Καραϊβικός Οδηγός Καιρού

Αλήθεια και μύθοι

Όταν σκέφτεστε για τις καιρικές συνθήκες στην Καραϊβική, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου; Τυφώνας , σωστά;

Οι τροπικές καταιγίδες και οι τυφώνες έχουν προφανώς τεράστιο αντίκτυπο στον καιρό της Καραϊβικής , ιδιαίτερα μεταξύ Ιουνίου και Νοεμβρίου . Όμως, οι περισσότεροι ταξιδιώτες υπερεκτιμούν την απειλή των τυφώνων ενώ παραβλέπουν άλλους παράγοντες του καιρού που μπορούν να επηρεάσουν το ταξίδι τους. Σε ολόκληρη την Καραϊβική, αν και τα καιρικά πρότυπα ποικίλλουν προφανώς, το κλίμα εμπίπτει στην κατηγορία των «τροπικών θαλάσσιων», όπου υπάρχει μια ξεχωριστή περίοδος υγρού και ξηρού και πολύ μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, αν και υπάρχει κίνδυνος τυφώνων, υπάρχει μια αρκετά συγκεκριμένη χρονική περίοδος όταν ο κίνδυνος είναι υψηλότερος και υπάρχει σχετικά μικρή πιθανότητα να πλήξουν ορισμένα νησιά.

Κατώτατη γραμμή: Υπάρχουν δεκάδες νησιά στην Καραϊβική, οπότε οι πιθανότητες ενός τυφώνα να χτυπήσει εκείνο που ταξιδεύετε είναι περιορισμένες. Ορισμένα νησιά, όπως το Κουρασάο , η Αρούμπα και το Μπονέρ , σχεδόν ποτέ δεν χτυπιούνται από μεγάλες καταιγίδες. Και θα αποφύγετε εντελώς την καταιγίδα , αν ταξιδεύετε στην Καραϊβική μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου .

Ηλιόλουστες μέρες

Η ηλιοφάνεια είναι το πιο χαρακτηριστικό "χαρακτηριστικό του καιρού" στην Καραϊβική. Το καλοκαίρι, μπορείτε να περιμένετε έως και 9 ώρες ηλιοφάνεια κάθε μέρα, και ο κακός καιρός είναι μακράν η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Ακόμη και βόρεια οι Βερμούδες , για παράδειγμα, έχουν ηλιόλουστες θερινές θερμοκρασίες από το Μάιο έως το Νοέμβριο.

"Εάν σχεδιάζετε έναν εξωτερικό γάμο της Καραϊβικής σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι πιο πιθανό να διακοπεί από τη βροχή κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων", λέει ο Bob Sheets, πρώην διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τυφλών.

"Αν όμως παίρνετε διακοπές μιας ή δύο εβδομάδων στα νησιά και αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να πάτε, τότε πηγαίνετε. Μπορεί να πάρετε μια μέρα βροχής, αλλά οι πιθανότητες να σας χτυπήσει από τυφώνα η Καραϊβική είναι πολύ μικρό. "

Έτσι, ελέγξτε τον καιρό προτού να πάτε, αλλά μην αφήστε τον φόβο του κακού καιρού να σας εμποδίσει να κατευθυνθείτε προς την Καραϊβική.

Οι πιθανότητες είναι ότι ο καιρός εδώ θα είναι καλύτερος από ό, τι έχετε πίσω στο σπίτι σας, και θα είστε basking στην ηλιοφάνεια αντί να παρακάμπτουμε σταγόνες βροχής κατά τη διάρκεια των περισσότερων αν όχι όλο το ταξίδι σας!

Αιολικές Παραλίες

Ακόμα, η Καραϊβική αποκτά τη φήμη της ως hotspot τυφώνα για έναν λόγο: άνεμος. Σε ολόκληρη την Καραϊβική, ο άνεμος συνεχώς φυσάει αρκετά σταθερά, με εντελώς ήρεμα νερά ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο. Όσο πιο βορειότερα μπορείτε να πάτε σε οποιοδήποτε νησί της Καραϊβικής, το κρασί είναι τείνει να είναι. Ωστόσο, με την εποχή των τυφώνων που κυμαίνεται από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι υψηλότεροι άνεμοι γενικά σημαίνει απλώς καλύτερες συνθήκες σερφ.

Για λιγότερο άνεμο και πιο σταθερές συνθήκες, επισκεφθείτε την Καραϊβική κατά τη διάρκεια της ξηρασίας της, που κυμαίνεται από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Κατά τους μήνες αυτούς, μπορείτε να περιμένετε χαμηλό άνεμο, καθαρό ουρανό και πολύ λίγες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα σχέδια που αφορούν τον καιρό, είναι πάντα καλύτερο να ελέγξετε τον τοπικό καιρό πριν φύγετε από το ταξίδι σας, ώστε να μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τι πρέπει να φέρετε, τι κάνει και πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο την απόδραση της Καραϊβικής.

Δείτε κριτικές και τιμές για Καραϊβική σε TripAdvisor