Βρυξέλλες ταξιδιωτικός οδηγός

Τι να κάνετε στην πόλη της μπύρας και της σοκολάτας

Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πλειοψηφία των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής των Βρυξελλών μιλούν γαλλικά, αλλά οι Βρυξέλλες είναι ιστορικά ολλανδόφωνες.

Παρόλο που οι Βρυξέλλες χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πόλης των Βρυξελλών καταστράφηκε για νέες κατασκευές μεταξύ 1880 και 1980, έτσι διατηρείται πολύ λίγη παλιά πόλη. Το Grand Place-Grote Markt είναι η εξαίρεση και είναι το τουριστικό κέντρο των Βρυξελλών.

Ωστόσο, οι δυνητικοί τουρίστες δεν πρέπει να απελπίζουν, οι Βρυξέλλες έχουν ένα εξαιρετικό αριθμό ενδιαφέροντων μουσείων, εστιατορίων και γκαλερί για να επισκεφτούν.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται στη λίστα των κορυφαίων προορισμών νέων στην Ευρώπη καθώς και των καλύτερων προορισμών Eurostar από το Λονδίνο

Δείτε επίσης: Κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης: Από τα φθηνότερα έως τα πιο ακριβά

Πότε να Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι επιρρεπείς σε βροχή όλο το χρόνο, αλλά οι καταιγίδες τείνουν να είναι σύντομες. Το καλοκαίρι είναι ιδανικό, όταν οι άνθρωποι της πόλης αφήνουν για διακοπές και οι υψηλές θερμοκρασίες μέσου μόλις πάνω από 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Για τους χάρτες θερμοκρασίας και βροχόπτωσης και τον τρέχοντα καιρό, βλ.: Travel Weather των Βρυξελλών.

Βρυξέλλες για το Φτηνές

Οι μεγαλύτερες πόλεις στην Ευρώπη μπορεί να είναι ακριβές στην επιφάνεια, αλλά προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για φθηνή διασκέδαση. Δείτε τις Βρυξέλλες για το Φτηνές για μερικές συμβουλές ταξιδιού για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό Θα βρείτε φθηνά γεύματα, δωρεάν μουσεία και ημέρες μουσείων, καθώς και προτάσεις για φτηνές ημερομηνίες.

Σταθμοί Τραίνων Βρυξελλών

Οι Βρυξέλλες διαθέτουν τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, Βρυξέλλες Βόρεια, Βρυξέλλες και Βρυξέλλες.

Η βόρεια Βρυξέλλες, όπως υποδηλώνει το όνομα, βρίσκεται στα βόρεια των Βρυξελλών. Είναι το λιγότερο βολικό σταθμό για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Το κέντρο των Βρυξελλών βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών και, κατά συνέπεια, είναι πιο βολικό για τους τουρίστες.

Περιβάλλεται από ξενώνες και ξενοδοχεία. Τα τρένα αναχωρούν από τις Βρυξέλλες Centrale για όλες τις άλλες πόλεις του Βελγίου.

Οι Βρυξέλλες Midi βρίσκονται στα νότια της πόλης και είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός, που φιλοξενεί όχι μόνο τα τρένα υπεραστικών μεταφορών αλλά και τα διεθνή τρένα μεγάλης ταχύτητας όπως το Eurostar και το Thalys. Πρόκειται για μια ώρα και μισή ώρα ταξιδιού προς το Παρίσι από τις Βρυξέλλες και μια ώρα και 50 λεπτά για το Λονδίνο για τα τρένα μεγάλης ταχύτητας από τα Βρυξέλλες Midi. Ξενοδοχεία κοντά στο Gare du Midi (βιβλίο Άμεση)

Αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα (9 μίλια) από το κέντρο της πόλης. Σημαντικοί κόμβοι που συνδέονται με τις Βρυξέλλες είναι το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη και το Μάθετε πώς μπορείτε να φτάσετε από το αεροδρόμιο στις Βρυξέλλες με τον Οδηγό Μεταφορών των Βρυξελλών .

Βρυξέλλες: Πού να μείνετε

Οι παραδοσιακοί επισκέπτες μπορεί να επιθυμούν να κάνουν κράτηση για ξενοδοχεία Βρυξελλών (βιβλίο απευθείας). Για να έρθετε πιο κοντά στον πολιτισμό που μένετε μέσα, μπορεί να θέλετε να νοικιάσετε διακοπές ενοικίασης.

Οι Βρυξέλλες διαθέτουν πολλά καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, από μικρά διαμερίσματα έως πολυτελείς βίλες για μεγάλες οικογένειες και ομάδες. Η αυτόνομη τροφοδοσία μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα για την ενοικίαση δωματίων, ειδικά για οικογένειες. Το HomeAway απαριθμεί σχεδόν 50 ενοίκια διακοπών στις Βρυξέλλες (κράτηση απευθείας).

