Μια αναθεώρηση των παλαιών οδικών περιηγήσεων, ένα Xinjiang και Silk Road Tours Οργανισμός Κρατήσεων

Εισαγωγή

Είχα την καρτέλα των παλαιών οδοιπορικών περιηγήσεων του κ. Abdul Wahab στον οδηγό του Silk Road εδώ και πολλά χρόνια. Μια φίλη μου είχε χρησιμοποιήσει την εταιρεία για να οργανώσει το ταξίδι της στο Xinjiang και συνέστησε ιδιαίτερα την υπηρεσία για τοπικούς ξεναγούς και καλή τοπική γνώση. Όταν τελικά αποφασίσαμε το ταξίδι μας στο Xinjiang το χειμώνα του 2015, έσκαψα την κάρτα. Όπως σχεδιάσαμε, διάβασα το ηλεκτρονικό βιβλίο του Xinjiang του Josh Summers : Ένας οδηγός ταξιδιώτη στην Άπω Ανατολή της Κίνας και συνέστησε επίσης την Old Road Tours.

Έτσι δεν έψαξα περισσότερο όταν ξεκινήσαμε να κανονίσουμε το ταξίδι μας στο Xinjiang.

Παλιά Υπηρεσία Οδικών Εκδρομών

Ο ίδιος ο οργανισμός διοικείται από τον κ. Abdul Wahab και τους αδελφούς του στο Kashgar. Όλοι έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο και ειδικεύονται σε πολλές γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, μανδαρίνια και ουγιούρ. Είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση των επισκεπτών για την ομορφιά του πολιτισμού Uyghur και ως εκ τούτου μπορείτε να εξασφαλίσετε μια "αυθεντική" εμπειρία όταν χρησιμοποιείτε τον οργανισμό.

Είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον κ. Wahab και την οικογένειά του. Ελπίζω ότι τα παιδιά μου θα μπορούσαν να αλληλεπιδρούν με παιδιά Uyghur με την επίσκεψη σε ένα σχολείο ή κάτι παρόμοιο, αλλά ταξιδεύαμε για σχολικές διακοπές. Αλλά γνωρίζοντας την επιθυμία μου για τα παιδιά μας να έχουν μια πλούσια εμπειρία, ο κ. Wahab μας προσκάλεσε όλους στο σπίτι του για ένα παραδοσιακό δείπνο της Ουιγούρ. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό για εμάς. Τα παιδιά μας έπαιξαν πραγματικά ευτυχώς μαζί και είχαμε πολύ χρόνο να συζητήσουμε με τον κ. Wahab, τη σύζυγό του και την εκτεταμένη οικογένειά του και να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή στο Kashgar.

Αποφασίζοντας το δρομολόγιο

Συνήθως, όταν προσλαμβάνετε ταξιδιωτικό πράκτορα στην Κίνα, συζητάτε για εβδομάδες (τουλάχιστον, αν όχι μήνες) το δρομολόγιο σας και αφού ολοκληρώσετε την εκκαθάριση, υπογράφετε σύμβαση και κάνετε κατάθεση. Αυτή ήταν η περίπτωση των Old Road Tours.

Ξεκινήσαμε συζητήσεις για το δρομολόγιο μας τον Μάιο για το ταξίδι μας τον Οκτώβριο του 2015.

Υπήρχε πολλή μπροστά και πίσω. Ενώ είχαμε τις ημερομηνίες μας καρφωμένες κάτω, δεν ήμασταν σίγουροι από πού να αρχίσουμε και να τελειώσουμε το ταξίδι μας ή πού να μείνουμε. Καταλήξαμε να κόψουμε ένα ολόκληρο τμήμα του ταξιδιού (θέλαμε να πάμε στο Hotan στο νότιο Xinjiang) αφού καταλάβαμε καλύτερα τις αποστάσεις και καταλήξαμε με το Kashgar και την εθνική οδό Karakoram για το πρώτο μέρος του ταξιδιού και στη συνέχεια Urumqi και Turpan για το δεύτερο μέρος του ταξιδιού.

Ήταν δύσκολο να κάνουμε την απόφαση να κόψουμε ένα ολόκληρο τμήμα αλλά ταξιδεύαμε με παιδιά και με μεγάλες αποστάσεις αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο να επικεντρωθούμε σε δύο μέρη αντί να σπαταλάμε ολόκληρες ημέρες ταξιδιού απλώς να πούμε ότι είμαστε σε ένα άλλο μέρος . (Θα χρειαστώ ένα δεύτερο ταξίδι!)

Κράτηση

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να αφήσετε τα πάντα στην ομάδα του Αμπντούλ και θα κάνουν συστάσεις και μπορείτε να ακολουθήσετε. Ή αν είστε σαν εμένα, έκανα την έρευνά μου εκ των προτέρων και χρειάστηκα μόνο για να με βοηθήσουν να καταλάβω πώς να βλέπω καλύτερα τα πάντα στη λίστα μου και πώς καλύτερα να τα βάλω όλα μαζί. Είχα ήδη ερευνήσει ξενοδοχεία, επίσης, αν και ήθελα να ακούσω τις συστάσεις τους. Έτσι με την κράτηση, μπορείτε να είστε ως hands-on ή hands-off όπως είστε άνετοι με.

Μόλις ολοκληρώσαμε τη διαδρομή, η ομάδα του Αμπντούλ έκανε προτάσεις ξενοδοχείου.

