Ταξιδιωτικός Οδηγός για τη Μπριζ, Βέλγιο

Η Bruges (ολλανδική Brugge), η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας στο Βέλγιο, βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του Βελγίου. Η Μπριζ είναι μόλις 44χλμ. Από τη Γάνδη στα νοτιοανατολικά και 145 από τις Βρυξέλλες.

Το μεσαιωνικό κέντρο της Μπριζ είναι εξαιρετικά καλά διατηρημένο και αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Η Μπριζ είχε τη χρυσή εποχή γύρω στο 1300 όταν έγινε μια από τις πιο ευημερούσες πόλεις της Ευρώπης.

Περίπου το 1500, το κανάλι Zwin, το οποίο προσέφερε τη πρόσβαση στη θάλασσα στη Μπριζ, άρχισε να κατακλύζεται και η Μπριζ ξεκίνησε να χάνει την οικονομική της δύναμη στην Αμβέρσα. Οι άνθρωποι άρχισαν να εγκαταλείπουν το κέντρο, γεγονός που συνέβαλε στη διατήρηση των μεσαιωνικών του χαρακτηριστικών.

Η Μπριζ είναι μια πόλη τέχνης. Ο διάσημος ζωγράφος της Μπριζ, Jan van Eyck (1370-1441), πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Μπριζ και ένα άγαλμα που τον τιμά βρίσκεται στην πλατεία που ονομάστηκε από τον γλύπτη Jan Calloigne.

Σήμερα η Μπριζ είναι για άλλη μια φορά μια ακμάζουσα κοινότητα με πληθυσμό 120.000 κατοίκων και το μεσαιωνικό κέντρο είναι ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη.

Να πάρει εκεί

Το εθνικό αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι ο κύριος αερολιμένας της Μπριζ.

Το μικρότερο αεροδρόμιο Oostende απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα (15 μίλια) από την ακτή της Μπριζ, αλλά προσφέρει πολύ λίγες πτήσεις.

Η Μπριζ είναι στη γραμμή τρένων Oostende προς Βρυξέλλες (βλ. Βέλγιο χάρτης για σιδηροδρομικές γραμμές). Υπάρχουν συχνά τρένα από τις Βρυξέλλες , την Αμβέρσα και τη Γάνδη.

Απέχει δέκα λεπτά με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό στο ιστορικό κέντρο.

Για λεπτομερείς οδηγίες, δείτε: Πώς να φτάσετε από τις Βρυξέλλες στη Μπριζ ή τη Γάνδη .

Αν έχετε αυτοκίνητο, μην προσπαθήσετε να οδηγήσετε στα στενά δρομάκια του κέντρου. Πάρκο έξω από τους τοίχους (ευκολότερη νωρίς το πρωί) ή κατευθυνθείτε προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και χρησιμοποιήστε το υπόγειο πάρκινγκ.

Αν είστε στο Λονδίνο, μπορείτε να πάρετε το τρένο Eurostar απευθείας στις Βρυξέλλες. Το εισιτήριό σας περιλαμβάνει πραγματικά μετακινήσεις προς οποιαδήποτε πόλη του Βελγίου: δωρεάν ταξίδι στη Μπριζ! Διαβάστε περισσότερα για τους Top Eurostar Destinations από το Λονδίνο .

Να φτάσετε στη Μπριζ το ρομαντικό δρόμο

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ο Lamme Goedzak, ένας ατμοπλοϊκός, θα σας μεταφέρει από την ενδιαφέρουσα μικρή πόλη Damme στη Μπριζ σε περίπου 35 λεπτά κατά μήκος του καναλιού. Θα βρείτε αρκετό χώρο στάθμευσης στη Damme και μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ποδήλατα εκεί.

Μουσεία

Η πιο σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι όλα τα μουσεία στη Μπριζ είναι κλειστά τη Δευτέρα.

Το πιο δημοφιλές μουσείο τέχνης είναι το Μουσείο Groeninge, που καλύπτει τη ζωγραφική της Κάτω Χωρών από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα, με ζωγράφους όπως ο Jan van Eyck, ο Rogier van der Weyden και ο Hieronymus Bosch.

Οι ώρες των μουσείων και τα τέλη εισόδου (μην ξεχάσετε να μετακινηθείτε προς τις ειδικές προσφορές) βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Μουσείου Groeninge.

Ξέρατε ότι έπρεπε να υπάρχει ένα μουσείο πατάτες, έτσι ναι, υπάρχει ένα Frietmuseum.

Μέρη να μείνεις

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στη Μπριζ, δεδομένου ότι είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός στην Ευρώπη. Τα ξενοδοχεία με υψηλή βαθμολογία τείνουν να πωλούν έξω από τα δωμάτια το καλοκαίρι, επομένως αποθεματικό νωρίς.

Συγκρίνετε τιμές ξενοδοχείων σε Μπριζ με την Hotels.com

Μπορείτε επίσης να δείτε τη λίστα των συνιστώμενων ξενοδοχείων Μπριζ .

Η σιδηροδρομική διέλευση

Αν έρχεστε στο Βέλγιο στο Eurostar , θυμηθείτε ότι στη διαδρομή Λονδίνο προς Βρυξέλλες, το εισιτήριο σας Eurostar (αγοράστε άμεσα εισιτήρια) είναι καλό για να συνεχίσετε σε οποιοδήποτε σταθμό στο Βέλγιο.

