Πλοήγηση στο Αεροδρόμιο Αθηνών στα Σπάτα

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στα Σπάτα είναι το αεροδρόμιο πύλης για το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Αν πετάτε προς ή γύρω από την Ελλάδα, πιθανότατα θα περάσετε από το αεροδρόμιο της Αθήνας σε κάποιο σημείο. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συχνά συντομεύεται ως AIA, αλλά ο πραγματικός κωδικός αεροδρομίου είναι ATH. Χρησιμοποιήστε το ATH αν ψάχνετε για πτήσεις εντός ή εκτός της Αθήνας.

Διαβάστε τα Σημεία

Αν φτάνετε στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να περάσετε στη συνέχεια στην Αθήνα, ξέρετε το τρυπάνι - παραλάβετε τις αποσκευές σας κατά την αποσκευή αποσκευών και στη συνέχεια βγείτε για να βρείτε τη μεταφορά στο έδαφος.

Ωστόσο, εάν κάνετε σύνδεση σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, πρέπει να είστε προσεκτικοί για τα σήματα που σας καθοδηγούν στις εγχώριες αναχωρήσεις. Διαφορετικά, θα σώσει μαζί με το πλήθος στο δρόμο για να συνδεθείτε με διάφορες επιλογές μεταφοράς. Αν έχετε αποσκευές, θα πρέπει να πάτε στην περιοχή αποσκευών, να βγάλετε τις τσάντες σας και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τα βήματά σας για να μπείτε στο σωστό σημείο του αεροδρομίου για την πτήση που συνδέετε .

Βρείτε τη γραμμή σας

Αν ταξιδεύετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιοδήποτε άλλο κράτος εκτός ΕΕ, ενδέχεται εσφαλμένα να κατευθυνθείτε στις γραμμές "ΕΕ" για είσοδο. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες στην Ελλάδα προέρχονται από την ΕΕ, επομένως αυτό είναι ένα φυσικό λάθος, αν και μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι εισάγετε τη γραμμή "εκτός ΕΕ". Και αν είστε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είστε από ένα έθνος "Σένγκεν", οπότε βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε και αυτή την επιλογή γραμμής.

Προετοιμάσου

Είτε πρόκειται για τα μοναδικά σύμβολα που χρησιμοποιούνται για ανελκυστήρες, έχοντας τη σωστή αλλαγή για ένα καλάθι αποσκευών ή γνωρίζοντας εκ των προτέρων την κατάσταση τουαλέτας του αεροδρομίου, προετοιμάζοντας όταν προσγειωθείτε στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορεί να ανακουφίσει κάποιο από το άγχος ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Κάποιοι ταξιδιώτες έχουν αναφέρει ότι μπερδεύονται από τις πινακίδες ανελκυστήρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών. Ένα σύμβολο (το οποίο δεν βρίσκεται δίπλα στον ανελκυστήρα) είναι ένα ανεστραμμένο κουτί με εικόνα ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με βέλη πάνω από τα κεφάλια τους. Για να προσθέσετε τη σύγχυση, αυτό το σύμβολο δεν επαναλαμβάνεται στην περιοχή που κρατά τους ανελκυστήρες και οι ανελκυστήρες δεν είναι ορατοί από τις πόρτες.

Το σύμβολο στο ασανσέρ δείχνει ένα κομμάτι αποσκευών σε ένα καλάθι.

Εάν αποφασίσετε να πάρετε την κυλιόμενη σκάλα, μην ανησυχείτε ότι είναι εκτός λειτουργίας - ότι η σκάλισμα που στέκεται ακόμα θα ξεκινήσει καθώς πλησιάζετε. είναι κάπως ανησυχητικό, αλλά εξοικονομώντας ενέργεια!

Αν έχετε πολλά κομμάτια αποσκευών, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα καλάθι αποσκευών. Αλλά να γνωρίζετε ότι ο διανομέας καλαθιού αποσκευών διαρκεί μόνο Ευρώ. Εάν δεν έχετε ανταλλάξει ένα μικρό χρηματικό ποσό εν ευθέτω χρόνω - κάτι που συνιστάται - υπάρχουν μηχανές που βρίσκονται κοντά, τα οποία θα μετατρέπουν τα διάφορα νομίσματα σε ευρώ. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι το καλάθι αποσκευών δεν θα κινηθεί αν δεν πιέσετε σταθερά τη λαβή.

Επίσης, για ένα τεράστιο, σύγχρονο αεροδρόμιο, οι τουαλέτες είναι περίεργα σύντομα. Αν μισείτε με τουαλέτες του αεροπλάνου, αυτή είναι μια φορά που ίσως θελήσετε να κάνετε μια εξαίρεση πριν προσγειωθείτε, καθώς υπάρχουν πολύ λίγες τουαλέτες στις οποίες απογοητεύεστε και στην απαίτηση αποσκευών. Είναι επίσης σπάνια στην εμπορική περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και στις πύλες αναχωρήσεων πτήσεων.

