Γουαδελούπη Ταξιδιωτικός Οδηγός

Επισκεφτείτε το αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης στη Γαλλική Καραϊβική

Αποτελούμενο από πέντε κύρια νησιά , η Γουαδελούπη είναι ένας μοναδικός συνδυασμός της Γαλλίας και των τροπικών χωρών, που είναι καλοψημένα από τον πολιτισμό της Αφρικής και της Νότιας Ασίας. Κάθε νησί έχει τη δική του μοναδική γοητεία, έτσι ένα μικρό νησί-hopping είναι απαραίτητο όταν επισκέπτεστε.

Δείτε τις τιμές και κριτικές του Γουαδελούπη στο TripAdvisor

Γουαδελούπη Βασικές πληροφορίες ταξιδιού

Τοποθεσία: Στην ανατολική Καραϊβική θάλασσα, μεταξύ Αντίγκουα και Δομίνικα

Μέγεθος: 629 τετραγωνικά μίλια / 1.628 τετραγωνικά χιλιόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Grand-Terre , Basse-Terre , Les Saintes , La Desirade και Marie-Galante .

Δείτε το χάρτη

Πρωτεύουσα: Basse-Terre

Γλώσσα : Γαλλικά

Θρησκείες: Καθολικά

Νόμισμα : Ευρώ

Κωδικός περιοχής: 590

Ανατροπή: δεν αναμένεται, αλλά εκτιμάται. τα εστιατόρια και τα περισσότερα ξενοδοχεία προσθέτουν 15 τοις εκατό

Καιρός : Μέση καλοκαιρινή θερμοκρασία 87F, χειμερινό 74F. Βρίσκεται σε ζώνη τυφώνα.

Αεροδρόμιο: Διεθνές Αεροδρόμιο Pointe-à-Pitre (Έλεγχος Πτήσεων)

Γουαδελούπη Δραστηριότητες και Αξιοθέατα

Τα πέντε νησιά της Γουαδελούπη είναι γεμάτα με παλιά οχυρά και αποικιακά σπίτια, ενώ οι τοπικές αγορές ξεσπούν με χρώμα και δραστηριότητα. ο τελευταίος, μαζί με τις εβδομαδιαίες βόλτες και βόμβες, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απορροφήσει την τοπική κουλτούρα. Το Basse-Terre είναι ευλογημένο με πλούσια τροπικά δάση προστατευμένα σε εθνικό πάρκο που περιλαμβάνει τον καταρράκτη Le Carbet. Η παρακολούθηση της πεταλούδας είναι μεταξύ των τοπικών παθών. Οι επισκέπτες της Marie-Galante μπορούν να μείνουν σε μια αγροτική οικογένεια και να απολαύσουν τον αγροτικό τρόπο ζωής, να περπατήσουν ή να καγιάκ μέχρι τον ποταμό Vieux-Fort.

Ο κόλπος του Les Saintes θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους στον κόσμο.

Παραλίες στη Γουαδελούπη

Η Γουαδελούπη έχει παραλίες του Ατλαντικού και της Καραϊβικής, μερικές με αστραφτερή λευκή άμμο, άλλες ηφαιστειακές μαύρες. Στο νησί Grande-Terre της Γουαδελούπης, όπου οι κοραλλιογενείς ύφαλοι συχνά δημιουργούν αβαθείς λιμνοθάλασσες, η παραλία Caravelle, κομμένη με φοίνικες, είναι από τις πιο όμορφες.

Δεκάδες απομονωμένες παραλίες είναι διάσπαρτες στα άκρα των χωματόδρομων σε όλο το νησί. Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Les Saintes συρρέουν στην παραλία Grande-Anse στο Terre-de-Bas. Το Petite Terre είναι ένα μικροσκοπικό επίπεδο νησί γεμάτο παρθένες λευκές παραλίες, ένα αγαπημένο σημείο ημερήσιας εκδρομής για γεύματα στην παραλία και καταδύσεις.

Καλύτερες παραλίες της Γουαδελούπης

Γουαδελούπη Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Το Mgallery (Book Now) και το Club Med λειτουργούν ξενοδοχεία "brand name" στη Γουαδελούπη, αλλά τα περισσότερα ακίνητα είναι μικρά και τοπικά. Η διαμονή στο Marie-Galante περιλαμβάνει μια σειρά από ξενώνες όπου μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τις τοπικές οικογένειες. Θα βρείτε μερικά υπέροχα παραλιακά ξενοδοχεία στο Les Saintes, όπως το Bois Joli και το Auberge des Petits Saints. Ιδιωτική ενοικίαση βίλα είναι μια άλλη επιλογή για τη Γουαδελούπη, Marie-Galante, και Les Saintes.

