Πέτρες του πέους της Τουρκίας

Το τρελό πράγμα είναι ότι η φύση, όχι ο άνθρωπος, τους έκανε

Η περιοχή της Καππαδοκίας της κεντρικής Τουρκίας είναι γνωστή για τα άγρια ​​τοπία της, τα ασήμαντα ηλιοβασιλέματα και το γεγονός ότι και οι δύο διευκολύνουν ό, τι είναι ίσως το πιο γραφικό βόλτα με αερόστατο στον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι βράχοι της Καππαδοκίας είναι εντυπωσιακοί, μερικές σε μια άσεμνη έκταση.

Και είναι κυριολεκτικά άσεμνο, όταν πρόκειται για την "Love Valley" ούτως ή άλλως. Το πιο τρελό πράγμα σχετικά με τη διάσπαση των πέτρινων πυλώνων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Göreme, δεν είναι ότι έχουν σχήμα τεράστιου πέους - αυτός ο άνθρωπος, για όλες τις εμμονές του με τα δικά του γεννητικά όργανα, δεν είχε κανένα ρόλο στη δημιουργία τους .

Η ιστορία της αγάπης κοιλάδα

Η περιοχή γύρω από την κοιλάδα της αγάπης έχει κατοικηθεί συνεχώς για χιλιάδες χρόνια, γι 'αυτό είναι δελεαστικό να υποθέσουμε ότι ορισμένοι αρχαίοι άνθρωποι σκάλισαν τα βράχια να μοιάζουν με πέη. Εξάλλου, οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι ακριβώς κάτω από το δρόμο, μιλώντας σχετικά, έτσι εάν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν αυτές, θα μπορούσαμε να ελπίσουμε ότι οι Τούρκοι του παρελθόντος θα μπορούσαν να έχουν διαμορφώσει βράχους για να μοιάζουν με τα ιδιωτικά τους μέρη.

Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, τα πέτρινα πετρώματα της Love Valley είναι απολύτως φυσικά. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο καιρό υπάρχουν, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αρχαίες ηφαιστειακές εκρήξεις κατέθεσαν μεγάλη ποσότητα τέφρας στην περιοχή, την οποία πολλές χιλιετίες αιολικής διάβρωσης έχουν διαμορφώσει σε καλά πέη.

Πόσο μεγάλη είναι η πέτρα της Τουρκίας;

Δεν θα ήταν σκόπιμο να συζητήσουμε τίποτα σχετικά με τις πέους, πραγματικές ή φανταστικές, και να μην αναφερθούμε στο θέμα του μεγέθους, σωστά; Λοιπόν, οι πέτρες πέους της Τουρκίας είναι απολύτως τεράστιες.

Συγκεκριμένα, οι φαλκιδοί πέτρες της Αγάπης Κοιλάδας μπορούν να φτάσουν σε εντυπωσιακό ύψος 50 μέτρων (περίπου 150 πόδια) - κάνουν τους ανθρώπους να χαϊδεύουν ακόμα και τους ανθρώπους που νιώθουν ντροπή!

Pro φωτογραφία: Για να υπογραμμίσετε την αγκαλιά των πετρωμάτων του πέους, έχετε ένα φίλο να στέκεται στη βάση ενός από αυτούς, στη συνέχεια να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μέχρι όλος ο βράχος να ταιριάζει στο πλαίσιο σας.

Το μέγεθος είναι απολύτως σημαντικό εδώ και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το τονίσουμε παρά με μια τέτοια προοπτική!

Μπορείτε να πετάξετε στην Αγάπη της Κοιλάδας;

Για να φτάσετε στην Love Valley, πετάξτε από την Κωνσταντινούπολη προς το αεροδρόμιο Kayseri ή Nevsehir, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη χερσαία μεταφορά για να φτάσετε στο Göreme - είτε με μεταφορά, ιδιωτικό ταξί ή τοπικά λεωφορεία. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τοπικές μεταφορές, το αεροδρόμιο Nevsehir είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στον περιφερειακό τερματικό σταθμό λεωφορείων από ό, τι συμβαίνει στο αεροδρόμιο του Kayseri.

Μια εναλλακτική λύση θα ήταν να πετάξει κανείς στην Κόνια, μια πόλη που είναι διάσημη για τη σύνδεσή της με τον σούφι ποιητή Rumi, και να απολαύσει τα αξιοθέατα που σχετίζονται με το Ρούμι της πόλης - συμπεριλαμβανομένης, ίσως, μιας τελετής «χορού» σούφης που περιστρέφεται σε ένα ιστορικό caravanserai - πριν συνεχίσετε στο Göreme.

Πώς να έρθετε στην Αγάπη της Κοιλάδας-Τελική Τέντωμα

Μόλις φτάσετε στο Göreme, μπορείτε τεχνικά να κάνετε πεζοπορία (ή ποδήλατο) για να φτάσετε στην Love Valley, αν και τα άσχημα σημαδεμένα μονοπάτια σημαίνουν ότι όλοι οι πιο έμπειροι ταξιδιώτες ίσως είναι καλύτεροι να προσλάβουν οδηγό. Για το σκοπό αυτό, είναι δυνατόν να οργανωθεί μια οργανωμένη ομαδική ξενάγηση στα πέτρες πέους της Τουρκίας, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι τόσο ωραίο.

Αφού φτάσετε στο Fairy Chimneys, καθώς οι πέτρες πέους είναι επίσης γνωστές, μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας περπατώντας μέσα από αυτά.

Αλλά μην παραμείνετε πολύς καιρός: Εάν αποφασίσετε να πάρετε μια πτήση με αερόστατο πάνω από το Love Valley (περισσότερο για το πώς να το κάνετε αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα!), Θα πρέπει να ξυπνήσετε ουσιαστικά στη ρωγμή της αυγής.

Ένας Λόγος Προσοχής Σχετικά με τα Αεροπλάνα στην Καππαδοκία

Η πιο γραφική επιλογή για την θέα στην κοιλάδα αγάπης είναι να πάρετε ένα αερόστατο με αερόστατο από το Göreme, όπως αυτό που προσφέρει το Turkiye Balloons. Οι πτήσεις με μπαλόνια έχουν γίνει τόσο εικονικές για την Καππαδοκία, που οι περισσότερες εικόνες που βλέπετε στην περιοχή διαθέτουν ένα μπαλόνι σε αυτά!

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η βόλτα με το μπαλόνι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες όπως ο αέρας και ο καιρός και προγραμματίζετε κάποιο δωμάτιο wiggle στο δρομολόγιο σας σε περίπτωση ακύρωσης. Δεν είναι συνηθισμένο, όταν ταξιδεύετε στην Τουρκία, να συναντήσετε άλλους που είχαν πετάξει αερόστατα αρκετές ημέρες στη σειρά!

Αποφύγετε να φύγετε από την Καππαδοκία χωρίς να έχετε πάρει την αεροπορική σας πτήση με το να είστε όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο - όχι άκαμπτο, όπως εσείς γνωρίζετε - τι βράχια κάτω από σας.