Ταξιδιωτικός οδηγός Pitigliano

Τι να δείτε στο Pitigliano και στην περιοχή Maremma της Τοσκάνης

Το Pitigliano είναι μια εκπληκτική μεσαιωνική πόλη στο Maremma της Τοσκάνης, δραματικά σκαρφαλωμένη στην κορυφή μιας κορυφογραμμής tufa. Ετρουσκικοί τάφοι τείνουν στην επιφάνεια του βράχου και στην κοιλάδα. Το Pitigliano είναι επίσης γνωστό ως Piccola Gerusalemme ή Little Ιερουσαλήμ.

Pitigliano Στιγμιότυπα

Pitigliano τοποθεσία και μεταφορά

Το Pitigliano βρίσκεται στην περιοχή Maremma της Νότιας Τοσκάνης, ένα τμήμα της Τοσκάνης που βλέπει πολύ λιγότερους τουρίστες από τις κεντρικές πόλεις της Τοσκάνης.

Βρίσκεται μεταξύ Ρώμης (140χλμ.) Και Φλωρεντίας (175χλμ.), Περίπου 48 χλμ. Νοτιοανατολικά του Grosseto (βλέπε το χάρτη της Τοσκάνης για την τοποθεσία Grosseto) και 25 χλμ δυτικά της λίμνης Bolsena στην περιοχή του Βόρειου Λάτσιο .

Δεν υπάρχει σιδηροδρομικός σταθμός στην πόλη, αλλά τα λεωφορεία εξυπηρετούν το Pitigliano από άλλες πόλεις της Τοσκάνης, όπως η Σιένα, η Φλωρεντία και το Grosseto (που εξυπηρετούνται με το τρένο). Η ίδια η πόλη είναι αρκετά μικρή για να περπατήσει εύκολα. Ένα αυτοκίνητο συνιστάται για περιηγήσεις στην εξοχή, ετρουσκικές τοποθεσίες, θερμές πηγές και άλλες μικρές πόλεις του Maremma.

Πού να μείνετε και να φάτε στο Pitigliano

Ένα καλό μέρος για φαγητό είναι το Ceccottino Hostaria στο κέντρο της πόλης. Σερβίρουν σπεσιαλιτέ της Τοσκάνης και κρασιά της Maremma.

Pitigliano Χάρτης και Εικόνες

Αυτός ο Χάρτης Pitigliano παρουσιάζει το καλύτερο σημείο προβολής για φωτογραφίες της πόλης καθώς πλησιάζετε.

Piccola Gerusalemme - Μικρή Ιερουσαλήμ

Η εβραϊκή συνοικία Pitigliano εγκαταστάθηκε από τους Εβραίους τον 16ο αιώνα, όταν η πόλη έγινε καταφύγιο για τους Εβραίους να ξεφύγουν από τα κλειστά γκέτο πόλεων όπως η Σιένα και η Φλωρεντία.

Ακόμη και όταν η εβραϊκή συνοικία περιβλήθηκε το 1622, συνεχίστηκαν οι σχέσεις μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων και ήταν γνωστό ως το πιο ζωντανό εβραϊκό γκέτο στην Ιταλία. Όταν οι Εβραίοι απελευθερώθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα, ο πληθυσμός των γκέτων ήταν περίπου 500, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού του Pitigliano. Πολλοί από αυτούς έφυγαν για πόλεις, όμως, και από τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο δεν έμειναν.

Τα τμήματα της αρχαίας εβραϊκής συνοικίας που είναι ανοικτά στους επισκέπτες περιλαμβάνουν ένα μικρό μουσείο, την ανακαινισμένη συναγωγή από το 1598, τα τελετουργικά λουτρά, τις βαφικές εργασίες, την περιοχή κοπής Kosher και τους φούρνους ψωμιού.

Τι να δείτε στο Pitigliano

Το γραφείο τουριστικών πληροφοριών βρίσκεται στη Via Roma , δίπλα στην κεντρική πλατεία. Ρωτήστε για περιηγήσεις στις σπηλιές και τις σήραγγες κάτω από την πόλη. Εκτός από την εβραϊκή συνοικία (βλ. Παραπάνω), το Pitigliano είναι μια καλή μεσαιωνική πόλη για περιπλάνηση. Εδώ είναι τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να δείτε:

Εβραϊκοί τάφοι και πόλεις του Maremma