Μην χάσετε Αξιοθέατα στη Μπριζ:

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα αυτής της μεσαιωνικής πόλης είναι ένα ταξίδι με κανάλι. Τα σκάφη αναχωρούν από το σταθμό προσγείωσης Georges Stael στο Katelijnestraat 4 κάθε 30 λεπτά, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:30. Κλείσιμο από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Η Μπριζ είναι γνωστή για σοκολάτα, δαντέλες και, σε μικρότερο βαθμό, για διαμάντια. Το μουσείο διαμαντιών βρίσκεται στο Katelijnestraat 43. Μπορείτε να αγοράσετε ένα βράχο της επιλογής σας στο Brugs Diamanthuis στο Cordoeaniersstraat 5. Τα καταστήματα σοκολάτας είναι παντού. μπορείτε επίσης να σκάσετε στο μουσείο σοκολάτας Choco-Story.

Το δημοτικό Μουσείο δαντέλας βρίσκεται στο κύριο κανάλι στο Dijver 16.

Το Belfort en Hallen είναι το σύμβολο της Μπριζ και το ψηλότερο καμπαναριό στο Βέλγιο. Ανεβείτε στα 366 βήματα προς τα πάνω για μια πανοραμική θέα της Μπριζ. σε μια καθαρή μέρα, θα δείτε όλη τη διαδρομή προς τη θάλασσα.

Η βασιλική Heilig-Bloedbasiliek του 12ου αιώνα, ή παρεκκλήσι του Αγίου Αίματος, στην πλατεία Burg περιέχει ένα φιαλίδιο με κρυστάλλινο βράχο που περιέχει ένα κομμάτι από ύφασμα λερωμένο με αυτό που λέγεται ότι είναι το πήγμα του αίματος του Χριστού. Το φέρνουν έξω την Παρασκευή για σεβασμό, αλλά αν αυτό δεν είναι το πράγμα σας η βασιλική αξίζει ακόμα μια επίσκεψη. Την ημέρα της αναλήψεως, το λείψανο γίνεται το επίκεντρο της πομπής του ιερού αίματος, όπου 1.500 μάρτυρες της Μπριζ, πολλοί στο μεσαιωνικό ένδυμα, σχηματίζουν μια πομπή μήκους μιλίων πίσω από το λείψανο.

Πιθανότατα δεν σκέφτεστε να επισκεφθείτε περιοχές πρώιμης δημόσιας στέγασης στις διακοπές σας, αλλά η Μπριζ έχει ένα σημαντικό αριθμό ασβεστωμένων κοιτώνων, πολλοί συγκεντρωμένοι γύρω από μια άνετη εσωτερική αυλή. Ήταν δημοφιλείς τρόποι να επιδοθούν υπέρ του Θεού τον 14ο αιώνα από πλούσιους κατοίκους της πόλης ή συντεχνίες και στη συνέχεια διατηρούνται 46 μπλοκ από αυτά.

Η Μπριζ είναι μια υπέροχη πόλη με τα πόδια (ή μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα και να περάσετε σαν ντόπιοι). Η κουζίνα είναι κορυφαία (αν και είναι πολύ ακριβή) και η μπύρα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο (δοκιμάστε το Brewery De Gouden Boom στο Langestraat, 47 το οποίο διαθέτει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μουσείο).

Όπως και οι παλιές μοτοσικλέτες; Μπορείτε να δείτε περισσότερες από 80 μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και σκούτερ στο Μουσείο Μοτοσικλετών Oldtimer στο Oudenburg (Κοντά στην Οστάνδη).

Μπριζ, μπύρα και σοκολάτα

Η Μπριζ φιλοξενεί ένα δημοφιλές φεστιβάλ μπύρας στις αρχές Φεβρουαρίου το οποίο διαρκεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Αγοράζετε ένα ποτήρι και παίρνετε μάρκες για να το γεμίζετε με τις επιλεγμένες μπύρες. Υπάρχει επίσης μια μαγειρική πλευρά - σεφ παρουσιάζουν πιάτα μαγειρεμένα με μπύρα. Αυτό είναι το Βέλγιο.

Αν χάσετε το φεστιβάλ - μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλά μπαρ και εστιατόρια που παρασκευάζουν και σερβίρουν βελγική μπύρα. Ένας δημοφιλής χώρος είναι ο 'Bruges Beertje στο Kemelstraat 5, ανάμεσα στην αγορά και το Zand, κοντά στο Bruggemuseum-Belfort. Ανοίγει στις 4 μ.μ. έως 1 π.μ., κλειστή Τετάρτη.

Το μουσείο σοκολάτας της Μπριζ βρίσκεται στο Maison de Croon, το οποίο χρονολογείται γύρω στο 1480 και το
ήταν αρχικά μια ταβέρνα κρασιού. Στο εσωτερικό θα μάθετε για την ιστορία της σοκολάτας στη Μπριζ. Επίσης, γίνονται σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.

Και αν πάτε στο Choco-Late, ίσως να μείνετε στο Φεστιβάλ Γλυπτικής Παγετώνων της Μπριζ, που αρχίζει στα τέλη Νοεμβρίου.

Και μιλώντας για φεστιβάλ, το μεγαλύτερο θρησκευτικό φεστιβάλ στη Μπριζ είναι το Heilig-Bloedprocessie, η Πομπή του Αίματος, που πραγματοποιήθηκε την Αύριο Πέμπτη, 40 ημέρες μετά το Πάσχα. Το ιερό λείψανο αίματος μεταφέρεται στους δρόμους και οι λαοί ακολουθούν ντυμένοι με μεσαιωνική φορεσιά.