Πώς να φτάσετε από τις Βρυξέλλες στη Μπριζ, τη Γάνδη ή την Αμβέρσα με τρένο και αυτοκίνητο

Το Βέλγιο είναι τόσο μικρό, είναι εύκολο και φθηνό

Οι Βρυξέλλες είναι μια μεγάλη πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους και έναν κόμβο για τους επισκέπτες στο Βέλγιο , πολλοί από τους οποίους σχεδιάζουν ένα ταξίδι στη Μπριζ - ή τη Γάνδη, που βρίσκεται στη γραμμή του τρένου (και στον αυτοκινητόδρομο) από το σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών Midi Μπριζ.

Δείτε επίσης: Χάρτης διαδραστικών σιδηροδρόμων του Βελγίου Σχεδιάστε το δρομολόγιό σας και δείτε τους χρόνους και τις τιμές ταξιδιού.

Απόσταση από τις Βρυξέλλες στη Μπριζ και άλλες κοντινές πόλεις

Να πάρει γύρω από το Βέλγιο είναι ένα αεράκι? οι αποστάσεις είναι μικρές.

Εξοικονομήστε πολλά χρήματα κατά την ανάληψη του τρένου στο Βέλγιο

Εάν προγραμματίζετε διακοπές με τρένο προς το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με την αγορά ενός σιδηροδρομικού περάσματος Μπενελούξ.

Ωστόσο, αν ταξιδεύετε μόνο στο Βέλγιο, ο φθηνότερος τρόπος να ταξιδέψετε χρησιμοποιεί το Βελγικό Σιδηροδρομικό Πέρασμα, το οποίο προσφέρει η βελγική εθνική σιδηροδρομική εταιρεία. Κάνει όλα τα ταξίδια τρένου να κοστίζουν περίπου 8 €, το οποίο είναι ένα παζάρι. Το εισιτήριο λειτουργεί ως εξής:

  1. Αγοράζετε το εισιτήριο από το περίπτερο εισιτηρίων σε οποιοδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό στο Βέλγιο. Το κόστος κοστίζει περίπου 80 €.
  2. Όταν επιβιβάζεστε σε ένα τρένο, γράφετε τα στοιχεία του ταξιδιού που κάνετε σε έναν από τους δέκα χώρους του εισιτηρίου.
  1. Ένα εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς ανθρώπους.
  2. Όταν έχετε χρησιμοποιήσει το εισιτήριο 10 φορές, αγοράστε ένα νέο!

Εάν επιθυμείτε να έχετε εισιτήρια στην κατοχή σας, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα αγοράσετε στο σιδηροδρομικό σταθμό, η Rail Europe θα τα πουλήσει σε σας: Σημεία εισόδου στα Ευρωπαϊκά Σιδηροδρομικά Εισιτήρια.

Ξεναγήσεις της Μπριζ

Η Μπριζ είναι καλά συνδεδεμένη όχι μόνο με τις Βρυξέλλες αλλά και με άλλες πόλεις.

Ελέγξτε τις περιηγητές της Μπριζ, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα κλιματιζόμενα λεωφορεία και ξεναγό για να σας δείξουν τα αξιοθέατα της πόλης.

Ταξίδι από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Πολλοί ταξιδιώτες μπαίνουν στο Βέλγιο μέσω του αερολιμένα των Βρυξελλών Αν σκοπεύετε να παρακάμψετε τις Βρυξέλλες και να πάτε στη Μπριζ, μπορείτε να πάρετε το τρένο από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου. Αλλά γιατί να μην μείνουμε λίγο και να δούμε την πόλη;

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του αεροδρομίου βρίσκεται κάτω από τον τερματικό σταθμό (υπόγειο επίπεδο 1). Συχνά τρένα συνδέουν το αεροδρόμιο με τους σταθμούς Βρυξέλλες Βρυξέλλες, Βρυξέλλες και Βρυξέλλες Midi.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Γάνδη, υπάρχουν απευθείας τρένα από το αεροδρόμιο που χρειάζονται περίπου 54 λεπτά για να φτάσουν στη Γάνδη. Δεν υπάρχουν απευθείας τρένα στη Μπριζ από το αεροδρόμιο, αν και μπορείτε να αλλάξετε τρένα στη Γάνδη για να μεταβείτε στη Μπριζ.

Διαφορετικά, πάρτε το τρένο του αεροδρομίου στις Βρυξέλλες Midi και στη συνέχεια ένα τρένο στη Μπριζ. Το τρένο διαρκεί λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Τη στιγμή της γραφής, η εκτιμώμενη τιμή ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων είναι 20 δολάρια είτε για ταξίδια με τρένο είτε για αυτοκίνητο. Φυσικά, όσο περισσότεροι άνθρωποι γεμίζουν στο αυτοκίνητό σας, τόσο πιο οικονομικό θα είναι το ταξίδι.

Οδήγηση από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Από το αεροδρόμιο ακολουθούν πινακίδες προς την κατεύθυνση A201 προς την κατεύθυνση R0 / E40 της Γάνδης, που βγαίνει στην έξοδο της Μπριζ. (το RO είναι ο περιφερειακός δρόμος των Βρυξελλών και συνήθως υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση).

Από το κέντρο των Βρυξελλών, πάρτε το E40 προς την κατεύθυνση της Γάνδης. Έξοδος στην έξοδο της Μπριζ.

Ο οδηγός θα πρέπει να διαρκεί περίπου 1 ώρα και 14 λεπτά.

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο ή να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εκ των προτέρων (εάν διαμένετε στην Ευρώπη τρεις εβδομάδες ή περισσότερο. Διαβάστε περισσότερα για ενοικίαση ή ενοικίαση αυτοκινήτου .)