Ταξιδιωτικός οδηγός San Gimignano

Μεσαιωνική Πύργοι σε μια πόλη της Τοσκάνης

Γιατί να επισκεφτείτε το San Gimignano:

Το Σαν Τζιμινιάνο, γνωστό ως Πόλη των Όμορφων Πύργων , είναι μια κλασική μεσαιωνική περιτειχισμένη πόλη λόφων στην Τοσκάνη. Οι 14 μεσαιωνικοί πύργοι που διασώζονται δημιουργούν έναν όμορφο ορίζοντα ορατό από τη γύρω περιοχή. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO για την αρχιτεκτονική του. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η πόλη ήταν ένα σημαντικό κέντρο εμπορίου και για προσκυνητές που ταξιδεύουν προς ή από τη Ρώμη στη Via Francigena .

San Gimignano Τοποθεσία:

Το San Gimignano βρίσκεται 56χλμ νοτιοδυτικά της Φλωρεντίας στην επαρχία Σιένα της Τοσκάνης (βλέπε το χάρτη της Τοσκάνης ) και περίπου 70χλμ. Από τη δυτική ακτή της Ιταλίας.

Σαν Τζιμινιάνο Μεταφορές:

Για να φτάσετε στο Σαν Τζιμινιάνο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάρτε ένα λεωφορείο ή τρένο από τη Σιένα ή τη Φλωρεντία στο Poggibonsi . Από το Poggibonsi υπάρχουν συχνά λεωφορεία. Η 20 mintue λεωφορείο σας ταξιδεύει στην Piazzale dei Martiri κοντά Porta San Giovanni . Περάστε από την πύλη και περπατήστε μέχρι τη Via San Giovanni (γεμάτη με καταστήματα με σουβενίρ) και στο κέντρο της πόλης, Piazza della Cisterna .

Αν φτάσετε με αυτοκίνητο, θα πάρετε το δρόμο Firenze-Siena, έξοδο στο Poggibonsi Nord και ακολουθήστε τις πινακίδες για το San Gimignano. Υπάρχουν χώροι στάθμευσης έξω από τους τοίχους. Η πόλη διερευνάται καλύτερα με τα πόδια.

Που να μείνω:

Ενώ το San Gimignano μπορεί εύκολα να επισκεφθείτε ως ημερήσιο ταξίδι από τη Σιένα ή τη Φλωρεντία, εκτιμάται καλύτερα το βράδυ μετά την αναχώρηση των τουριστικών λεωφορείων.

Τα καταλύματα μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρά και εδώ. Το Hotel Bel Soggiorno είναι ένα άνετο οικογενειακά διοικούμενο ξενοδοχείο μέσα στα τείχη του ιστορικού κέντρου και τα περισσότερα δωμάτια και το εστιατόριο έχουν υπέροχη θέα στην ύπαιθρο. Εδώ είναι τα υψηλότερα αξιολογούμενα μέρη για διαμονή στο San Gimignano συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων, ξενώνες bed and breakfast, και τα κοντινά αγροτικά σπίτια.

Τρόφιμα και κρασί:

Ο Σαν Τζιμινιάνο ήταν κάποτε ένας μεγάλος παραγωγός κρόκων για την παραγωγή σαφράν που εξήγαγαν. Υπάρχουν ακόμα μερικοί μικροί παραγωγοί σαφράν. Σήμερα το κύριο προϊόν είναι ένα λευκό κρασί, η Vernaccia , που προέρχεται από σταφύλια στους γύρω αμπελώνες. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά μέρη στην πόλη.

Για μια μικρή πόλη, υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια που σερβίρουν τυπικό φαγητό της Τοσκάνης, τουλάχιστον μια δωδεκάδα στο κέντρο και άλλα καλά εστιατόρια στην ύπαιθρο. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα στοιχεία πικνίκ και ένα μπουκάλι κρασί για ένα πικνίκ κοντά στο Rocca.

Πύργοι του Σαν Τζιμινιάνο:

Αρχικά ο Σαν Τζιμινιάνο είχε 72 πύργους, που χτίστηκαν από πατριώτικες οικογένειες πιθανώς να επιδείξουν τον πλούτο και την εξουσία τους. 7 από τους υπόλοιπους πύργους είναι γύρω από την Piazza del Duomo . Ο ψηλότερος πύργος είναι ο Torre Grossa , ύψους 54 μέτρων, που χρονολογείται από το 1298. Οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στην κορυφή του Torre Grossa για φανταστική θέα στο τοπίο και στη γραφική ύπαιθρο. Απέναντι από το Duomo βρίσκεται το Torre della Rognosa , ύψους 50μ. Και ένας από τους παλαιότερους πύργους, που ανεβαίνει από το αρχικό κτήριο του Δημαρχείου Palazza del Podesta . Τα Edicts απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε να κατασκευάσει έναν πύργο ψηλότερο από τον Torre della Rognosa, αλλά αρκετές πλούσιες οικογένειες αγόραζαν μέρη κοντά για να φτιάξουν παρόμοιους πύργους.

Σαν Τζιμινιάνο Αξιοθέατα:

Εκτός από τους πύργους, το ιστορικό κέντρο έχει αρκετά ενδιαφέροντα τουριστικά αξιοθέατα. Πάρτε μια εικονική ματιά στους πύργους, τις πλατείες και τις απόψεις με αυτές τις εικόνες San Gimignano.

Εισιτήριο συνδυασμού San Gimignano

Το συνδυασμένο εισιτήριο καλύπτει την είσοδο για τα Πολιτικά και Αρχαιολογικά Μουσεία, Torre Grossa, Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης, παρεκκλήσι Santa Fina και Museo Ornitologico.

Τουριστικό γραφείο San Gimignano:

Το τουριστικό γραφείο βρίσκεται στην Piazza del Duomo, 1. Είναι ανοιχτό καθημερινά, 9: 00-1: 00 και 3: 00-7: 00, Νοέμβριος - Φεβρουάριος οι απογευματινές ώρες είναι 2: 00-6: 00.