Οδηγός Μονπελιέ, Νότια της Γαλλίας

Γιατί επισκεφθείτε το Μονπελιέ

Το Montpellier είναι μια πολυσύχναστη και ζωντανή πόλη στο νότο της Γαλλίας που συχνά επισκιάστηκε από τις γειτονικές πόλεις της Προβηγκίας, αλλά αξίζει μια επίσκεψη. Η πόλη είναι όμορφη, μια αρχιτεκτονική απόλαυση πλούσια σε ιστορία. Είναι γεμάτο μπουτίκ και καφετέριες πεζοδρομίων, με διάσπαρτες πλατείες και έχει ιστορία που εκτείνεται πίσω στους εμπόρους του 12ου αιώνα, όταν ο μεγάλος εβραϊκός ταξιδιώτης, ο Μπέντζαμιν του Τουδέλα, περιέγραψε τον γεμάτο κόσμο διεθνή πληθυσμό της πόλης.

Δεν ήταν μόνο έμποροι από το Λεβάντα, από την Ελλάδα και από μακριά που ήρθαν στην πόλη. το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και έγινε γνωστό για την ιατρική του σχολή. Σήμερα το Μονπελιέ ανταγωνίζεται την Τουλούζη ως την πιο ζωντανή και ακμάζουσα πόλη της περιοχής και εκείνοι οι 60.000 περίεργοι σπουδαστές κρατούν την πόλη νέους.

Είναι επίσης η πρωτεύουσα της όμορφης και συχνά υποτιμημένης περιφέρειας Languedoc της Γαλλίας , η οποία βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά σύνορα του Languedoc καθώς εισέρχεται στην Προβηγκία .

Κορυφαία αξιοθέατα του Μονπελιέ πρέπει να δείτε

Η Παλιά Πόλη: Κάντε το δρόμο σας μέσα από τους τυλιγμένους δρόμους της παλιάς πόλης και τα υπέροχα μικρά τετράγωνα που συναντάτε τυχαία, όπως τα μέρη St-Roch και de la Canourgue. Όπως πολλές παλιές πόλεις, το Μονπελιέ ήταν το θέμα της μεγάλης ανακατασκευής και θα δείτε όμορφα αρχοντικά του 17ου και του 18ου αιώνα που στεγάζουν τους δρόμους. Διασχίζοντας τη μέση της παλιάς πόλης, η rue de la Loge και η rue Foch χτίστηκαν τη δεκαετία του 1880.

Το Place Jean-Jaurès και το Place du Marche aux Fleurs είναι όπου οι μαθητές συγκεντρώνονται στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια που γεμίζουν, ειδικά τα καλοκαιρινά βράδια, όταν είναι καλύτερα να δειπνήσετε σε εξωτερικούς χώρους.

B πέρα από την Παλιά Πόλη: Η Place de la Comedie (που ονομάζεται επίσης L'Oeuf ή το 'Egg') συνδέει την παλιά πόλη και τις νεότερες περιοχές και είναι γεμάτη με καφετέριες και καταστήματα.

Το ένα άκρο κλείνει από την εντυπωσιακή Όπερα του 19ου αιώνα. το άλλο άκρο οδηγεί στην Esplanade, ένα μέρος για περιπλάνηση και τελικά στην αίθουσα συναυλιών Corum.

Το La Promenade Royale du Peyrou είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μια καλοκαιρινή βόλτα. Οι τυπικοί κήποι βλέπουν την πόλη και βγαίνουν στα ένδοξα πάρκα Cévennes. Στο ένα άκρο, οι καθημερινές αγορές φρούτων και λαχανικών δείχνουν τα ένδοξα χρώματα και τις μυρωδιές των συστατικών της νότιας Γαλλίας. Και μια τεράστια αγορά ψύλλων το Σάββατο σας δίνει επίσης την ευκαιρία να αγοράσετε παράξενα δώρα και αντικείμενα για να πάρετε σπίτι.

Η Αψίδα του Θριάμβου στέκεται στο τέλος της πόλης, με τον Λουδοβίκο τον 14ο ως τον Ηρακλή, υπενθυμίζοντας στους κατοίκους τους πολυσυζητημένους πολέμους του μεγάλου μονάρχη της Γαλλίας, τον βασιλιά της Κυριακής.

Πού να μείνετε στο Μονπελιέ

Το Montpellier διαθέτει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων, από οικονομικά ξενοδοχεία έως υπερσύγχρονο κατάλυμα.

Κέντρο Pullman Μονπελιέ . Ένα σύγχρονο, κομψό ξενοδοχείο με πισίνα στον τελευταίο όροφο δίπλα στο εστιατόριο.

Το Best Western Le Guilhem . Αυτό το σπίτι του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε ξενοδοχείο με άνετα, κυρίως ανακαινισμένα δωμάτια, πολλά με θέα στους κήπους. Πάρτε το πρωινό στη βεράντα.

Το Royal Hotel είναι ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων μεταξύ της κωμωδίας και του σταθμού, έτσι είναι πολύ βολικό.

Έχει καλές ανέσεις και ωραία ντεμοντέ αίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα για τα ξενοδοχεία στο Μονπελιέ και βιβλίο για το TripAdvisor.

Να φτάσετε στο Μονπελιέ

Οι καλύτερες επιλογές για να επισκεφθείτε το Μονπελιέ είναι να πετάξετε απευθείας στο Μονπελιέ από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ή να πετάξετε στο Παρίσι και να πάρετε τρένο.

Μπορείτε να πάρετε ένα σιδηρόδρομο Ευρώπης ή Γαλλίας που θα σας προσφέρει ευελιξία για ταξίδια με τρένο στη Γαλλία . Στη συνέχεια, μπορείτε να πετάξετε στο Παρίσι (το οποίο είναι πολύ πιθανότερο να είναι μια απευθείας πτήση και συνήθως κοστίζει λιγότερο) και να πάρετε το τρένο για το σιδηροδρομικό σταθμό του Μονπελιέ.

Μπορείτε να πετάξετε σε οποιαδήποτε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη και να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Ελέγξτε τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς να φτάσετε από το Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Παρίσι στο Μονπελιέ.

Τι να δείτε γύρω από το Μονπελιέ

Το Montpellier στη Μεσόγειο βρίσκεται σε καλή θέση για άλλους πολύτιμους λίθους σε αυτό το τμήμα της νότιας Γαλλίας.

Μια από τις κορυφαίες πόλεις σε αυτή την πανέμορφη περιοχή, Montpellier βρίσκεται κοντά στο υπέροχο παλιό ψαροχώρι Sete , γνωστό για τις ετήσιες φυλές του σε παραδοσιακά σκάφη, και κοντά στο γυμνιστικό θέρετρο του Cap d'Agde για εκείνους που τολμούν να απογυμνωθεί και γυμνός όλα.

Στα βόρεια βρίσκεται η πόλη Nimes , μια από τις πολλές αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις σε αυτό το τμήμα της Γαλλίας.

Από εκεί μπορείτε να φτάσετε στην Αβινιόν με το υπέροχο παλάτι του Πάπα και την εξαιρετική ιστορία.

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο έχετε έναν από τους σπουδαίους τόπους της Γαλλίας. Το Pont du Gard είναι ρωμαϊκό υδραγωγείο που έφερε πολύτιμο νερό στη Νιμ. είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε και είναι μία από τις περιοχές παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ της Γαλλίας .

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans