Ποιο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό πέρασμα είναι κατάλληλο για τις διακοπές σας;

Πρέπει να αγοράσετε ένα δελτίο ή να κολλήσετε σε εισιτήρια από σημείο σε σημείο;

Τα σιδηροδρομικά περάσματα μπορεί να είναι μια συμφωνία. Πίσω στη δεκαετία του '70 ήταν πάντα μια καλή συμφωνία. Σήμερα πρέπει να σχεδιάσετε το ταξίδι σας καλά για να χρησιμοποιήσετε τους πολλούς τύπους ευρωπαϊκών διαβατηρίων που διατίθενται.

Εδώ είναι το πρόβλημα. Σκεφτείτε το Rail Pass (οποιοδήποτε από τα Eurail προσφορές) ως ένα μεγάλο, all-you-can-eat μπουφέ. Μπορείτε να έχετε οτιδήποτε θέλετε, όλα απλώνονται μπροστά σας. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε το όνομά της στα αγγλικά, απλά να σκάβετε.

Τώρα, αν είστε πεινασμένοι και θέλετε να πάρετε τα μέγιστα για τα χρήματά σας, θα πάρετε μεγάλα, γεμάτα ποτά από όλα τα ακριβά τρόφιμα που έχουν υψηλή αξία. Θα μεταβιβάσετε τα χόρτα της σαλάτας και θα σκάψετε σε σωρούς ποτών Coq au Vin και Pappardelle με άγρια ​​μανιτάρια.

Σε όρους σιδηροδρομικής διέλευσης, εάν ξοδεύετε το χρόνο σας παίρνοντας μακριές βόλτες τρένων σε ακριβά μέρη όπως η Σκανδιναβία, θα εξοικονομήσετε ένα σωρό χρήματα για να αγοράσετε εισιτήρια από σημείο σε σημείο.

Από την άλλη πλευρά, εάν παίρνετε σύντομες εκδηλώσεις, μία ημέρα, ανάμεσα σε σχετικά κοντινά μέρη, θα πληρώσετε ακριβά. Το δελτίο σας θα σας κοστίσει πραγματικά περισσότερα χρήματα από την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων.

Είναι σαν να είχατε φτάσει στον μπουφέ για μερικά φύλλα μαρουλιού και ένα κομμάτι άσπρο ψωμί. Δεν πήρατε την αξία του χρήματός σας. Ο ιδιοκτήτης χαμογελάει και παγιδεύει το πορτοφόλι του. Αυτός είναι ο τρόπος που κάνει τα χρήματά του.

Επιδόματα σιδηροδρομικής διέλευσης

Ενώ οι σιδηροδρομικές περάσματα δεν είναι τόσο περιεκτικές όσο ήταν κάποτε, θα εξακολουθείτε να αποκομίζετε οφέλη από το να έχετε ένα.

Ναι, θα πρέπει ακόμα να κατευθυνθείτε στο μετρητή εισιτηρίων για να πληρώσετε τα συμπληρώματα για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας που ίσως θέλετε να πάρετε ή για κρατήσεις θέσεων, αλλά να πάρετε ένα κανονικό τρένο χωρίς να περάσετε από την ταλαιπωρία της στάσης στη γραμμή για να αγοράσετε τα εισιτήρια είναι ένα πλεονέκτημα. Και πολλά περάσματα είναι χρήσιμα για άλλα μέσα μεταφοράς καθώς και για τρένα, γι 'αυτό ελέγξτε προσεκτικά όταν παραγγείλετε.

Το ταξίδι με το σιδηρόδρομο είναι έκρηξη. Θα συναντήσετε ανθρώπους. Θα πάρετε για να παρακολουθήσετε το τραχύ βουνό τοπίο περάσει χωρίς να ανησυχείτε ότι μπορεί να συντριβή σε αυτό.

Πώς να αγοράσετε το καλύτερο σιδηρόδρομο για το ταξίδι σας

Ένα πράγμα που μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα είναι ότι οι περισσότεροι σιδηρόδρομοι που εκδίδονται σήμερα είναι οι πλέον κατάλληλοι για τους ανθρώπους που σχεδιάζουν τις διακοπές τους πολύ προσεκτικά - εκτός αν έχετε αρκετό χρόνο και μετρητά για να αγοράσετε το αρχικό Eurail Pass, το οποίο εξακολουθεί να πωλείται και είναι η πρώτη στάση την περιοδεία μας.

Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να αγοράσετε κάρτες σιδηροδρόμων στην Ευρώπη. θα πρέπει να τα αγοράσετε εντός 6 μηνών από τις διακοπές σας και να τα επικυρώσετε την πρώτη ημέρα ταξιδιού σας.

Το Eurail Globalpass προσφέρει ταξίδια πρώτης κατηγορίας διαδοχικών ημερών στην Ευρώπη (Αυστρία, Βέλγιο , Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας , Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία , Ελλάδα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία) για 15 ημέρες, 21 ημέρες, 1 μήνα, 2 μήνες ή 3 μήνες ανάλογα με τη διάρκεια που επιλέγετε. Οι τιμές ανά ημέρα μειώνονται με την αυξανόμενη διάρκεια διάρκειας. Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον τα τρένα υψηλής ταχύτητας και θα πρέπει να πληρώσετε για κρατήσεις θέσεων αν τα θέλετε, παρόλο που η πρώτη θέση τείνει να έχει περισσότερες θέσεις χωρίς επιφύλαξη και στη συνέχεια δεύτερη στις περισσότερες αγορές.

Το Pass Eurail Select προσφέρει απεριόριστο ταξίδι με τρένο από 3, 4 ή 5 γειτονικές χώρες που συνδέονται με το τρένο ή το πλοίο. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής 5, 6, 8, 10 ή 15 ημερών εντός 2 μηνών, διαδοχικά ή όχι.

Eurail Global Pass (άμεση αγορά ή λήψη περισσότερων πληροφοριών)

(Σημειώστε ότι η Βρετανία δεν περιλαμβάνεται στα δελτία Eurail.

Eurail Select Pass (Αγορά απευθείας ή λήψη πληροφοριών)

Ταξιδεύοντας σε δύο γειτονικές χώρες: Πολλαπλές διέλευση από τη χώρα

Εδώ είναι η σιδηροδρομική διέλευση για σας εάν έχετε περιορίσει τα πράγματα κάτω σε μερικές μεγάλες χώρες. Πολλές συνδυασμοί χωρών για να διαλέξετε.

Πολλαπλά Χωριά (αγοράστε απευθείας ή λάβετε περισσότερες πληροφορίες)

Κολύμβηση σε μία χώρα - Έχει περάσει η ενιαία σιδηροδρομική γραμμή

Μια ποικιλία από περάσματα για μία χώρα είναι διαθέσιμη για τους ταξιδιώτες που έχουν πραγματικά μειωθεί ο προορισμός διακοπών τους.

Οι τιμές θα ποικίλουν επειδή το σιδηροδρομικό σύστημα σε κάθε χώρα έχει διαφορετική διάρθρωση ναύλων. Προγραμματίστε μεγαλύτερα ταξίδια για να έχετε την καλύτερη τιμή από τη σιδηροδρομική σας κάρτα.

Ενιαία Χώρα Passes (αγοράστε απευθείας ή λάβετε περισσότερες πληροφορίες)

Μια σημείωση σχετικά με τη λήψη του τρένου στο Βέλγιο

Δεν υπάρχει λόγος να πάρετε ένα ακριβό δελτίο Eurail στο Βέλγιο. Το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο στο Βέλγιο διαθέτει το δικό του φτηνό δελτίο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε αριθμό ταξιδιωτών να μοιράζονται ένα εισιτήριο 10 διαδρομών, καθιστώντας κάθε κόστος ταξιδιού μικρότερο από 8 €. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στη σελίδα μας σχετικά με το ταξίδι από τη Βρυξέλλες στη Μπριζ, τη Γάνδη και την Αμβέρσα .

Εκπτώσεις για νέους και ηλικιωμένους

Το Eurail προσφέρει επίσης κάρτες νεολαίας, με εκπτώσεις για σιδηροδρομικές μετακινήσεις δεύτερης κατηγορίας για ταξιδιώτες ηλικίας μεταξύ 16 και 25 ετών.

Εάν είστε άνω των 60 ετών, υπάρχουν μειωμένες τιμές για ορισμένα περάσματα και συγκεκριμένα τρένα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το κατάλληλο κουτάκι όταν κάνετε check out.

Κατώτατη γραμμή: Είναι ένα σιδηροδρομικό πέρασμα αξίζει τον κόπο;

Σκεπτικό ότι θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τη μεταφορά σας με ένα δελτίο σιδηροδρομικής μεταφοράς πάνω από το σημείο προς το σημείο εισιτηρίων; Εδώ είναι μια σύγκριση των τιμών. Ας χρησιμοποιήσουμε ένα δελτίο που δεν συζητήσαμε, το Σκανδιναβικό Pass Eurail , ένα Σκανδιναβικό σιδηροδρομικό πέρασμα που καλύπτει τέσσερις Σκανδιναβικές χώρες . Το φθηνότερο δελτίο Scanrail θα σας κοστίσει 291,00 δολάρια για 5 ημέρες ταξιδιού πρώτης θέσης σε δύο μήνες.

Ο ναύλος δεύτερης κατηγορίας που βρήκα για ταξίδι στο Όσλο προς Μπέργκεν θα σας οδηγήσει μεταξύ $ 119 και $ 140, ανάλογα με την ώρα και την ημερομηνία. Το ναύλο μεταξύ Μάλμο και Στοκχόλμη είναι εισηγμένο σε $ 141. Αυτές οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις εποχές, τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τις ειδικές προσφορές. Παρόλα αυτά, μπορείτε σχεδόν να κάνετε την τιμή της κάρτας σας σε δύο από τις πέντε ημέρες σας, δίνοντάς σας σχεδόν τρεις ημέρες δωρεάν ταξίδια. Δεν είναι κακή επιστροφή. Και τα περάσματα της νεολαίας και τα ανώτερα περάσματα είναι διαθέσιμα, επιτρέποντας σε αυτή την ομάδα να σώσει ακόμη περισσότερα.

Eurail Scandinavian Pass (αγοράστε απευθείας ή λάβετε περισσότερες πληροφορίες)

Πώς να προγραμματίσετε το ταξίδι σας για να κάνετε την καλύτερη δυνατή χρήση του δικού σας Eurail

Ναι, είναι αλήθεια ότι τα περάσματα των σιδηροδρόμων δεν είναι επικεφαλής ζημιών. Παρόλα αυτά, μπορείτε να νικήσετε το σύστημα και να απολαύσετε εξαιρετική αξία από το σωστό σιδηρόδρομο. Εξαρτάται από εσάς και την προθυμία σας να σχεδιάσετε.

Για να ξεκινήσετε, καταχωρήστε τις πόλεις που θέλετε να επισκεφθείτε. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσγειωθείτε στο Παρίσι και θέλετε να επισκεφθείτε το Dijon και το Beaune στην Βουργουνδία, στη συνέχεια να επισκεφθείτε το Τορίνο πριν επισκεφθείτε το Μιλάνο και τη Λίμνη Come και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο Παρίσι για την πτήση σας στο σπίτι.

Το δρομολόγιο σας μοιάζει με αυτό:

Παρίσι
Dijon
Beaune
Τουρίνο
Μιλάνο
Λίμνη Κόμο
Παρίσι

Τώρα αυτό είναι έξι πόδια ενός ταξίδι δύο χωρών. Ένα πέρασμα Γαλλίας-Ιταλίας κοστίζει κάθε ταξιδιώτη $ 351 για την πρώτη θέση, $ 305 για δεύτερη. Οι επιπλέον ημέρες είναι $ 40 και $ 35 αντίστοιχα.

Έτσι, ένα δεύτερο ταξίδι για τα έξι πόδια σας κοστίζει 375 δολάρια. Αλλά περιμένετε, χάνετε χρήματα!

Αυτό είναι σωστό, επειδή οι ναύλοι στα μικρά κομμάτια δεν θα σας κοστίζουν το συμπλήρωμα των 35 δολαρίων εκτός αν το δολάριο πέσει ακόμα περισσότερο από ό, τι έχει περάσει πρόσφατα. Για παράδειγμα, η Rail Europe θα σας πουλήσει εισιτήριο 2ης θέσης από το Μιλάνο στο Κόμο για $ 11 και ένα ευέλικτο εισιτήριο πρώτης κατηγορίας για $ 13. Η τιμή αυτού του εισιτηρίου που αγοράστηκε στο σταθμό του Μιλάνου θα κοστίσει ακόμη λιγότερο για το 40λεπτο ταξίδι.

Γι 'αυτό, σβήστε το Dijon στο Beaune και το Μιλάνο στα πόδια του Como από τις μέρες σας και απλά αγοράστε το τετραήμερο πέρασμα Γαλλίας-Ιταλίας. Αγοράστε τα άλλα εισιτήρια στο σταθμό. Υπάρχει πρόσθετο πλεονέκτημα στο γεγονός ότι μπορείτε να αποφασίσετε την τελευταία στιγμή να μην πάτε σε αυτά τα μέρη και δεν θα σας κοστίσει.

Πρόσθετη τιμή από το σιδηρόδρομο

Όχι η αξία είναι νομισματική. Εάν δεν μιλάτε τις γλώσσες των χωρών που επισκέπτεστε και αισθάνεστε άβολα προσπαθώντας να καταλάβετε τον εαυτό σας, ένα δελτίο σιδηροδρομικής διέλευσης μπορεί να σας απαλλάξει από πολλές από τις συναλλαγές που θα έπρεπε να περάσετε αν αποφασίσετε να αγοράσετε το σημείο- σε σιδηροδρομικά εισιτήρια. Έτσι, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι αν χάσετε μερικά δολάρια στο δελτίο σας σε αντάλλαγμα για να απαλλάξετε τον εαυτό σας από την ευθύνη επικοινωνίας.

Το άλλο πλεονέκτημα σε ένα σιδηρόδρομο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να μεταφέρετε τόσο πολύ χρήματα μαζί σας για να πληρώσετε για τα διάφορα εισιτήρια από σημείο σε σημείο που θα μπορούσατε να αγοράσετε. Θυμηθείτε επίσης ότι τα χρήματα που εξάγετε από ξένα ΑΤΜ χάνουν αυτόματα αξία με την ανταλλαγή νομισμάτων.

Και τέλος, μην αφήνετε τη σιδηροδρομική διέλευση να σπρώχνει γύρω σας. Είναι ανόητο να ταξιδεύετε μεγάλες αποστάσεις σε μέρη που πιθανότατα δεν θα απολαύσετε πολύ μόνο για να πάρετε περισσότερα για τα χρήματά σας. Οι διακοπές είναι κοινωνικά κυρώσεις για να σας δώσει την άδεια να είναι εγωιστική. Σχεδιάστε το.