2018 Φεστιβάλ Diwali στην Ινδία: Βασικός οδηγός

Πώς, πότε και πού να γιορτάσουμε το Diwali στην Ινδία

Το Diwali (ή το Deepavali στη σανσκριτική) σημαίνει κυριολεκτικά "μια σειρά φώτων". Αυτό το πενθήμερο φεστιβάλ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ινδία, τιμά τη νίκη του καλού για το κακό και τη φωτεινότητα πάνω από το σκοτάδι. Γιορτάζει τον Λόρδο Ράμα και τη σύζυγό του Σίτα να επιστρέφουν στο βασίλειό τους της Αιοδίας, ακολουθώντας τον ήρωα του Ραμά και του θεού του μαϊμού Χανουμάν τον δαίμονα βασιλιά Ραβανα και τη διάσωση του Σίτα από τα κακά του συμπλέγματα (στο Ντούσεχρα ).

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Diwali είναι ένας χρόνος για ενδοσκόπηση, για να συλλογιστεί και να διαλύσει το σκοτάδι της άγνοιας.

Αφήστε το φως να λάμψει μέσα σας, και επίσης να λάμψει αυτό το φως προς τα έξω.

Πότε είναι το Diwali;

Τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ανάλογα με τον κύκλο της σελήνης.

Το 2018, ο Diwali ξεκινά με τον Dhanteras στις 5 Νοεμβρίου. Καταλήγει στις 9 Νοεμβρίου. Οι κύριες εκδηλώσεις γίνονται την τρίτη μέρα (φέτος, στις 7 Νοεμβρίου) . Το Diwali γιορτάζεται μια μέρα νωρίς στη νότια Ινδία, στις 6 Νοεμβρίου.

Μάθετε πότε είναι το Diwali στα επόμενα χρόνια.

Πού είναι το φεστιβάλ που γιορτάζεται;

Σε ολόκληρη την Ινδία. Ωστόσο, το φεστιβάλ δεν γιορτάζεται ευρέως στην πολιτεία της Κεράλα. Το ερώτημα συχνά τίθεται για ποιο λόγο είναι αυτό. Η απάντηση φαίνεται να είναι απλά ότι το φεστιβάλ ποτέ δεν εξελίχθηκε πραγματικά, καθώς δεν είναι μέρος του κοινωνικού ιστού του κράτους και του ιδιαίτερου πολιτισμού. Μια εναλλακτική εξήγηση που προσφέρεται είναι ότι το Diwali είναι ένα φεστιβάλ πλούτου για τους εμπόρους και οι Ινδουιστές της Κεράλα δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί ελεύθερα με το εμπόριο, καθώς το κράτος είναι ένας Κομμουνιστικός κυβέρνητος.

Ωστόσο, Diwali χρονολογείται πολύ πριν από αυτό. Το κύριο φεστιβάλ που γιορτάζεται στην Κεράλα και το οποίο είναι ειδικό για το κράτος είναι το Ονάμ.

Πώς γιορτάζεται το φεστιβάλ;

Κάθε μέρα του φεστιβάλ έχει διαφορετικό νόημα.

Αν αναρωτιέστε για το πού να βιώσετε καλύτερα το Diwali και τι να κάνετε για αυτή την ευκαιρία, αυτοί οι κορυφαίοι τρόποι και μέρη για να γιορτάσουν το Diwali στην Ινδία θα σας δώσουν έμπνευση.

Το Tripadvisor (σε συνεργασία με τον Viator) προσφέρει εμπειρίες Diwali με τοπικές ινδικές οικογένειες στο Δελχί και το Jaipur.

Ποια τελετουργικά εκτελούνται κατά τη διάρκεια του Diwali;

Τα τελετουργικά ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή. Ωστόσο, δίνουν ιδιαίτερες ευλογίες στον Lakshmi, τη θεά του πλούτου και της ευημερίας, και ο Ganesha, ο αφαίρεσης των εμποδίων. Η Θεά Λάκσμι πιστεύεται ότι έχει δημιουργηθεί από την ανατίναξη του ωκεανού στην κύρια μέρα του Ντιβάνι και ότι θα επισκεφθεί κάθε σπίτι κατά την περίοδο του Ντιβάλι, φέρνοντας μαζί της ευημερία και καλή τύχη.

Λέγεται ότι πρώτα επισκέπτεται τα καθαρότερα σπίτια, επομένως οι άνθρωποι βεβαιώνουν ότι τα σπίτια τους είναι πεντακάθαρα πριν φωτιστούν οι λάμπες για να την προσκαλέσουν. Μικρά αγάλματα της Θεάς λατρεύονται επίσης στα σπίτια των ανθρώπων.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

Το φως των κεριών κάνει το Diwali ένα πολύ ζεστό και ατμοσφαιρικό φεστιβάλ, και παρατηρείται με μεγάλη χαρά και ευτυχία. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι για πολύ δυνατό θόρυβο από τα πυροτεχνήματα και τα πυροτέχνημα που πηγαίνουν μακριά. Ο αέρας επίσης γεμίζει με καπνό από τα κροτίδες, γεγονός που μπορεί να προσθέσει δυσκολίες στην αναπνοή.

Οδηγίες ασφαλείας

Είναι καλή ιδέα να προστατεύσετε την ακοή σας με βύσματα κατά την διάρκεια του Diwali, ειδικά εάν τα αυτιά σας είναι ευαίσθητα. Ορισμένα κράκερ είναι εξαιρετικά δυνατά και ακούγονται περισσότερο σαν εκρήξεις. Ο θόρυβος είναι πολύ επιζήμιος για την ακοή.