Βρυξέλλες: Τι να δείτε και να κάνετε

Περιηγήσεις Βρυξελλών - για ταξιδιώτες που δεν θέλουν να ανακαλύψουν τις Βρυξέλλες μόνοι τους, δοκιμάστε αυτές τις εκδρομές, τα θέματα των οποίων κυμαίνονται από γαστρονομικά τρόφιμα έως σοκολάτα μέχρι μπύρες σε ημερήσιες εκδρομές γύρω από τις Βρυξέλλες.

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στις Βρυξέλλες είναι το Atomium , μια αναπαράσταση ενός σιδηρού κρυστάλλου μεγέθους 165 δισεκατομμυρίων φορές χτισμένο ως προσωρινό εκθετήριο για το Expo '58. Το άτομο αποτελείται από 9 σφαίρες, 6 από τις οποίες είναι ανοικτές στους επισκέπτες και συνδέονται με κυλιόμενες σκάλες. Υπάρχει μια καλή θέα από την κορυφαία σφαίρα, η οποία χρησιμεύει ως εστιατόριο. Μια πρόσφατη ανακαίνιση έχει μετατρέψει μια από τις σφαίρες σε ένα "παιδικό σφαιρικό ξενοδοχείο".

Οι Βρυξέλλες είναι γεμάτες με μουσεία και τα βράδια της Πέμπτης τα μουσεία είναι ανοιχτά αργά με ειδικές εκδηλώσεις, διαδραστικές δραστηριότητες και περιηγήσεις. Για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας, ίσως θελήσετε να δείτε τις Μουσειακές Συζητήσεις, όπου μπορείτε να ακούσετε σύντομες συνομιλίες σε πολλές διαφορετικές γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών) σε συγκεκριμένα εκθέματα που βρίσκονται στα μουσεία των Βρυξελλών.

Η κάρτα Brussels Brussels προσφέρει καλές εκπτώσεις σε μουσεία και εκδηλώσεις στις Βρυξέλλες, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και έκπτωση 25% στο Atomium. Μπορείτε να αγοράσετε την κάρτα σε απευθείας σύνδεση στα γαλλικά, αλλά ίσως είναι καλύτερο να περιμένετε και να αγοράσετε ένα σε ένα τουριστικό γραφείο στο Grand Place, στο midi σιδηροδρομικό σταθμό ή στο Mont des Arts.

Το Mont des Arts , το "Art Town in the City", προσφέρει κήπους και πληθώρα μουσείων, θεάτρων και ιστορικών κτιρίων. Η θέση του ανάμεσα στην επάνω και την κάτω πόλη έχει καταστήσει το αγαπημένο σημείο θέασης, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Τα κορυφαία μουσεία τέχνης στις Βρυξέλλες είναι τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου ( Musées Royaux des Beaux-Arts ). Το 2011 δεν είναι η ώρα για επίσκεψη, καθώς θα κλείσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου για ανακαίνιση.

Οι λάτρεις της μουσικής και τα όργανα που την έχουν παράγει όλα αυτά τα χρόνια θα ήθελαν στο Μουσείο Μουσικών Οργάνων ( Musee des Instruments de Musique - MiM ) στο κέντρο των Βρυξελλών. Παίρνετε μερικά ακουστικά στην είσοδο του κτιρίου Art Nouveau για να ακούσετε τα μουσικά όργανα που στέκεστε μπροστά, τα οποία περιλαμβάνουν όργανα από όλο τον κόσμο. Διεύθυνση: Rue Montagne de la Cour 2 Βρυξέλλες.

Επίσης δημοφιλής στους επισκέπτες είναι το Βελγικό Κέντρο Κόμικς που βρίσκεται στην Art Nouveau Waucquez Warehouse και είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός από τη Δευτέρα.

Τα βασιλικά θερμοκήπια του Λάκεν μπορούν να επισκεφθούν μόνο σε μια περίοδο δύο εβδομάδων Απριλίου-Μαΐου, όταν τα περισσότερα λουλούδια που στεγάζονται στα θερμοκήπια του 18ου αιώνα είναι σε άνθιση. Η σελίδα πληροφοριών θα σας ενημερώσει για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες για το τρέχον έτος.

Όχι μόνο μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Βρυξελλών Gueuze στο Ζυθοποιείο Cantillon (Gueuze είναι ένας τύπος μπύρας λάμπα), αλλά έχουν χαρτογραφήσει μια ιστορική περιήγηση με τα πόδια σε PDF μορφή που μπορείτε να πάρετε για να φτάσετε στο μουσείο. Λήψη και εκτύπωση Οι Βρυξέλλες σίγουρα αξίζουν ένα gueuze προτού να πάτε.

Peeing Αγάλματα

Χρειάζεστε ένα μικρό περίπατο μετά την μπύρα σας; Μπορείτε να πάρετε μια διαδρομή που περιλαμβάνει τα τρία αγάλματα της Βρυξελλών.

Ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα στις Βρυξέλλες είναι το Manneken Pis, κυριολεκτικά το "Little Man Pee", το οποίο είναι ένα χάλκινο άγαλμα ενός μικρού αγοριού που σκοντάφτει σε μια βρύση. Η προέλευσή του είναι ασαφής, αλλά ο γλύπτης Hiëronymus Duquesnoy η φήμη του Γέροντος έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, είναι ένα καλό σύμβολο της πόλης. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν δύο άλλα γλυπτά "peeing";

Η δεύτερη είναι η Jeanneke Pis, ισοδύναμο κορίτσι που έγινε το 1987. Κάποιοι το αποκαλούν ισότητα των φύλων. Κάποιοι μπορεί να το θεωρούν προσβλητικό - ενώ για τους περισσότερους άλλους, αποτελεί ένα άλλο παράδειγμα αισθήματος χιούμορ των Βέλγων.

Και το τρίτο peeing γλυπτό είναι το σκυλί Zinneke Pis. Αυτό το γλυπτό πεζοδρόμιο που βλέπει εύκολα στο Rue de Chartreux 31 δείχνει ... καλά, ένα σκυλί μαζεμένος.

Δωρεάν μουσεία

Οι Βρυξέλλες, η έδρα του Art Nouveau, έχουν σπουδαία μουσεία που μαρτυρούν το παρόν και το παρελθόν του Βελγίου. Ορισμένα δημόσια μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους δωρεάν την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, από τις 13:00 . Μερικοί από τους συμμετέχοντες χώρους είναι:

Πήρε τα παιδιά;

Ναι, οι Βρυξέλλες θα τους φιλοξενήσουν. Δωρεάν μύδια για τα μικρά tykes; Ναι. Δείτε 5 πράγματα που πρέπει να κάνετε στις Βρυξέλλες με τα παιδιά.

Ταξίδια ημέρας των Βρυξελλών

Μια σύντομη διαδρομή με το αυτοκίνητο ή με τρένο βόρεια σας φέρνει στην πόλη Mechelen, στη συνέχεια βόρεια προς την Αμβέρσα.

Κουζίνα Βρυξελλών

Απολαύστε τις πασίγνωστες πατάτες του Βελγίου σε ένα frietkot . Οι Βρυξέλλες προσφέρουν πολλές σάλτσες ή βουτήματα ως εναλλακτική λύση για το κέτσαπ και το απλό μάγου. Τα βάφλες είναι επίσης δημοφιλή και φθηνά.

Βελγική μπύρα - η Lambic είναι η περιφερειακή παρασκευή των Βρυξελλών, ζυμωμένη από τις άγριες ζύμες της κοιλάδας του Senne. Δοκιμάστε το διάσημο κουνέλι της Βρυξελλών που μαγειρεύεται σε μπύρα Η μαγειρική της μπύρας είναι γνωστή στο Βέλγιο.

Δοκιμάστε την Rue des Bouchers για την επιθυμία σας για οστρακοειδή, ειδικά για το Moules , τα περίφημα μύδια των Βρυξελλών.

Αγοράζοντας σοκολάτα στις Βρυξέλλες

Ενώ μπουτίκ πολυτελείας σοκολάτας όπως ο Pierre Marcolini μπορεί να φαίνονται ακριβοί, είναι σίγουρα πολύ πιο προσιτοί εδώ από ό, τι σε άλλες πόλεις. Έτσι, παρά τις τιμές τους, μπορεί να είναι καλές προσφορές. (Αλλά αντισταθείτε στον πειρασμό να αποθηκεύσετε πάνω τους - οι καλές τρούφες δεν περιέχουν συντηρητικά και κατά συνέπεια διαρκούν μόνο μερικές εβδομάδες.)

Όσοι από εμάς θέλουμε να σώσουμε θα πρέπει να είναι σε ένα σούπερ μάρκετ . Θα δοκιμάσετε ότι ένα βελγικό εμπορικό σήμα που βρίσκεται σε ένα παντοπωλείο εξακολουθεί να αμαρτάνει τι περνάει σαν σοκολάτα στις περισσότερες άλλες χώρες. Μια γενική σοκολάτα ψησίματος σούπερ μάρκετ Delhaize είναι εξαιρετική. Και σε € 3, τα βάζα των διανομών σοκολάτας κάνουν τα μεγάλα, προσιτά δώρα. Δοκιμάστε ονόματα όπως το Newtree και το Leonidas .

