Γρήγορα γεγονότα για το Pan

Το Lusty Pan μιλάει για την άγρια ​​φύση μας

Ο Πάνος, ο κέρατος και ο καυτός - γούνινος μικρός μισός αιγύπτιος θεός της ελληνικής μυθολογίας, μιλάει σε τέτοια βασικά ένστικτα και έχει τόσα πολλά ονόματα και ιδιότητες που είναι ίσως ένας από τους αρχαιότερους Έλληνες θεούς - ίσως μάλιστα πριν από την ελληνική θρησκεία όπως νομίζουμε από αυτό.

Στην Κλασική Μυθολογία, είναι ο αρχικός κακός αγόρι. Παρακολουθεί τα κοπάδια, τα δάση, τα βουνά και όλα τα άγρια ​​πράγματα. Μοιράζεται αυτή την όψη με τον Απόλλωνα.

Αλλά, επίσης, με τον Απόλλωνα, μοιράζεται μια γεύση για να κυνηγάει και να καταστρέφει τις κορίτσια - συνήθως ξύλινες νύμφες.

Δύο από τις πιο διάσημες ιστορίες γι 'αυτόν υποδηλώνουν ότι, όπως και ο Byron, ήταν «τρελός, κακός και επικίνδυνος να ξέρει»:

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε επίσης να είναι ευγενής και ευγενής. Λέγεται ότι μίλησε για την ψυχή από την αυτοκτονία πάνω από την ματαιωμένη αγάπη της για τον θεό Έρωτα.

Τα πιο κοινά χαρακτηριστικά του Pan

Εκτός από τα κέρατα κατσίκας και τα γούνινα κορδόνια του, μεταφέρει συνήθως το κανάλι του, σε πίνακες, γλυπτά και αρχαίες αναπαραστάσεις, συχνά δείχνει να παίζει.

Τα βασικά του πλεονεκτήματα - αυτός είναι ένας λαμπρός και ικανός μουσικός - είναι σχεδόν τα ίδια με τις κύριες αδυναμίες του - είναι λαμπρός και του αρέσει η δυνατή μουσική. Στην πραγματικότητα, του αρέσει δυνατός, χαοτικός θόρυβος εν γένει.

Η άτακτη πλευρά του μπορεί να μετατραπεί πολύ σκούρα σε μια στιγμή. Μπορεί να προκαλέσει «πανικό», έναν ανόητο φόβο ή οργή, μερικές φορές με τη σειρά της θεάς Rhea. Λέγεται ότι η παρουσία του έκανε τους άντρες να πανικοβάλλονται όταν διασχίζουν τα σκοτεινά, μοναχικά δάση. Και δεν ήταν αντίθετο να σκίσει τους ανθρώπους χωριστά μερικές φορές.

Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε στην περιοχή του, ίσως να έχετε παρατηρήσει τη μυρωδιά του ελαφρώς μυκήτων ή κατσίκας.

Η προέλευση του Παν

Pan είναι συνήθως λέγεται ότι είναι ο γιος του Ερμή και Dryope, μια δέντρο-νύμφη. Στην αρχαιότητα συνδέθηκε με την Αρκαδία, ένα όμορφο αλλά άγριο μέρος της Ελλάδας. Ακόμα και σήμερα, η Αρκαδία, στην κεντρική Πελοπόννησο, είναι ένα ρουστίκ και ελαφρώς κατοικημένο τμήμα της χώρας.

Το όνομα Pan είναι επίσης ένα ελληνικό πρόθεμα που σημαίνει "όλα" και, σε μια στιγμή, ο Παν μπορεί να ήταν ένα πολύ ισχυρότερο, ολόσωμο σχήμα. Λιγότερο γνωστές ιστορίες του δίνουν τις δυνάμεις του ως θεός της θάλασσας με το επίθετο Ααλιπλάνκτος. Θεωρείται επίσης θεραπευτής επιδημιών μέσω θεραπειών που αποκαλύπτονται στα όνειρα και θεού μαντείου. Αυτές οι πολλές ιδιότητες υποδηλώνουν πολύ αρχαία, πρωτο-ινδοευρωπαϊκή προέλευση.

Ορισμένοι από αυτούς, όπως ο θεός του θεού της θάλασσας, μάλλον μπερδεύτηκαν τους Κλασικούς Έλληνες συγγραφείς, υποδεικνύοντας και πάλι ότι η αρχική του παράδοση ήταν τόσο αρχαία που ξεχάστηκε από τους κλασικούς χρόνους.

Ναοί του Παν

Ως ρουστίκ θεός των άγριων τόπων, ο Παν είχε πολλά ιερά αλλά δεν ήταν σε κτίρια. Αντ 'αυτού ήταν πιθανώς σε σπηλιές και σπηλιές. Κάποιοι αρχαίοι συγγραφείς ανέφεραν ναούς και βωμούς στην Αρκαδία, αλλά οι τόποι αυτοί δεν υπάρχουν πλέον και επομένως δεν μπορούν να ελεγχθούν. Υπάρχει μια παράδοση των ερειπίων ενός ναού του Pan που βρίσκεται κοντά στην πηγή του ποταμού Νέδα στη βάση του όρους Λυκαίων, στη δυτική Πελοπόννησο. Αυτή η κοιλάδα του ποταμού έχει μια παραμυθένια ποιότητα και έχει από καιρό συνδέεται με μύθους και αρχαίες ιστορίες. Αλλά η σύνδεση με ένα ναό αφιερωμένο στον Παν είναι μάλλον πιο φανταστικό και ρομαντικό από το αληθινό.