Μουσείο Quirky Kimono της Ιαπωνίας

Και υπάρχει ένα μπόνους, ακόμα κι αν χάσετε το κιμονό

Ας είμαστε ειλικρινείς: Εκτός από μερικές από τις πολύ περίεργες που παρουσιάστηκαν σε αυτόν τον ιστότοπο (όπως αυτό το σπήλαιο αυτών στο Άμστερνταμ και αυτό το άτακτο στην Ισλανδία ), τα μουσεία μπορεί να είναι βαρετά. Ιδιαίτερα αν σκεφτείτε ολόκληρο τον κόσμο ως ένα ζωντανό μουσείο, η ιδέα να περάσετε άσκοπα την ημέρα μέσα σε τέσσερα τείχη, αρνείται να ταξιδεύετε καθόλου, τουλάχιστον σε προορισμούς αρκετά γεμάτοι που τα μουσεία μπορούν να θεωρηθούν ως το επίκεντρο εκεί.

Εντούτοις, ίσως συναντήσετε εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα με κάποια τακτικότητα, από εκείνες που αναφέρονται παραπάνω στον τόπο που θα ανακαλύψετε παρακάτω: Το Μουσείο Τέχνης Itchiku Kubota της Ιαπωνίας. Αφιερωμένο στη δουλειά του αείμνηστου Ιάπωνα καλλιτέχνη Itchiku Kubota, ο οποίος αναβίωσε ένα αρχαίο στυλ χρωματισμού με κιμονό, το μουσείο προβάλλει το παραδοσιακό ιαπωνικό ένδυμα με τρόπο που το κάνει πιο όμορφο από ότι ήταν.

(Εάν αυτό είναι ακόμη δυνατό.)

Itchiku Kubota: Το έργο της ζωής

Γεννημένος το 1917, ο Itchiku Kubota οδήγησε μια ζωή γεμάτη έντονες δοκιμές (κυρίως, φυλάκιση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου) πριν ανακαλύψει την Tsujigahana , ένα αρχαίο στυλ χρωματισμού κιμονό που δεν χρησιμοποιείται ευρέως από την περίοδο Μουρομάχη, σχεδόν 400 χρόνια νωρίτερα. Κατείχε τη ντεμπούτο του έκθεση το 1977, όταν ήταν 60 ετών, και παρουσίασε το έργο του σε όλο τον κόσμο για σχεδόν δύο δεκαετίες πριν ανοίξει το δικό του μουσείο στις όχθες της λίμνης Kawaguchi, το 1994.

Μια γιορτή του kimono ως έργου τέχνης, το μουσείο Itchiku Kubota παρουσιάζει το πιο βραβευμένο kimonos της Kubota με τρόπο που δεν απαιτεί ούτε την κατανόηση του Tsujigahana ούτε τη σημασία του kimono στον ιαπωνικό πολιτισμό για να τα απολαύσετε. Από μακριές σειρές κιμονό, των οποίων τα συνεχόμενα σχέδια συνδυάζονται για να δημιουργήσουν πανοραμικά πορτρέτα, σε μεμονωμένα ενδύματα που φέρουν εικόνες Ιαπωνικού συμβολισμού όπως το κοντινό Mt.

Το Fuji, μια επίσκεψη στο μουσείο Itchiku Kubota, προκαλεί άμεση γοητεία από οποιονδήποτε θέτει το πόδι μέσα, ακόμη και (και ίσως ειδικά) αν δεν σας αρέσουν συνήθως τα μουσεία.

Τα μόνα κακά νέα; Ο Itchiku Kubota πέθανε το 2003, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε να τον γνωρίσετε κατά την επίσκεψή σας και ότι δεν υπάρχει πλέον έργο του να προσβλέπει στο μέλλον. Λυπάμαι, αν και ο κόσμος είναι τυχερός το υπάρχον έργο του ζει.

Το καλλιεργητικό εργαστήριο τσάι κήπο

Αφού ολοκληρώσετε την εξερεύνηση του κιμονό, μερικές από τις οποίες περιστρέφονται και εισάγονται περιοδικά, κατευθυνθείτε προς το μουσείο καφέ και τον κήπο τσαγιού, το οποίο στεγάζεται στο πρώην εργαστήριο της Kubota. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε ωραία ιαπωνικά τσάγια και καφέδες ενώ περιηγείστε σε διάφορα κομμάτια του έργου της Kubota (και έργα άλλων καλλιτεχνών που εμπνέονται από την Kubota) προς πώληση, συμπεριλαμβανομένων κινούνων έτοιμων προς χρήση.

Εναλλακτικά, πάρτε το ποτό σας έξω και απολαύστε τον κήπο, ο οποίος σε ξεκάθαρες μέρες προσφέρει θέα στο όρος. Fuji. Ακόμη και αν ένας νεφελώδης ουρανός ανεβαίνει πάνω σας την ημέρα που επισκέπτεστε, θα είστε σίγουροι ότι θα εκτιμήσετε την αισθητική του κήπου και του κτιρίου, για το οποίο η Kubota έλαβε έμπνευση από τον φημισμένο καλλιτέχνη Catalán Antoni Gaudí.

Για να είμαστε δίκαιοι, ίσως το έχετε καταλάβει καθώς μπήκατε μέσα από την φαινομενικά τυχαία πέτρινη καμάρα που σας προσκαλεί στην περιοχή του μουσείου ή τη μεγάλη λίμνη χρυσού ψαριού που περάσατε στο δρόμο προς την κύρια είσοδο του κτιρίου του μουσείου.

Και πρέπει να παραδεχτούμε: Υπάρχει κάτι λίγο υπερκειμενικό για την αναβίωση μιας αιωνόβιας μορφής τέχνης και μόδας και την παρουσίασή της με τέτοιο τρόπο που προκαλεί δέος και θαυμασμό από χιλιάδες σύγχρονους επισκέπτες ανά έτος.

Πώς να φτάσετε στο Ιαπωνικό Μουσείο Κιμονο

Τα πλησιέστερα μεγάλα αεροδρόμια στο μουσείο τέχνης Itchiku Kubota είναι τα αεροδρόμια Haneda και Narita του Τόκιο, συχνές υπηρεσίες από τις οποίες η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη παρέχουν τις καλύτερες πιθανότητες να βρουν φτηνές πτήσεις προς την Ιαπωνία πριν από το ταξίδι σας. Από το Τόκιο (ή οπουδήποτε αλλού στην Ιαπωνία), ταξιδεύετε με το τρένο προς το σταθμό Kawaguchiko και στη συνέχεια παίρνετε το λεγόμενο "Loop" ρετρό λεωφορείο 25 λεπτά στο μουσείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη βόρεια ακτή της λίμνης Kawaguchi.

Επισκεφθείτε το μουσείο και το κοντινό Chureito Pagoda, ένα εξαιρετικό σημείο για να δείτε το Mt. Fuji και στις τέσσερις εποχές (αλλά ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής του ανθίσει κερασιάς την άνοιξη), για ένα πραγματικά θεαματικό ταξίδι ημέρας Fuji-viewing από το Τόκιο.

Εναλλακτικά, προσθέστε το ηλιοβασίλεμα κατά μήκος των ακτών της λίμνης Kawaguchi-ή, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μια ανάβαση στο βουνό-για ένα ταξίδι Σαββατοκύριακου, δεν θα ξεχάσετε σύντομα.