Άνοιξη στην Ελλάδα

Απολαύστε την αρπαγή μιας ελληνικής πηγής

Την άνοιξη, η Ελλάδα θα εγκατασταθεί σε δύο μήνες με πολύ καιρό, ελαφρύ πλήθος και χαμηλότερες τιμές.

Πολλά από τα νησιά μόλις ξυπνούν μετά τον άνεμο χειμώνα, και θα δείτε το πνεύμα αυτών των τόπων πολύ καλύτερα από τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν σκεφτήκατε ποτέ ένα ταξίδι στην Ελλάδα, κάντε το τώρα.

Τα ανοιξιάτικα γεγονότα περιλαμβάνουν το Ορθόδοξο Πάσχα, το οποίο γιορτάζεται έντονα στην Ελλάδα. Ελέγξτε εδώ για τις ημερομηνίες του Πάσχα .

Σημειώστε ότι - οι μεγάλες γιορτές θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο, αφήνοντας το Πάσχα σχετικά ήσυχο, με την Δευτέρα του Πάσχα μια ημέρα ανάκαμψης για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Να περιμένετε να κλείνουν οι τράπεζες, τα κρατικά γραφεία και τα καταστήματα (ή, στην περίπτωση καταστημάτων, να κρατούν μικρότερες ώρες) καθ 'όλη αυτή την τετραήμερη περίοδο.

Οι εορτασμοί του Πάσχα είναι συχνά φωτιές. Μια πομπή στο φεγγάρι ξετυλίγει τον λόφο Λυκαβηττό στην Αθήνα νωρίς την Κυριακή το πρωί. Τα πυροτεχνήματα στα μεσάνυχτα του Σαββάτου υποδέχονται την ανάσταση του Χριστού σε πολλά άλλα μέρη. Στην Κρήτη, ο μακρόχρονος ανεπίσημος νικητής του αγώνα πυροτεχνημάτων είναι ο Άγιος Νικόλαος, αλλά πρόσφατα η Χερσόνησος δείχνει σημάδια ότι προσπαθεί να πάρει εκείνη την τιμή.

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της ελληνορθόδοξης χρονιάς και ο εορτασμός είναι πολύ πιο σημαντικός για τους περισσότερους Έλληνες παρά τα Χριστούγεννα. Τα πλεονεκτήματα για τον ταξιδιώτη περιλαμβάνουν πολύχρωμη γοητεία σε κυριολεκτικά κάθε ορθόδοξη εκκλησία στην Ελλάδα. τα δευτερόλεπτα περιλαμβάνουν κλειστά αξιοθέατα, χαμηλό προσωπικό και γενικά λιγότερο προσεγμένη εξυπηρέτηση τις ημέρες που προηγούνται και μετά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Το νησί των Κυθήρων, που κάποτε ήταν το σπίτι της Αφροδίτης , σηματοδοτεί τη δεύτερη μέρα του Πάσχα με την έναρξη ενός 25 ημερών ταξιδιού του αγάλματος της Μαρίας Μυτιδιώτισσας μέσα από τα χωριά του νησιού. Η Φολέγανδρος έχει ένα μικρότερο φεστιβάλ αφιερωμένο επίσης στην Παναγία, της οποίας η εικόνα απολαμβάνει μια βόλτα στον κόλπο και επισκέψεις σε πολλά χωριά.

Εάν έχετε την τύχη να συμμετάσχετε στις εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, περιμένετε νόστιμο ψητό αρνί, ειδικά ψωμιά Πασχαλινής ψωμί φρέσκο ​​και πολλά άλλα τρόφιμα για να απολαύσετε. Η βαφή αυγών του Πάσχα είναι δημοφιλής, με έντονα κόκκινα αυγά να ανταλλάσσονται ως δώρα.

Σε ολόκληρο τον Απρίλιο και τον Μάιο, τα αγριολούλουδα της άνοιξης θα είναι σε άνθηση, φωτίζοντας δρόμους και οινοπνευματώδη ποτά. Κρατήστε ένα μάτι έξω για πιτσιλιές χρώματος καθώς περιπλανηθείτε στα ελληνικά byways.

Στις 18 Μαΐου, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων παρέχει δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία της Ελλάδας.

Το ταξίδι με πλοίο στα νησιά μπορεί να είναι ακόμα άβολο λόγω των ανέμων, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι ευχάριστος, με τις θερμοκρασίες στη δεκαετία του '60 στα περισσότερα μέρη, αν και πιο ψυχρά σε υψηλότερα υψόμετρα. Τα αγριολούλουδα χρειάζονται κάποια βροχή, οπότε κρατήστε μια ομπρέλα βολική για να αντιμετωπίσετε τα ντους και απολαύστε μια όμορφη πηγή στην Ελλάδα.