Ταξιδιωτικός οδηγός για τη Γαλλία

Πώς να ταξιδέψετε στη Γαλλία με τρένο

Τα γαλλικά τρένα είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος να προσεγγίσετε

Η Γαλλία είναι η μεγαλύτερη χώρα στη Δυτική Ευρώπη, επομένως το ταξίδι με τρένο έχει νόημα. Ευτυχώς, η Γαλλία διαθέτει ένα γρήγορο και αποτελεσματικό σύστημα τρένων και η γαλλική κυβέρνηση έχει επενδύσει μαζικά σε τρένα μεγάλης ταχύτητας (τρένο TGV ή Train a Grande Vitesse ) και σε γραμμές υψηλής ταχύτητας (LGV ή Ligne a Grande Vitesse) .

Υπάρχουν πάνω από 1700 χιλιόμετρα (1056 μίλια) αφιερωμένες γραμμές υψηλής ταχύτητας και χιλιάδες περισσότερες από τις κύριες γραμμές και τις μικρότερες γραμμές, έτσι σχεδόν παντού είναι προσβάσιμο με το τρένο ταξίδι στη Γαλλία.

Το γαλλικό σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει όλες τις μεγάλες πόλεις ενώ ταυτόχρονα συνδέει πολλές μικρές πόλεις στην αγροτική Γαλλία. Με προσεκτικό σχεδιασμό, μπορείτε να μετακινηθείτε μόνο με ταξίδια με τρένο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Γενικά, τα τρένα είναι εγκαίρως, άνετα και σχετικά φθηνά.

Ωστόσο, κάποια τρένα τρέχουν μόνο σε συγκεκριμένες ώρες σε ορισμένες ημέρες, οπότε χρειάζεστε πολύ προσεκτικό σχεδιασμό εάν ταξιδεύετε στην αγροτική Γαλλία με τρένο.

Να πάρει τη Γαλλία από το Παρίσι

Όπως πολλές πρωτεύουσες, το Παρίσι υποφέρει από την έλλειψη κεντρικού σιδηροδρομικού κόμβου, αλλά από ορισμένα κεντρικά σημεία. Εδώ είναι μερικοί από τους κύριους προορισμούς που εξυπηρετούνται από τους κύριους σταθμούς.

Οδηγός για τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι

Τύποι τρένων στη Γαλλία

Όλοι οι τύποι τρένων τρέχουν στη Γαλλία, από το εντυπωσιακό αμαξοστοιχίας TGV και άλλα τρένα μεγάλης ταχύτητας σε μικρότερες διακλαδώσεις.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες γραμμές που λειτουργούν παλιά καροτσάκια, τα περισσότερα από τα τρένα είναι τώρα άνετα, μοντέρνα και έχουν υψηλής τεχνολογίας προσθήκες όπως το WiFi. Πολλοί έχουν μεγάλα παράθυρα εικόνων κατά μήκος των πλευρών. άλλοι έχουν ένα ανώτερο κατάστρωμα που σας δίνει μια υπέροχη θέα στη γαλλική ύπαιθρο που τροφοδοτείτε.

Οι κύριοι τύποι τρένων στη Γαλλία

Διεθνείς σιδηροδρομικές υπηρεσίες

Η τεχνολογία αμαξοστοιχίας TGV χρησιμοποιείται από άλλους εθνικούς σιδηροδρομικούς μεταφορείς στην Ευρώπη

Εισιτήρια

Πώς και πού να αγοράσετε εισιτήρια για ταξίδια με τρένο στη Γαλλία

Όπως και οι περισσότερες χώρες, οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν σημαντικά. Αν μπορείτε να κάνετε κράτηση νωρίτερα, θα έχετε καλές ευκαιρίες, αλλά ίσως χρειαστεί να τηρήσετε μια συγκεκριμένη ώρα. Εάν το βιβλίο αυτό και χάσετε το τρένο, μπορεί να μην επιστραφούν.

Οι τιμές των εισιτηρίων δεν είναι υψηλότερες σε μια αμαξοστοιχία TGV ή σε μια ταχεία γραμμή παρά σε μια κανονική τοπική γραμμή. Και για να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τα τρένα TGV προσφέρουν καλές τιμές για τις πρώιμες κρατήσεις και για τους λιγότερο δημοφιλείς χρόνους των τρένων. Η κράτηση μέσω Internet είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Όλα τα γαλλικά εισιτήρια τρένων μπορούν επίσης να παραγγελθούν online και στη συνέχεια μπορείτε να τα εκτυπώσετε στον υπολογιστή σας ως ηλεκτρονικό εισιτήριο, ακριβώς όπως κάνουν οι αεροπορικές εταιρείες. Για παράδειγμα, εάν κάνετε κράτηση δύο μηνών εκ των προτέρων για να μεταβείτε από το Παρίσι στη Νίκαια, ο ναύλος δεύτερης κατηγορίας μπορεί να είναι μόλις 27 ευρώ (35 δολάρια) και το εισιτήριο πρώτης θέσης 36 ευρώ (47 δολάρια).

Στον Σταθμό