Σκοτώστε κάποια στιγμή

Εάν έχετε μια στάση μεταξύ πτήσεων ή περιμένετε να αναχωρήσει η πτήση σας, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η περιοχή αναψυχής είναι πανέμορφη, με μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων, μαγαζιά, φαρμακεία και καταστήματα ειδικών ειδών διατροφής, εκτός από καταστήματα ειδών ένδυσης και εστιατόρια τύπου food court.

Το μοναδικό κλειστό καθιστικό εστιατόριο βρίσκεται στον επάνω όροφο, δίπλα στο McDonald's και είναι συνήθως άδειο. Υπάρχουν συχνά φυλλάδια κουπονιών που εκδίδονται με κουπόνι έκπτωσης για το δικαστήριο τροφίμων, το οποίο θα σας εξοικονομήσει μερικά ευρώ.

Στα καταστήματα, κρατήστε ένα μάτι ανοικτό για την εκτεταμένη συλλογή κρασιών, συμπεριλαμβανομένης της αρχαίας ελληνικής ρετσίνας. Απλά θυμηθείτε ότι οι φιάλες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ελεγμένες αποσκευές.

Στο περίπτερο των αφίξεων, το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού αξίζει επίσης να σταματήσει για να πάρει δωρεάν χάρτες και ταξιδιωτικά φυλλάδια σε διάφορες γλώσσες. Η πόλη της Αθήνας διαθέτει παρόμοιο περίπτερο κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, στελεχωμένη με φιλικούς και εξυπηρετικούς ντόπιους Έλληνες.

Το πιστεύετε ή όχι, υπάρχει πραγματικά ένα μουσείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Δεν μπορεί να σας πάρει πολύς χρόνος για να περάσετε, αλλά είναι ένας ενδιαφέροντος τρόπος να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη νεκρή ώρα.

Υπάρχουν επίσης ωραία κομμάτια μουσείου που εμφανίζονται λίγο έξω από τις πόρτες του αεροδρομίου.

Μείνετε κοντά

Εάν η διαδρομή ταξιδιού σας απαιτεί να βρείτε καταλύματα κοντά στο αεροδρόμιο, μπορείτε να θελήσετε να ελέγξετε έξω αυτά τα ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση . Το Sofitel Airport Hotel είναι στην πραγματικότητα στο αεροδρόμιο και ως εκ τούτου προσφέρει εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση με τα πόδια. Το Holiday Inn, το ξενοδοχείο και τα διαμερίσματα του Peri και το Armonia Hotel απαιτούν μια σύντομη διαδρομή (η οποία είναι συχνά δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο από το ξενοδοχείο).

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες είναι ότι οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή του αεροδρομίου είναι περιορισμένες και τα επόμενα πλησιέστερα ξενοδοχεία πλήρους εξυπηρέτησης είναι περίπου μισή ώρα μακριά στη Βουλιαγμένη. Οι αξιοθαύμαχοι ταξιδιώτες επωφελούνται επίσης από τα ξενοδοχεία στο κοντινό Brauron (Βραυρώνα), μια όμορφη περιοχή που διαθέτει έναν εξαιρετικό ναό της Αρτέμιδος, τα οινοποιεία και τα ιαματικά λουτρά.

Κολλημένος με ένα πέρασμα που είναι πολύ μικρό για να εγγυηθεί ένα ξενοδοχείο, αλλά πολύ καιρό για να πάει χωρίς ύπνο; Μπορεί να είστε στην τύχη - είδος. Υπάρχουν μερικές κρυφές τοποθεσίες που είναι ιδανικές για ύπνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών .

Επιλέξτε την διαδρομή σας

Μόλις ανακτήσετε τις αποσκευές σας και περάσετε από το τελωνείο, ήρθε η ώρα να φύγετε από το αεροδρόμιο. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς;

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος εξυπηρετεί απευθείας το αεροδρόμιο, ενώ η γραμμή 3 του μετρό κατευθύνεται προς και από το αεροδρόμιο. Μπορεί να ακούγεται άνετα, αλλά να γνωρίζετε ότι το μετρό δεν λειτουργεί από το αεροδρόμιο μεταξύ περίπου 11 μ.μ. και 6 π.μ. Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο αν ταξιδεύετε με πολλές αποσκευές, καθώς είναι δύσκολο να διαχειριστείτε τον προαστιακό σιδηρόδρομο από τότε πολλοί σταθμοί έχουν πολλά βήματα και οι ανελκυστήρες δεν είναι πάντοτε προσβάσιμοι.

Πολλές τσάντες μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να ελιχτούν στα κανονικά λεωφορεία, αλλά αν είστε ελαφρύς συσκευαστής, ίσως θελήσετε να ελέγξετε την υπηρεσία λεωφορείων του αεροδρομίου της Αθήνας. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια λιμουζίνα προς ή από το αεροδρόμιο. για ομάδες τεσσάρων ή περισσότερων, αυτό μπορεί πραγματικά να εξοικονομήσει χρήματα ή απλά αξίζει την άνεση.

Γνωρίστε τα πράγματά σας

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στα Σπάτα είναι γνωστός και ως αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος. Επίσης, μερικές φορές ονομάζεται Spata ή Spada. Ο κωδικός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών είναι ATH.