2018 Βασικός οδηγός για το Φεστιβάλ Madurai Chithirai

Ουρανό γάμο του Λόρδου Shiva και της θεάς Meenakshi

Το φεστιβάλ Chithirai δύο εβδομάδων είναι ένας από τους μεγαλύτερους εορτασμούς στο Madurai. Επαναλαμβάνει τον γάμο του Λόρδου Sundareswarar (Λόρδος Shiva) και της Θεάς Meenakshi (αδελφή του Λόρδου Vishnu).

Παραδοσιακά, ο Λόρδος Vishnu έχει ψηλά καστών, ενώ ο Λόρδος Shiva λατρεύεται από εκείνους των κατώτερων καστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γάμος του Meenakshi με τον Λόρδο Shiva ενώνει ανθρώπους από όλες τις κάστες, γεμίζοντας έτσι το κενό της κάστας.

Πότε είναι το Φεστιβάλ;

Ξεκινάει την πέμπτη ημέρα του φωτεινού μισού του Χιτράι του Ταμίλ (Απρίλιος / Μάιος στο αγγλικό ημερολόγιο). Το 2018, οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ Chithirai είναι από τις 18 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.

Πού βρίσκεται;

Στο ναό Meenakshi στο Madurai, Tamil Nadu . Οι παρελάσεις πραγματοποιούνται στους δρόμους γύρω από το ναό (γνωστοί ως δρόμοι Μασί).

Πώς γιορτάζεται;

Το φεστιβάλ αρχίζει με τελετή ανύψωσης σημαίας. Ωστόσο, οι σημαντικότεροι εορτασμοί συμβαίνουν προς το τέλος του φεστιβάλ. Μετά τον ουράνιο γάμο, η θέση μετατοπίζεται στο ναό Kallazhagar (γνωστός επίσης ως Azhagar / Alagar Kovil) στους Azhagar / Alagar Hills κοντά στο Madurai, όπου ο Λόρδος Vishnu προεδρεύει ως ο μεγαλύτερος αδελφός Azhagar του Meenakshi (επίσης γνωστός ως Λόρδος Kallazhagar).

Ο θρύλος λέει ότι ο Λόρδος Kallazhagar ταξίδεψε σε ένα χρυσό άλογο για να συμμετάσχει στον ουράνιο γάμο της αδελφής του Meenakshi. Δυστυχώς, καθυστερεί και χάνει τον γάμο.

Ο Meenakshi και ο Λόρδος Shiva έρχονται στον ποταμό Vaigai, όπου έφτασε, για να προσπαθήσουν να τον ανακουφίσουν. Ωστόσο, με τη μανία του μπαίνει στον ποταμό για να τους δώσει τα δώρα του, μετά πηγαίνει πίσω στο σπίτι χωρίς να επισκεφθεί το Madurai. Ένα από τα μεγαλύτερα γυαλιά του Φεστιβάλ Χιθίρα είναι αυτή η πομπή, ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Λόρδος Καλλατζάγκαρ εισέρχεται στον ποταμό.

Το 2018, οι σημαντικότερες ημερομηνίες είναι:

Παρακολουθώντας τον ουράνιο γάμο

Ο γάμος αρχίζει γύρω στις 9 π.μ. και κρατιέται σε μια λουλούδια που έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ναού. Έως και 6.000 πιστούς προσφέρονται δωρεάν, μέσω του νότιου πύργου του ναού. Εναλλακτικά, οι απόγονοι μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια διαφόρων ονομαστικών αξιών (200 ρουπίες και 500 ρουπίες) για είσοδο μέσω των βόρειων και δυτικών πύργων. Αυτά τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα του ναού ή προσωπικά στο Birla Vishram στην οδό West Chithirai.

Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για ξένους τουρίστες για να δουν τον ουρανό γάμο και το φεστιβάλ αυτοκινήτων την επόμενη μέρα, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών χώρων προβολής.

Ένας εκπρόσωπος του Τμήματος Τουρισμού του Tamil Nadu συνοδεύει τους ξένους από το τουριστικό γραφείο στους χώρους κάθε μέρα. Το γραφείο βρίσκεται στην οδό 1 West Veli, Madural. Πηγαίνετε εκεί ή επικοινωνήστε μαζί τους στο (0452) 2334757 για περισσότερες πληροφορίες.

Μετά το γάμο, πραγματοποιείται ένα μεγάλο γλέντι στο Ανώτατο Γυμνάσιο της Sethupathy.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Chithirai είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε την τοπική ζωή στο Madurai και να δείτε ένα παραδοσιακό τελετουργικό Hindu wedding. Προσελκύει τεράστια πλήθη ανθρώπων, οι οποίοι συρρέουν στο Madurai από τις γύρω περιοχές. Το φεστιβάλ γιορτάζεται με πολύ ενθουσιασμό και διαφημιστική εκστρατεία - με τον ενθουσιασμό ενός πραγματικού γάμου. Οι εορτασμοί επεκτείνονται σε όλη την πόλη, και οι δρόμοι πλημμυρίζουν με τους λάτρεις.

Επιπλέον, μια ετήσια έκθεση Chithirai διοργανώνεται από την κυβέρνηση στο Tamukkam Grounds, στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Πηγαίνετε εκεί για να απολαύσετε μια διασκεδαστική τοπική έκθεση, γεμάτη με ρόδες.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

Περισσότερες πληροφορίες

Εκείνοι που μπορούν να διαβάσουν το Ταμίλ μπορούν να κατεβάσουν και να δουν την επίσημη πρόσκληση στο φεστιβάλ εδώ .

Επισκεφτείτε το Madurai για το φεστιβάλ; Δείτε αυτά τα κορυφαία αξιοθέατα στο Madurai.