Ο πόλεμος είναι η κόλαση: Το γκρεμό του θανάτου στο Diksmuide του Βελγίου

Το σύμβολο του Βέλγου Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για σκληρή αντίσταση και ηρωισμό

Τα αντίθετα στοιχεία της δυστυχίας και της δόξας σηματοδότησαν το βελγικό τμήμα του δυτικού μετώπου που ονομάζεται The Trench of Death μεταξύ 1914 και 1918, όπου το σύνταγμα μετά από το σύνταγμα του βελγικού στρατού αγωνίστηκε κάτω από αφόρητα σκληρές συνθήκες για να αποτραπεί η γερμανική πρόοδος προς τη Γαλλία στο σημείο όπου ήταν σταμάτησε προσωρινά από πλημμύρα (μεταξύ Nieuwpoort και Diksmuide). Οι Γερμανοί είχαν τοποθετήσει μια βάση με δεξαμενές βενζίνης κοντά στον ποταμό Ijzer και ήταν βαριά οπλισμένοι με πολυβόλα.

Το 1915, κάτω από έντονη φωτιά, οι Βέλγοι άρχισαν να σκάβουν μια τάφρο κατά μήκος της δυτικής όχθης του ποταμού για να προσπαθήσουν να ξανακάνουν τη βάση. Μέσα από τη χρήση χαλιών (η επέκταση ενός τάφρου σε ένα σημείο κάτω από τις οχυρώσεις του εχθρού), και οι δύο πλευρές πλησίασαν μεταξύ τους μέχρις ότου διαχωριστούν τα ναυπηγεία. Οι επιθέσεις ήταν αδιάκοπες, οι τάφροι στενές, οι στρατιώτες κάθισαν πάπιες για επιθέσεις κονιάματος. Τέλος, το 1917 οι Βέλγοι έχτισαν ένα μεγάλο καταφύγιο από σκυρόδεμα με τρύπες που ονομάζονται "παγίδα ποντικιών" για να σταματήσουν οι Γερμανοί να διεισδύσουν τα βελγικά τάφια στα άκρα των χυμών.

Η ζωή ήταν αυστηρή στα χαρακώματα. Οι Βέλγοι στρατιώτες επανδρώνουν τις τάφρους για τρεις μέρες κατ 'ευθείαν, στη συνέχεια πήραν τρεις ημέρες ανάπαυσης σε ένα καντόνι στην οπίσθια μάχη.

Η Δύση του Θανάτου κοντά στο Diksmuide παρέμεινε η καρδιά της βελγικής αντίστασης έως ότου ξεκίνησε η επιτυχημένη αγγλοελβετική επίθεση που ονομάζεται > Μάχη της Φλάνδρας στις 28 Σεπτεμβρίου 1918.

Επισκεπτόμενος τη γέφυρα του θανάτου στο Diksmuide (Dixmude) Βέλγιο

Οι εικόνες δεν μπορούν να πουν όλη την ιστορία. Η κλίμακα και η θέση των οπών πρέπει να γίνουν αισθητές και αισθητές. Η επίσκεψη στο Trench του Θανάτου είναι δωρεάν.

Το γκρεμό του θανάτου είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ.-12: 30 μ.μ. και 1-5 μ.μ. από την 1η Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Εκτός από αυτές τις ημερομηνίες είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα.

Υπάρχει ένα καφενείο έξω από το μνημείο.

Από το Diksmuide, πάρτε το βόρειο Ijzerdijk για 1,5 χλμ. Το μνημείο είναι στα δεξιά.

Άλλα μέρη για επίσκεψη

Το Ysertower. Ακριβώς έξω από τη δυτική άκρη του Dixmude, θα βρείτε το Pax-Tower, την Κρύπτη και το Ysertower, που θα αποτελέσουν το Ευρωπαϊκό Peacedomain. Θα έχετε μια υπέροχη θέα της γύρω περιοχής από τα 84 μέτρα επάνω, και θα πάρετε μια ιδέα για τη ζωή των στρατιωτών από τους 22 ορόφους του μουσείου.

Η πόλη Dixmude, ή Diksmuide, έχει ανοικοδομηθεί αρκετά εμπειρικά μετά από βαρύ βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία μείωσε την πόλη σε μπάζα. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στην πόλη.

Οι εργασίες συντήρησης που έγιναν στο Κάταγμα του Θανάτου δυσκολεύουν να αισθάνονται τις συνθήκες που πρέπει να υπήρχαν εκείνη την εποχή. Ο χώρος είναι καθαρός, κανονικός και ενισχυμένος με σκυρόδεμα. Πολλοί θεωρούν ότι μια επίσκεψη στο Croonart Wood δίνει μια καλύτερη ιδέα για τις συνθήκες.

Νότια του Dixmude θα βρείτε το φυτό Blankaart Nature Preserve, μια ρηχή λίμνη που σχηματίστηκε από τη συγκομιδή τύρφης για θέρμανση τον 15ο και 16ο αιώνα. Ενδιαφέρουσες περιηγήσεις στη φύση ξεκινούν από το κέντρο επισκεπτών, όπου μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για την άγρια ​​φύση και άλλες πληροφορίες επισκεπτών. Υπάρχει υπαίθριο καφέ στην είσοδο.