Ινδικό σιδηρόδρομο κυκλοφορίας έρημο Circuit Τουριστικός οδηγός τρένων

Επισκεφθείτε το Jaisalmer, το Jodhpur και το Jaipur σε αυτό το Ειδικό Τουριστικό Τρένο

Το Τουριστικό Τραίνο Circuit Desert είναι μια κοινή πρωτοβουλία των ινδικών σιδηροδρόμων και της Ινδικής Εταιρείας Catering and Tourism (IRCTC). Το τρένο αποσκοπεί στην τόνωση του τουρισμού πολιτιστικής κληρονομιάς, παρέχοντας έναν προσιτό και προσιτό τρόπο για να επισκεφθείτε τις πόλεις της ερήμου Jaisalmer, Jodhpur και Jaipur στο Rajasthan.

Χαρακτηριστικά

Το τρένο είναι ένα "ημι-πολυτελές" τουριστικό τρένο. Διαθέτει δύο κατηγορίες ταξιδιών - κλιματιζόμενης πρώτης τάξης και κλιματιζόμενης κατηγορίας δύο υπνοδωματίων.

Η AC First Class διαθέτει καμπίνες με συρόμενες πόρτες με δυνατότητα κλειδώματος και δύο ή τέσσερα κρεβάτια σε καθένα. Το AC Two Tier έχει ανοιχτά διαμερίσματα, το καθένα με τέσσερα κρεβάτια (δύο πάνω και δύο κάτω). Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε έναν οδηγό για τις κατηγορίες Ταξιδιών σε τρένα των ινδικών σιδηροδρόμων (με φωτογραφίες).

Το τρένο διαθέτει επίσης ένα ειδικό τραπέζι για να μπορούν οι επιβάτες να τρώνε μαζί και να αλληλεπιδρούν.

Αναχωρήσεις

Το τρένο λειτουργεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. Οι προσεχείς ημερομηνίες αναχώρησης για το 2018 είναι οι εξής:

Διαδρομή και διαδρομή

Το τρένο αναχωρεί το Σάββατο στις 3 μ.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό Safdarjung στο Δελχί. Φτάνει στο Jaisalmer στις 8 το απόγευμα. Οι τουρίστες θα απολαύσουν το πρωινό τους στο τρένο πριν επισκεφτούν το Jaisalmer το πρωί. Μετά από αυτό, οι τουρίστες θα ελέγξουν σε ένα ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας (Hotel Himmatgarh, Heritage Inn, Rang Mahal, ή Desert Tulip) και θα γευματίσουν. Το βράδυ, ο καθένας θα κατευθυνθεί στο Sam Dunes για μια ερημική εμπειρία που θα περιλαμβάνει δείπνο και μια πολιτιστική επίδειξη.

Η νύχτα θα δαπανηθεί στο ξενοδοχείο.

Νωρίς το πρωί, οι τουρίστες αναχωρούν για το Τζοντπούρ με τρένο. Το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα θα σερβίρονται στο σκάφος Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια περιήγηση στην πόλη του Mehrangarh Fort στο Jodhpur. Το δείπνο θα σερβίρεται στο τρένο, το οποίο θα ταξιδέψει στο Jaipur για μια νύχτα.

Το τρένο φτάνει στο Τζαϊπούρ στις 9.00 π.μ. το επόμενο πρωί.

Το πρωινό θα σερβίρεται στο πλοίο και στη συνέχεια οι τουρίστες θα προχωρήσουν σε ένα ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας (Hotel Red Fox, Ibis, Nirwana Hometel ή Glitz). Μετά το μεσημεριανό γεύμα, θα πραγματοποιηθεί μια ξενάγηση στην πόλη του Τζαϊπούρ και μια επίσκεψη στο χωριό Chokhi Dhani. Το δείπνο θα σερβίρεται στο χωριό, μετά το οποίο όλοι θα επιστρέψουν στο ξενοδοχείο για να μείνουν όλη τη νύχτα.

Το επόμενο πρωί, οι τουρίστες θα κάνουν check-out από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Amber Fort με τζιπ για περιηγήσεις στα αξιοθέατα. Όλοι θα επιβιβαστούν στο τρένο πίσω στο Δελχί μέχρι τις 19.30

Διάρκεια ταξιδιού

Τέσσερις νύχτες / πέντε ημέρες.

Κόστος

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ταξίδι με κλιματιζόμενο τρένο, ξενοδοχεία, όλα τα γεύματα σε τρένο και ξενοδοχεία (μπουφέ ή σταθερό μενού), μεταλλικό νερό, μεταφορές, αξιοθέατα και μεταφορά με κλιματιζόμενα οχήματα και εισιτήρια για μνημεία.

Τα σαφάρι καμήλας και τα σαφάρι τζιπ στο Sam Dunes κοστίζουν επιπλέον.

Μια πρόσθετη χρέωση 18.000 ρουπών καταβάλλεται για μεμονωμένη χρήση καμπίνας πρώτης θέσης στην αμαξοστοιχία. Ενιαία χρήση σε AC Δύο επίπεδα δεν είναι δυνατή λόγω της διαμόρφωσης της καμπίνας.

Επιπλέον χρέωση 5,500 ρουπών ανά άτομο καταβάλλεται επίσης για την κατοχή καμπίνας πρώτης θέσης που φιλοξενεί μόνο δύο άτομα (σε αντίθεση με τέσσερα).

Σημειώστε ότι οι τιμές ισχύουν μόνο για τους πολίτες της Ινδίας. Οι ξένοι τουρίστες πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 2.800 επιπλέον ρουπίες ανά άτομο λόγω μετατροπής νομισμάτων και υψηλότερων τελών στα μνημεία. Επιπλέον, οι τιμές δεν περιλαμβάνουν τέλη καμερών σε μνημεία και εθνικό πάρκο.

Κρατήσεις

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν στον ιστότοπο του IRCTC Tourism ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο tourism@irctc.com. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε δωρεάν στο 1800110139, ή στο +91 9717645648 και στο +91 971764718 (cell).

Πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς

Το Jaisalmer είναι μια αξιοθαύμαστη πόλη με ψαμμίτες που ξεπροβάλλει από την έρημο Thar σαν παραμύθι. Το οχυρό του, που χτίστηκε το 1156, εξακολουθεί να κατοικείται. Μέσα σε αυτά βρίσκονται παλάτια, ναοί, havelis (αρχοντικά), καταστήματα, κατοικίες και ξενώνες. Το Jaisalmer είναι επίσης διάσημο για τα σαφάρι καμήλας στην έρημο.

Η Jodhpur , η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο Rajasthan, είναι γνωστή για τα μπλε κτίρια της. Το οχυρό του είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλά διατηρημένα οχυρά στην Ινδία. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα μουσείο, ένα εστιατόριο και μερικά περίτεχνα παλάτια.

Η "ροζ πόλη" του Τζαϊπούρ είναι η πρωτεύουσα του Ραζαστάν και μέρος του τουριστικού κυκλώματος της Χρυσής Τρίγωνου της Ινδίας. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Rajasthan, και το Hawa Mahal (Palace of the Wind) είναι ευρέως φωτογραφημένο και αναγνωρισμένο.