Επισκεφθείτε τη Βενετία, την πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας

Συμβουλές για την πλοήγηση στα μεγάλα ξενοδοχεία, κανάλια, μουσεία, τρόφιμα και πολλά άλλα στη Βενετία

Η Βενετία ή η Βενετία είναι μια διακεκριμένη πόλη μήκους 1.700 χρόνων, η οποία βρισκόταν στο επίκεντρο των μεγάλων ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών, μουσικών και πολιτικών εξελίξεων. Ήταν ένας υποκινητής της Αναγέννησης και θεωρείται ότι ήταν το πρώτο οικονομικό κέντρο του κόσμου.

Σήμερα, είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ιταλίας και ένας εξαιρετικά ρομαντικός προορισμός ταξιδιού, όπου μπορείτε να κάνετε βόλτα κατά μήκος μιλίων από κανάλια εκκαθάρισης. Υπάρχουν, στην πραγματικότητα, 150 κανάλια με περισσότερες από 400 γέφυρες που συνδέουν τα 118 μικρά νησιά της Βενετίας στη βενετσιάνικη λιμνοθάλασσα, αρκετά μεγάλα για υπέροχες εκκλησίες και παλάτια, πλατείες και μουσεία, εκπληκτικά εστιατόρια και όμορφα καταστήματα.

Πώς θα φτάσετε στη Βενετία

Η Βενετία βρίσκεται στην περιοχή Βένετο , στη βορειοανατολική ακτή της Ιταλίας και προστατεύεται από την Αδριατική Θάλασσα από μια λωρίδα γης που ονομάζεται Lido.

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στη Βενετία είναι με τρένο από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia στη βορειοδυτική άκρη της πόλης. Ο τερματικός σταθμός των λεωφορείων και τα γκαράζ είναι κοντά στο Piazzale Roma, αλλά πρέπει να διασχίσετε το Μεγάλο Κανάλι για να φτάσετε εκεί. Η Βενετία διαθέτει επίσης το μικρό αεροδρόμιο της Βενετίας Marco Polo και από εκεί μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή βάρκα σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

Μεταφορές στη Βενετία

Το Μεγάλο Κανάλι, το οποίο περνάει από το κέντρο της πόλης, είναι σαν τον κεντρικό δρόμο της Βενετίας και τα βαπορέττες , τα αυτοκίνητά του. Είναι οι κύριες δημόσιες συγκοινωνίες σε αυτή την γεμάτη με κανάλια πόλη και πληρώνουν τις κύριες οδοί. Το # 1 Vaporetto τρέχει κατά μήκος του Μεγάλου Κανάλι από το σιδηροδρομικό σταθμό και κάνει πολλές στάσεις, οπότε είναι ένας καλός τρόπος να κάνετε κρουαζιέρα στο κύριο κανάλι και να πάρετε μια καλή εικόνα της πόλης.

Εάν θέλετε κάτι πιο κοντά και προσωπικό, πάρτε ένα ταξί και μια γόνδολα, αν και τείνουν να είναι πιο ακριβά.

Οι Γόνδολες , ένα σύμβολο της ζωής στη Βενετία, είναι ένας ρομαντικός τρόπος για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά σήμερα αυτές οι δαπανηρές εκτροπές χρησιμοποιούνται κυρίως από τουρίστες.

Ξεναγήσεις

Θα βρείτε ξενάγηση για σχεδόν κάθε τόπο που αξίζει να επισκεφθείτε, από πασίγνωστα παλάτια έως λιγότερο γνωστούς προορισμούς.

Επιπλέον, υπάρχουν εκδρομές για φαγητό και μαθήματα στη κωπηλασία, το μαγείρεμα ή τη δημιουργία όμορφων θεατρικών μάσκες που φημίζεται η Βενετία.

Που να μείνω

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας από τη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία της Βενετίας , πολλά από τα οποία βρίσκονται στη γειτονιά San Marco, κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου , η οποία είναι η δημοφιλέστερη τουριστική δημοφιλής περιοχή. Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο μέρος για να μείνετε με το καλύτερο μισό σας, υπάρχουν πολλά ρομαντικά ξενοδοχεία στη Βενετία.

