Χαβανέζικη κιθάρα χάλυβα

Προέλευση της Χαβάης χάλυβα κιθάρας

Όπως γνωρίζουμε κιθάρες, ενώ κάποιες κιθάρες ίσως έχουν φτάσει στη Χαβάη στις αρχές του 1800, μαζί με τους πολλούς Ευρωπαίους ναυτικούς που επισκέφτηκαν τη Χαβάη, η γενίκευση της μουσικής κιθάρας της Χαβάης πιστώνεται γενικά στους μεξικάνικους και ισπανούς καουμπόι που προσλήφθηκαν από τον βασιλιά Kamehameha III γύρω στο 1832.

Ήταν από τους καβαμπούς της Χαβάης, ή τον πανηγό, ότι η παράδοση της Χαβάης χαλαρή κιθάρα βασικών λέξεων βρίσκει τις ρίζες της.

Αυτή η ισπανική κιθάρα ήταν κιθάρα.

Η ακριβής προέλευση της χαλυβουργίας της Χαβάης, ωστόσο, δεν μπορεί ποτέ να είναι γνωστή με βεβαιότητα.

Σήμερα υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι χαλύβδινων χαλύβων: η χαλύβδινη ατσάλινη κιθάρα, η ηλεκτρική κιθάρα ηλεκτρικής κονσόλας και η κιθάρα ηλεκτρικού πεντάλ χάλυβα.

Lap χάλυβα κιθάρα

Όπως ο Brad Bechtel περιγράφει στη σελίδα του Lap Steel Guitar:

"Οι χίλιες κιθάρες πρωτοεμφανίστηκαν και εξελίσσονται στη Χαβάη, οπότε στα μέσα της δεκαετίας του 1890 ο Joseph Kekuku, ένας μαθητής της Χαβάης, ανακάλυψε τον ήχο ενώ περπατούσε κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής που χτύπησε την πορτογαλική κιθάρα του. έσπρωξε το μέταλλο κατά μήκος των χορδών της κιθάρας του. Εμπνευσμένος από τον ήχο, δίδαξε τον εαυτό του να παίζει χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας λεπίδας μαχαιριού ».

Joseph Kekuku

Ο JD Bisignani στο Εγχειρίδιο της Χαβάης από τις Εκδόσεις Moon προσθέτει στην ιστορία του Joseph Kekuku:

"Οδήγησε από τον αμυδρό ρυθμό ενός εσωτερικού ήχου, πήγε στο μηχάνημα της σχολής Kamehameha και έβγαλε μια χαλύβδινη ράβδο για να ολισθήσει πάνω στις χορδές.

Για να ολοκληρώσει τον ήχο, άλλαξε τις χορδές της γάτας και του χάλυβα και τις σήκωσε έτσι ώστε να μην χτυπήσουν τα τριβάκια. Voila! Η μουσική της Χαβάης, όπως το γνωρίζει ο κόσμος σήμερα. "

Όπως εξηγείται από τη Χαβάη Steel Guitar Association στο χαρακτηριστικό τους. Κάποια Ιστορία «Χάλυβα» ... Μέχρι το θάνατό του στη Βοστώνη το 1932, ο Kekuku ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης διδάσκοντας και εκλαΐκευση τη χαλυβουργία της Χαβάης ».

Ο Brad Bechtel προσθέτει: "Άλλα πρόσωπα που έχουν πιστωθεί με την εφεύρεση της χάλυβα κιθάρας είναι ο Gabriel Davion, ένας ινδός ναύτης, γύρω στο 1885, και ο James Hoa, ένας Χαβάης της πορτογαλικής καταγωγής".

Λίγοι εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι

"Αν και η δημοτικότητα της κιθάρας χάλυβα καθιερώθηκε σταθερά στο Hawai'i στις αρχές της δεκαετίας του 1900, και σύντομα στη χώρα μουσική, είχε λίγους καθηγητές.

"Αυτοί οι αρχαίοι θρυλικοί χαλυβουργοί ήταν τόσο απαιτητικοί για να εκτελέσουν και να καταγράψουν ότι δεν είχαν χρόνο να διδάξουν τους άλλους, αν ήθελαν. Έτσι, στη δεκαετία του '60 η τέχνη και η τεχνική του παιχνιδιού της χαλυβουργίας σχεδόν χάθηκαν".

Ηλεκτρική κιθάρα Lap και κονσόλα χάλυβα

Η ίδια η μορφή της τέχνης έχει δει πολλές παραλλαγές και εξελίξεις στη σχετικά μικρή διάρκεια ζωής της.

Όπως εξηγεί ο Randy Lewis στην κιθάρα του Steel - Μια σύντομη ιστορία: «Με την εισαγωγή της ενίσχυσης στα 30's, η χαλύβδινη κιθάρα (όπως η ισπανική κιθάρα) κέρδισε pickups και έγινε η κιθάρα ηλεκτρικού χάλυβα.

"Δεδομένου ότι ένα ακουστικό σώμα δεν ήταν πλέον απαραίτητο και προκάλεσε πραγματικά προβλήματα ανάδρασης, η χαλύβδινη κιθάρα απέκτησε γρήγορα ένα συμπαγές σώμα και έγινε ο πρώτος πραγματικός ατσάλινος γύρος".

"Δεν υπάρχει κανένας κανονικός συντονισμός για τη χαλύβδινη κιθάρα και ο στερεός ηλεκτρικός χάλυβας του σώματος επέτρεψε την κατασκευή οργάνων με δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις λαιμούς, καθένας διαφορετικά συντονισμένος.

"Οι πολλαπλοί λαιμοί που έγιναν κρατώντας το όργανο στον αγκώνα σχεδόν αδύνατο και προστέθηκαν τα πόδια, κάνοντας τα πρώτα όργανα της κονσόλας, αν και μερικές κονσόλες μονού λαιμού έπαιζαν ήδη" steelers "που προτιμούσαν να σταθούν.

"Την ίδια στιγμή, ο χάλυβας πήρε δύο ακόμα χορδές (υπήρχαν μερικοί επτά χαλκοσωλήνες χάλυβα) και μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου η διπλή λωρίδα οκτώ κονσόλα χορδών ήταν αρκετά πρότυπη, αν και ακόμη και σήμερα υπάρχουν ακόμα πολλοί παίκτες που προτιμούν ένα ενιαίο λαιμό έξι ή οκτώ, ειδικά στη μουσική της Χαβάης και της Western Swing. "

Ηλεκτρική κιθάρα από πεντάλ χάλυβα

Στις αρχές της δεκαετίας του '50 αρκετοί παίκτες άρχισαν να πειραματίζονται με την προσθήκη πεντάλ που έθεταν το χέρι μιας χορδή και το 1953,

Ο Bud Isaacs ήταν ο πρώτος παίκτης που χρησιμοποίησε μια κιθάρα από πεντάλ χάλυβα σε μία ηχογραφημένη καταγραφή: "Αργά" από τον Webb Pierce. Ο ήχος έσπευσε γρήγορα και αρκετοί παίκτες χάλυβα μετατράπηκαν σε παίζοντας τον "ήχο πεντάλ".

Με τα χρόνια ο ήχος της χαλυβουργίας της Χαβάης έχει βρει το δρόμο της σε πολλές μορφές αμερικανικής και παγκόσμιας μουσικής, όπως blues, hillbilly, country και δυτική μουσική, ροκ και pop και μουσική της Αφρικής και της Ινδίας.