταρίες.
  2. Δοκιμάστε πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις έκθεσης. η νυχτερινή φωτογραφία είναι δύσκολη. Δοκιμάστε πρώτα τη ρύθμισή σας.
  3. Συμπεριλάβετε ένα μέρος του τοπίου για να κάνετε τις φωτογραφίες πιο ελκυστικές και ως οπτική αναφορά για το μέγεθος.
  4. Μην χρησιμοποιείτε φίλτρα, καθώς τείνουν να στρεβλώνουν την ομορφιά των βόρειων φώτων και να υποβαθμίζουν την εικόνα.
  1. Ενεργοποιήστε τη "μείωση θορύβου" και την ισορροπία λευκού σε "AUTO" σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Αλλά προτού να κλείσετε την πτήση σας και να συσκευάσετε τις τσάντες σας, κρατήστε αυτό το μυαλό: Δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι θα δείτε πραγματικά Northern Lights εάν προσπαθείτε μόνο να βγείτε έξω για να τα πιάσετε μια νύχτα. Θα ήθελα να συστήσω ιδιαίτερα να είμαι ευέλικτη, δεδομένου ότι αυτή είναι η Μητέρα Φύση, και να παρακολουθείτε την ηλιακή δραστηριότητα (διαθέσιμη στο διαδίκτυο), ενώ προγραμματίζετε 3-5 ημέρες διαμονής στον προορισμό σας. Εάν δεν μένετε τόσο πολύ, θα χτυπήσει ή θα χάσετε με τα βόρεια φώτα. Διασκεδάστε, μείνετε ζεστός και καλή τύχη.