Οι περιοχές της Βενετίας

Το παλιό κέντρο της πόλης της Βενετίας χωρίζεται σε έξι συνοικίες ή sestieri . Η περιοχή Cannaregio , η πιο πολυσύχναστη, βρίσκεται κοντά στο σταθμό. Η περιοχή Castello , η μεγαλύτερη και η περίφημη συνοικία San Marco , που φιλοξενεί την ομώνυμη πλατεία και την βασιλική, βρίσκονται στην ίδια πλευρά του Μεγάλου Κανάλι. Η περιοχή Santa Croce , η μόνη με γέφυρα προς την ηπειρωτική χώρα και κάποια κυκλοφορία αυτοκινήτων, βρίσκεται απέναντι από το Μεγάλο Κανάλι από το σιδηροδρομικό σταθμό. Η συνοικία San Polo με τη διάσημη επώνυμη εκκλησία και την περιοχή Dorsoduro , που βρίσκεται στο πιο σκληρό και σταθερό νησί της Βενετίας, είναι απέναντι από το κανάλι του Αγίου Μάρκου. Ένας χάρτης sestiere θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα στενά δρομάκια.

Πότε να πάτε

Δεδομένου ότι βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, η Βενετία έχει μέτριο καιρό, παρόλο που μπορεί να υπάρξει βροχή σχεδόν όλο το χρόνο.

Τα καλοκαίρια είναι υγρά και οι χειμώνες μπορεί να είναι ομιχλώδη και βρεγμένα. Για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, η άνοιξη και η πτώση είναι οι καλύτερες εποχές για επίσκεψη. Η Βενετία βιώνει υπερχείλιση ή aqua alta περίπου 60 ημέρες το χρόνο, από τον Οκτώβριο έως τις αρχές Ιανουαρίου. Στη Βενετία, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιο τρόπο να ελέγχετε κάθε μέρα τον καιρό που αλλάζει.

Φεστιβάλ Βενετίας

Το Carnevale της Βενετίας που πραγματοποιήθηκε 40 ημέρες πριν από το Πάσχα, είναι ένας από τους πιο ζωντανούς και πολύχρωμους εορτασμούς πριν από τη σφαγή στην Ιταλία. Οι Βενετοί πηγαίνουν όλοι έξω, φέρνοντας εορταστικές μάσκες και κοστούμια για ένα πάρτι δρόμου 10 ημερών. Τον Ιούλιο, υπάρχει το Redentore Regatta, ένα σημαντικό φεστιβάλ που διοργανώθηκε ακριβώς πάνω στο Μεγάλο Κανάλι.

Τι να αγοράσω

Υπάρχουν τόσα πολλά όμορφα βιοτεχνικά προϊόντα στη Βενετία, είναι δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε, αλλά θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με το βενετσιάνικο γυαλί, ειδικά το γυαλί από το νησί Murano.

Πανέμορφες χειροποίητες καρναβαλικές μάσκες κάνουν υπέροχα δώρα ή αναμνηστικά. Μπορεί επίσης να βρείτε κάποιο βενετσιάνικο μαρμάρινο χαρτί που αγαπάτε ή κάποια όμορφη βενετσιάνικη δαντέλλα. Και καθώς περπατάτε κατά μήκος των καναλιών, μπορεί να δείτε μια ακουαρέλα της Βενετίας που θέλετε να πάρετε πίσω επίσης.

Τι να κάνετε στη Βενετία

Η Βενετία έχει μια εκπληκτική συλλογή από παγκοσμίου φήμης μουσεία και άλλα αξιοθέατα , αλλά θα εκπλαγείτε πόσο πολύ μπορείτε να αγαπήσετε απλά να περιπλανηθείτε στα κανάλια από τις κύριες τουριστικές πίστες ή να επωφεληθείτε από άλλες δωρεάν εκτροπές που προσφέρει αυτή η αρχαία πόλη. Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Βενετίας περιλαμβάνουν:

Τι να φάτε στη Βενετία

Τα θαλασσινά είναι ένα μεγάλο μέρος της νόστιμης βενετσιάνικης κουζίνας, όπως και η πολέντα και το ρύζι. Το Seppia , ή η σουπιά, είναι δημοφιλής και το risotto nero (μαύρο ρύζι) είναι χρωματισμένο με το μελάνι του. Δοκιμάστε επίσης το zuppa di pesce (σούπα ψαριού) εδώ. Το Radicchio trevisano , κόκκινο κιχώριο, προέρχεται από το κοντινό Treviso. Το Cicchetti , ή ορεκτικά, σερβίρονται στα μπαρ της Βενετίας και συχνά τρώγονται πριν το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο, αλλά, όπως οι ισπανικές τάπας ή οι ελληνικοί μεζέδες, μπορείτε επίσης να παραγγείλετε μερικά για ένα ελαφρύ γεύμα. Τελειώστε με μια εξαιρετική βενετική ζαχαροπλαστική και έναν εσπρέσο. Buon apetito!