Σε αυτό το σημείο είχαμε κάποια περιθώρια για τις αίθουσες (συνιστούσαν δύο δωμάτια ανά οικογένεια, αλλά αποφασίσαμε, καθώς τα παιδιά μας είναι πολύ μικρά, ότι ένα δωμάτιο ανά οικογένεια με επιπλέον κρεβάτια θα ήταν εντάξει). Οι συστάσεις για τις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες αντιστοιχούσαν σε γενικές γραμμές με την έρευνά μου, γι 'αυτό τους είχαμε κλείσει τα ξενοδοχεία, υποθέτοντας ότι θα είχαν καλύτερη τιμή ως ταξιδιωτική εταιρεία.

Πληρωμή

Αφού έγιναν και συμφωνήθηκαν όλες οι κρατήσεις, καταθέσαμε προκαταβολή 50%. Αυτή είναι μια γενικώς αποδεκτή πρακτική (ορισμένοι πράκτορες απαιτούν προκαταβολή, μερικοί απαιτούν πλήρη πληρωμή). Η τελική πληρωμή οφείλεται μόλις φτάσαμε.

Έκανα το λάθος να προγραμματίσω να πληρώσω την τελική πληρωμή σε μετρητά κατά την άφιξη για να αποφύγω το 1% του τέλους στις συναλλαγές με κάρτα, αλλά αυτό ήταν λάθος. Η απόκτηση αρκετών μετρητών από τα ΑΤΜ στο Kashgar δεν ήταν εύκολη. Σας συμβουλεύω να πληρώσετε με τραπεζική μεταφορά εκ των προτέρων το ταξίδι σας ή με την κάρτα κατά την άφιξη.

Οδηγοί παλαιών οδικών εκδρομών

Είχαμε δύο διαφορετικούς οδηγούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Ο Ali, ένας ντόπιος του Kashgar, μας συναντήθηκε στο Kashgar και ήταν ο οδηγός μας σε όλο το ταξίδι μας στην περιοχή. Ο Ahmed, από το Urumqi, ήταν ο οδηγός μας για το Urumqi και το Turpan.

Όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τοπικούς πράκτορες για οπουδήποτε πηγαίνω γιατί προσφέρουν τοπική εμπειρογνωμοσύνη. Οι μεγάλες εταιρείες που εδρεύουν σε μεγάλες πόλεις που προσφέρουν εκδρομές σε όλη την Κίνα μπορούν φυσικά να είναι πολύ καλές και έχω χρησιμοποιήσει πολλούς, αλλά δεν έχουν την ίδια αφοσίωση που έχει μια τοπική υπηρεσία. Αυτό που πραγματικά μου άρεσε για τους οδηγούς του Old Road Tours είναι πόσο καλά αισθανόμαστε ότι μας προσέφεραν. Φυσικά, η δουλειά τους είναι να μας οδηγήσουν με βάση το δρομολόγιο. Αλλά υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου οι συνθήκες μας οδήγησαν να ζητήσουμε μια αλλαγή στο δρομολόγιο και τόσο ο Ali όσο και ο Ahmed δεν ήταν μόνο δεκτικοί σε αυτές τις αλλαγές, τους συνέστησαν σε ορισμένες περιπτώσεις, καθιστώντας την περιήγησή μας ακόμα πιο ευχάριστη.

Και οι δύο οδηγοί είναι Uyghur και χαιρέτισαν τα ερωτήματά μας και το ενδιαφέρον για την κουλτούρα τους. Αισθανθήκαμε ότι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να μας δείξουν τα σημαντικότερα σημεία των περιοχών τους αντίστοιχα. Ως παράδειγμα των απρογραμμάτιστων εκπλήξεων που κάνουν μια καλή περιήγηση αξέχαστη, στο δρόμο για το μουσείο Turpan, ο Ahmed μας τηλεφώνησε σε όλη την οδό όπου ένας πωλητής έκανε φρέσκα αρνάκια. Μαγειρεμένα μέσα σε ένα μεγάλο φούρνο παρόμοιο με ένα tandoor, οι ζυμαρικά ήταν έτοιμοι να είναι έτοιμοι και ένα μεγάλο πλήθος είχε συγκεντρωθεί.

Ο Αχμέτ του είπε ότι ο μάγειρας ήταν ένας παλιός φίλος και ήταν σε θέση να προμηθευτεί μερικές από τις ζύμες για να δοκιμάσουμε. Όλοι είμαστε απρόθυμοι λέγοντας ότι όλοι μπορούμε να μοιραστούμε μερικούς από εμάς. Αλλά μετά από να καταβροχθίσει τους λίγους, ο Ahmed ευτυχώς διακινδύνευσε την οργή του κόσμου που περιμένει να μας φτάσει περισσότερο. Κρατώντας στον τραγανό πρωινό ήλιο σε μια γωνιά του δρόμου που τρώει νόστιμα κουλουράκια με ένα πλήθος ντόπιων είναι ίσως ένα από τα πράγματα που θα θυμόμαστε όλοι περισσότερο για το Turpan. Και αυτό δεν θα συνέβαινε αν ο Ahmed δεν είχε αποφασίσει να καθυστερήσει την είσοδο στο μουσείο.

Παλιά οδικές εκδρομές - Τιμολόγηση

Δεν έκανα πολλά συγκρίσιμα ψώνια με αυτήν την αντιπροσωπεία. Επειδή συστήνεται ιδιαίτερα και συνάντησαν το πρότυπο τοπικού πρακτορείου, αισθανόμασταν άνετα να τις χρησιμοποιήσουμε. Έκανα σύγκριση της τιμολογιακής τιμής τους σε άλλες παρόμοιες περιηγήσεις που έκανα και έβρισκα περίπου συμβατή.

Ενώ είναι κοινός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους συγγραφείς να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες, αυτή η κριτική βασίζεται στην εμπειρία του συγγραφέα χωρίς έκπτωση, με δικά του έξοδα.

Παλιά Επαφή Οδοιπορικών

Σίγουρα θα συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε Old Road Tours για την επίσκεψη στο Xinjiang.