Ο Godiva , ενώ κυκλοφορεί στην αγορά ως πολυτέλεια στο εξωτερικό, είναι ένα άλλο στερεό καθημερινό προϊόν στο Βέλγιο.

Μια λέξη της προσοχής, ωστόσο: Μείνετε μακριά από τα καταστήματα με σουβενίρ και τα "μειωμένα" κουτάκια κατώτερης σοκολάτας. Δεν θα δείτε κάποιον τοπικό αγοραστή τους.

Για τους γνώστες και τους δύσπιστους οπαδούς, η Βρυξέλλες προσφέρει επίσης το Μουσείο Κακάου & Σοκολάτας στο Rue del tete d'or 90-11.

Το Wittamer Place du Grand Sablon διαθέτει ένα καφέ όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τη διάσημη σοκολάτα του Βελγίου σε μια ζεστή σοκολάτα.

Φτηνά τρώει στις Βρυξέλλες

1. Fritland
49 rue Henri Maus
Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Οι Γάλλοι μπορεί να έχουν καταδικαστεί αδίκως, αλλά είναι πραγματικά οι Βέλγοι που εφευρέθηκαν η μαγειρική τελειότητα που είναι frites . Και ξέρουν πώς να φτιάξουν πατάτες όπως και κανένα άλλο. Στην καρδιά των (τουριστικών) Βρυξελλών, θα βρείτε αυτό το εξαιρετικό frietkot , ή πατάτα τηγανητό, που σερβίρει πατάτες σε όλα τα σχήματα. Δοκιμάστε το μάγου, όχι το κέτσαπ, καθώς είναι το επιλεγμένο καρύκευμα στο Βέλγιο.

2. Noordzee / Mer du Nord
Τοποθετήστε την Αγία Αικατερίνη
Ένας ψαράδων στην μοντέρνα Αγία Αικατερίνη σερβίρει επίσης θαλασσινά που είναι ψημένα στη σχάρα, λαχανικά, τηγανητά ή εν πάση περιπτώσει ο μάγος του μάγειρα τον ενέπνευσε. Είναι υπερπληθυσμένο - για έναν καλό λόγο. Πιάσε ένα από τα εξωτερικά τραπέζια όπου στέκεσαι και γευματίζεις με ένα μοντέρνο πλήθος.

3. Chaochow Πόλη
Η λεωφόρος Anspach 89-91
Αν θέλετε να φάτε πολύ φθηνά, πηγαίνετε κατευθείαν σε αυτό το κινέζικο εστιατόριο. Στο κατάστημα που βλέπει στο πολυσύχναστο πεζοδρόμιο, οι φίλαθλοι επιλέγουν από μια αξιοθαύμαστη ποικιλία πιάτων. Οι ημερήσιες προσφορές φτάνουν τα € 3,50 για μεσημεριανό γεύμα και € 5,20 για δείπνο. Και προτού να το απορρίψετε ως ένα φτωχό υποκατάστατο γρήγορου φαγητού, προσέξτε τα φορτία των κινέζων τουριστών που έρχονται να τρώνε και εδώ.

4. Ο κ. Falafel
Lemonnierlaan 53
Πραγματικά καλά falafels προετοιμασμένοι ακριβώς μπροστά στα μάτια σας για € 4 - αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του. Αφού παίρνετε τους φανατικούς σας, μπορείτε να διορθώσετε το σάντουιτς σας στο σαλάτα μόνοι σας. Τοποθετήστε τα στηρίγματα και τη σάλτσα όσο θέλετε (και συχνά) όπως θέλετε. Είναι μια κλοπή.

5. Φοιτητές σε ένα περίπτερο τροφίμων
Gare du Midi αγορά, λεωφόρος Fonsny
Οι Βρυξέλλες έχουν ένα μεγάλο πληθυσμό στη Βόρεια Αφρική και δεν πρέπει να κοιτάξετε πέρα ​​από την πολύβουη αγορά του Gare du Midi για να δείτε την απόδειξη. Ακολουθήστε την ανακουφιστική μυρωδιά του μαγειρεμένου λαδιού και του τσαγιού μέντας και θα βρείτε ένα δημοφιλές στάβλο που σερβίρει το Msemen ή γεμιστό μαροκινό κρέπα. Ένα τεράστιο τμήμα πηγαίνει για € 2,50.

Φτηνή νυχτερινή ζωή στις Βρυξέλλες