Τα γεγονότα για το σύστημα μεταφορών Vaporetto της Βενετίας

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα λεωφορεία νερού της πόλης

Γνωστό ως το βαπορέτο, το σύστημα των λεωφορείων της Βενετίας είναι η κύρια μορφή της δημόσιας συγκοινωνίας της πόλης. Αυτά τα λεωφορεία (που ονομάζονται vaporetti στον πληθυντικό) μεταφέρουν τους επισκέπτες κατά μήκος των κύριων καναλιών, στα νησιά και γύρω από τη λιμνοθάλασσα. Αν και συχνά γεμάτοι, είναι μακράν ο λιγότερο ακριβός τρόπος για να περάσετε (εκτός από το περπάτημα). Εάν επισκέπτεστε τη Βενετία, αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε σε ένα βαπορέτο.

Vaporetto Fares

Το κόστος για να πάρει το βαπορέτο δεν είναι στατικό. Ακριβώς όπως το εισιτήριο λεωφορείου σε οποιαδήποτε άλλη πόλη, αλλάζει με το χρόνο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις τρέχουσες τιμές. Τα καλά νέα είναι ότι εάν σκοπεύετε να περάσετε πολύ χρόνο στο σύστημα του λεωφορείου, μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα τουριστικού ταξιδιού σε οποιοδήποτε γραφείο εισιτηρίων vaporetto ή μέσω της Veniezia Unica. Οι κάρτες τουριστικών ταξιδιών είναι καλές τόσο για τις θαλάσσιες όσο και για τις χερσαίες μεταφορές στην περιοχή της Βενετίας (υπηρεσίες εδάφους στο Lido και στο Mestre). Επιτρέπουν πιο ευέλικτα ταξιδιωτικά σχέδια, επειδή μπορείτε να αγοράσετε ένα μονοήμερο, δύο ή τριών ημερών, ή ακόμα και ένα εβδομαδιαίο πέρασμα.

Υπάρχει επίσης μια τριήμερη κάρτα νεότητας για νέους ηλικίας 14 έως 29 ετών. ένα δελτίο πόλης της Βενετίας, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν και μειωμένες εισόδους και μεταφορές. και ένα παραλιακό εισιτήριο για ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής από τη Βενετία στο Lido.

Το εισιτήριο ή η κάρτα ταξιδίου πρέπει να επικυρωθεί (σφραγίδα) κατά την πρώτη χρήση στην είσοδο στάσης του βαπορέτου. Οι ώρες ξεκινούν όταν η κάρτα είναι επικυρωμένη (όχι όταν έχει αγοραστεί), έτσι ώστε να μπορεί να πληρωθεί για το χρόνο.

Βεβαιωθείτε ότι το επικυρώσατε στο μηχάνημα πριν επιβιβαστείτε στο λεωφορείο νερού. Η τιμή ενός εισιτηρίου ή ταξιδιωτικής κάρτας περιλαμβάνει ένα κομμάτι αποσκευών έως 150 cm (συνολικό άθροισμα των τριών διαστάσεων).

Διαδρομές Βαπόρετο

Το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας είναι η κύρια οδός του. Η διαδρομή αριθ. 1 vaporetto τρέχει πάνω και κάτω από το Μεγάλο Κανάλι, σταματώντας σε κάθε μία από τις έξι sestiere ή γειτονιές.

Δεδομένου ότι σταματά επίσης στο Lido, είναι ένας καλός τρόπος να δείτε τη Βενετία. Παρόλο που είναι αρκετά γεμάτο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα βράδυ στο υπ 'αριθμόν 1 βαπορέτο μπορεί να είναι γραφικό και ρομαντικό. Δοκιμάστε να πάρετε το νούμερο 1 το βράδυ όταν ανάβουν τα φώτα (βλ. " Συμβουλές για φαγητό στη Βενετία ").

Άλλες διαδρομές που συνήθως χρησιμοποιούνται από τους τουρίστες είναι:

Οι γραμμές Alilaguna εξυπηρετούν το αεροδρόμιο της Βενετίας και δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω εισιτήρια ή τις ταξιδιωτικές κάρτες (εκτός από την κάρτα της Βενετίας). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές των λεωφορείων, τα δρομολόγια και ένας διαδραστικός χάρτης διατίθενται στην ιστοσελίδα της ACTV.

Χάρτες του Βαπόρετου της Βενετίας

Οι χάρτες vaporetto της Βενετίας που μπορούν να μεταφορτωθούν και να τυπωθούν διατίθενται σε τρία μεγέθη. Δείτε το Vap Map Pocket Venice Vaporetto Οδηγός για το ζωντανό ιστολόγιο της Βενετίας .

Γόνδολα βόλτες στη Βενετία

Λαμβάνοντας μια βόλτα με γόνδολα είναι ένας πολύ πιο εξελιγμένος τρόπος να φτάσετε στη Βενετία.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες gondola.