Όχι, δεν υπάρχουν μαύρες τριαντάφυλλες στην Τουρκία

Μία συνηθισμένη φάρσα ή ένα σχέδιο μάρκετινγκ του τουρισμού δεν πήγε καλά;

Οι ψεύτικες πολιτικές ειδήσεις είναι πλέον συνηθισμένες, αλλά ακόμη και στον τομέα των ταξιδιών, φαίνεται συχνά ότι υπάρχει τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο όσο υπάρχουν πληροφορίες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ιστορίες που φαίνονται καλές (ή υπερβολικά περίεργες) για να πιστέψουμε, γι 'αυτό και οι καλές συγγραφείς ταξιδιών προχωρούν σε μεγάλο βαθμό σε προορισμούς για κτηνιάτρου και θέματα που σχετίζονται με τα ταξίδια που εμφανίζονται εδώ.

Βεβαίως, εάν κάνετε βασική έρευνα για τα μαύρα τριαντάφυλλα που φαινομενικά αναπτύσσονται μόνο σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Τουρκία, μπορεί να φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Δυστυχώς, θα μάθετε γρήγορα ότι αυτά τα μαύρα τριαντάφυλλα δεν υπάρχουν - πολύ πιο γρήγορα από ό, τι το υπόλοιπο του Διαδικτύου, προφανώς. Αυτά είναι τα κακά νέα: Εάν ταξιδεύετε μέχρι το απομακρυσμένο χωριό Halfeti στη νοτιοανατολική Τουρκία, δεν θα ανταμειφθείτε με τη θέα των μαύρων τριαντάφυλλων που αναπτύσσονται μόνο εκεί.

Τα καλά νέα? Η Halfeti μοιάζει σαν ένα αρκετά δροσερό μέρος, αν και αξίζει να το δείτε αν βρίσκεστε στην Τουρκία - είναι αρκετά ένα ταξίδι για να φτάσετε εκεί, ακόμα και από την Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα. Αλλά περισσότερο σε αυτό σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Εδώ είναι πώς το Διαδίκτυο έχει Punked από την Τουρκία μαύρο τριαντάφυλλο Hoax

Όπως συμβαίνει με πολλές φάρσες στο διαδίκτυο, οι αναφορές των μαύρων τριαντάφυλλων της Halfeti υπάρχουν κυρίως στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Η αρχική έρευνα που χρησιμοποιεί μηχανές αναζήτησης και άλλες μη κοινωνικές πηγές μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενη. Ένα από τα πρώτα άρθρα που θα συναντήσετε θα εμφανιστεί στο blog της Teleflora, μιας μεγάλης και φαινομενικά αξιόπιστης αυστραλιανής ανθοπώλης.

Αν και η γλώσσα μέσα στο άρθρο ήταν ... um ... λουλουδένια, δεν φαινόταν υπερβολικά υπερβολική, ακόμα κι αν είστε "gotcha" στο τέλος του άρθρου, ή να διαπιστώσετε ότι δημοσιεύθηκε αρχικά τον Απρίλιο 1.

Μόνο όταν αρχίσετε να ψάχνετε για φωτογραφίες από τα τουρκικά μαύρα τριαντάφυλλα θα συνειδητοποιήσετε ότι κάτι είναι πάνω.

Ακόμα κι αν δεν είστε επαγγελματίας φωτογράφος (ή, όπως ήταν, ένας επαγγελματίας χρήστης του Photoshop), δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι όλες οι φωτογραφίες των "μαύρων" τριαντάφυλλων έχουν κορεσμό τους εντελώς απορριφθεί. Για να το θέσω με άλλο τρόπο, είναι ασπρόμαυρες φωτογραφίες τριαντάφυλλα χρωματισμένα όπως αυτά που αναπτύσσονται στον κήπο σας. Σίγουρα , μπορεί να σκεφτείτε, εάν υπήρχαν μαύρα τριαντάφυλλα, θα γινόταν και η έγχρωμη φωτογραφία τους;

Στη συνέχεια, φυσικά, θα επιστρέψετε στην Google και θα αρχίσετε να ψάχνετε πιο συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, οι οποίες δημιούργησαν έναν κατακλυσμό (που σκοπεύετε πολύ - θα δείτε γιατί αργότερα) άρθρα που θα σας κάνουν να νιώθετε ηλίθιοι για πάντα που πίστευες στην Τουρκία μαύρη τριαντάφυλλο φάρσα στην πρώτη θέση.

Ποια είναι η Προέλευση του Χάουλι της Χαλφέτης;

Ορισμένοι διαδικτυακοί σχολιαστές υπολόγισαν ότι η φάρσα ήταν ένα έξυπνο σχέδιο μάρκετινγκ από τις τοπικές τουριστικές αρχές στη Halfeti. Αυτό φαίνεται απίθανο, ωστόσο, δεδομένου ότι η φήμη προήλθε από μια σκοτεινή ιαπωνική ιστοσελίδα σχεδόν πριν από μια δεκαετία. Και φυσικά, δεδομένης της εξαιρετικά περιορισμένης έκκλησης του Halfeti σε ξένους τουρίστες, μείον τις ψεύτικες φήμες για ένα φυσικό μαύρο τριαντάφυλλο που προφανώς μεγαλώνει εκεί.

Τι είναι στην πραγματικότητα στη Halfeti, και πώς θα φτάσετε εκεί;

Μην κάνετε λάθος: Η Halfeti δεν είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός, αν και είναι ιδιόμορφος από μόνη της, ακόμα κι αν διαγράψετε τον μύθο της μαύρης τριαντάφυλλου από τη μνήμη σας.

Το Halfeti, βλέπετε, πέφτει θύμα ενός προγράμματος τουρκικής κυβέρνησης που επιδιώκει να αξιοποιήσει τον κοντινό ποταμό Ευφράτη από γεωργικούς και ενεργειακούς σκοπούς και τώρα βυθίζεται.

Το "παλιό" Halfeti, αυτό είναι - ένα "νέο" Halfeti έχει χτιστεί, συνδυάζοντας ανακατασκευές παλαιών ορόσημων, καθώς και εντελώς νέα κτίρια. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι το "παλιό" Halfeti είναι μόνο μισό βυθισμένο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες μπορούν πραγματικά να περιοδεύσουν (τουλάχιστον μερικώς) μερικά από τα αξιοθέατα μέσα και γύρω από την παλιά πόλη, κυρίως το αρχαίο φρούριο Rumkale, .

Για να φτάσετε στη Halfeti, πετάξτε στο αεροδρόμιο Sanliurfa, το οποίο απολαμβάνει καθημερινή υπηρεσία από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες για να καλύψουν ολόκληρα περίπου 100 μίλια μεταξύ Sanliurfa και Halfeti, οπότε θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν οδηγό για να σας μεταφέρει ή να νοικιάσετε το δικό σας αυτοκίνητο.

Κάθε προοπτική μπορεί να είναι δαπανηρή, ειδικά όταν έρχεστε στην καταστροφική συνειδητοποίηση ότι δεν περιμένουν μαύρα τριαντάφυλλα εδώ.