Γουαδελούπη Εστιατόρια και Κουζίνα

Θα βρείτε μεγάλη κρεολική και γαλλική κουζίνα σε όλα τα νησιά της Γουαδελούπης, τα οποία διαθέτουν περισσότερα από 200 εστιατόρια. Τα θαλασσινά, βέβαια, είναι βασικά από οποιοδήποτε μενού, από αστακό καραβόπανο μέχρι κοχύλι. Οι νότιες ασιατικές επιρροές των νησιών αντανακλώνται στα κάρυ πιάτα. Ελάτε τον Αύγουστο για την ετήσια Fete des Cuisinieres, ή το Φεστιβάλ Γυναικών Cooks.

Το μεσημεριανό γεύμα είναι το κύριο γεύμα της ημέρας για τους ντόπιους. Σχετικά με το Les Saintes, δοκιμάστε τα ειδικά τάρτες κρέμας καρύδας, γνωστά ως Torrent of Love, που πωλούνται από την αποβάθρα του σκάφους.

Γουαδελούπη Ιστορία και Πολιτισμός

Ανακαλύφθηκε και ονομάστηκε από τον Κολόμβο, η Γουαδελούπη ήταν μέρος της Γαλλίας και ξανά από το 1635, κατά τη μακρά και μερικές φορές αιματηρή ιστορία των επαναστατών των δουλεών και της αποικιοκρατίας. Σήμερα η Γουαδελούπη είναι ένα υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας με πληθυσμό κυρίως αφρικανικής καταγωγής αλλά και με ισχυρές επιρροές της Νότιας Ασίας. Είναι μια χώρα ποιητών, συγγραφέων, μουσικών, γλύφων και ζωγράφων, και θα βρείτε ακόμα νησιωτικές γυναίκες που φορούν πολύχρωμα παραδοσιακά φορέματα και κασκόλ στο κεφάλι σε ειδικές περιπτώσεις.

Γουαδελούπη Εκδηλώσεις και φεστιβάλ

Η καρναβαλική περίοδος στη Γουαδελούπη ξεκινάει από την εορτή των Θεοφανείων τον Ιανουάριο μέχρι το Πάσχα, κορυφώνοντας τον Φεβρουάριο γύρω από την Τρίτη. Η Marie-Galante φιλοξενεί ένα ετήσιο φεστιβάλ μουσικής τον Μάιο, το οποίο αντλεί ποικίλες περιφερειακές και διεθνείς πράξεις. Η τράπεζα BPE χορηγεί μια ετήσια διατλαντική φυλή από τη Marie-Galante στο Belle Ile en Mer τον Μάιο. Οι πόλεις γύρω από τα νησιά διοργανώνουν φεστιβάλ προς τιμήν των προσκυνητών τους όλο το χρόνο. Οι αλεξιπτωτισμοί πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Γουαδελούπη Νυχτερινή ζωή

Η χορευτική μουσική του Zouk, που γεννήθηκε στη Γουαδελούπη, λιβρώνεται από διάφορες ντίσκο και νυχτερινά κέντρα σε πόλεις όπως το Gosier, το Bas-de-Fort, το St. Francois, το Le Moule και το Gourbeyre. Τα πλήθη του Zouk club τείνουν να είναι περισσότεροι ντόπιοι από τους επισκέπτες. Τα καζίνο βρίσκονται στο Gosier και στο St. Francois, προσφέροντας μπλακτζάκ και ρουλέτα, καθώς και υποδοχές. Υπάρχουν επίσης σκάφη για πάρτι που λειτουργούν από το Gosier και το Pointe-a-Pitre και το Bas du Fort Marina είναι γνωστό για τα πιάνο και τα τζαζ μπαρ του. Οι βραδινές επιλογές ψυχαγωγίας συχνά επικεντρώνονται σε ξενοδοχεία, ειδικά στα μικρότερα νησιά.

Δείτε τις τιμές και κριτικές του Γουαδελούπη στο TripAdvisor